Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 075
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 3 120
Да,  знам как ще предизвикам с тези си вижданията, но не мога да се съглася с противоположните такива. От детска гледна точка нещата са многократно доказващи кое е по желаното от тях. Не ми се спори. Имаме още 650км път след изминати 2200 вече и съм сигурна, че няма да се получи позитивна дискусия.

В предния пост говореше за МАЙКИТЕ. Как нямало такива, които.... Сега пък децата.... Не съдете по себе си за другите. Тилкова ще кажа аз.
Софи,  говоря и за двете заинтересовани страни ;и майки и деца. 
Моето решение съм го взела доста отдавна, сега само от далечината на времето само си затвърждавам становището.

# 3 121
Затова детето си мечтае о цял ден да му се наслаждават две учителки и една лелка.

Драмата всеки си я решава по някакъв начин. Дреме им на децата дали цял живот майките им са посветили на квалификацията и образованието си! Това им е най-голямата мечта, само за това мислят, докато са малки! Гледат да улеснят драмата на мама, която учила и се развивала, пък взела и родила! Важното е мама да не изгуби!

Ами, не си мечтаят да им се наслаждават две учителки и една лелка. Имат достатъчно занимания в групата с другите деца, за да не обръщат толкова внимание на лелки и учителки Peace .

# 3 122
Няма деца предпочитащи детската градина и жени -майки предпочитащи работа по цял ден пред перспективата да се наслаждава на детето си.....
не си права, има. не залитай в обобщения

# 3 123

Няма деца предпочитащи детската градина и жени -майки предпочитащи работа по цял ден пред перспективата да се наслаждава на детето си.....

Не знам от колко време се наслаждаваш на детето си, но аз по едно време почвах леко да откачам.

# 3 124
О, да, забравих за позициите на работа! Направо са безценни позициите! Последно, за лукс ли говорим или за изпускане на позиции на работа за 7 години? Тъй де, да зная дали съм от привилигерованите или от аутсайдерите!

За никакви позиции не говорим а за проста нормална работа.
Ако аз не бях започнала тогава работа, след 7 години в пика на кризата работа нямаше, а ми беше нужна повече от всякога. Сега мога да не работя точно колкото си искам вече, но малки деца нямам и не е нужно да не работя.

# 3 125
О, да, забравих за позициите на работа! Направо са безценни позициите! Последно, за лукс ли говорим или за изпускане на позиции на работа за 7 години? Тъй де, да зная дали съм от привилигерованите или от аутсайдерите!

Не знам, но определено се отразява на психичното здраве.

# 3 126
  • София
Я, кой се появи! Моята фенка Трещерица! Благодаря за специалното внимание, като ссе има предвид, че нищо смислено не казваш, особено по темата за децата, майките, градините, работата, броя на децата!

Иванула, те не си умират и да са по цял ден с по още десет-петнайсет-двайсет-двайсет и пет деца! Ти умираш ли си от кеф с толкова колеги в едно помещение по цял ден, без слушалки на ушите за изолация, колкото и да са ти "приятелчета" и да си "играете" заедно? Нека не си правим илююзии и да приписваме на децата нужди и ползи, които те на практика не получават и не задоволяват! Детските заведения са измислени някой да гледа децата, докато майките са на работа! Това е била целтаа на създаването им и не разбирам защо си кривим душите. Да, има известни ползи, но има и известни негативи. Нещата са от ясни по-ясни и не виждам смисъл да се оцветяват емоционално от личните избори.

# 3 127
Не, не си умирам. Това съм и писала. Повечето жени биха си стояли вкъщи при други обстоятелства. Но с една заплата в БГ явно не се живее нормално, та са нужни две и жената бърза да се върне. Това съм и написала. Ако можех тогава-бих си стояла вкъщи, но нямаше как, трябваше ми моята заплата. Е, децата ми са големи, градината не им се отрази негативно за щастие, но тогава, ако можеш да си гравитирам у дома, да си гледам живота и децата, разбира се, че бих. Единици има, които изкукуригват вкъщи и им е нужна човешка гмеж и тийм-билдинги до откат. Повечето не са така.

# 3 128
  • София
Ох, не искам да продължавам цикъла на темата! Факт е, че неведнъж като аргумент се предсттавят не парите, не хлябът и покрива, а личното удовлетворение, спрягат се кариери и какво ли не. При равни други условия (тоест, не е заумирало семейството от глад, образно казано), човек решава чий комфорт и нужди са по-важни - неговите или на детето. Но честно. И тъй катто в темата стана въпрос и за пари в смисъла на допълнителни занимания и пр., нещата много заприличват на една реклама на банков кредит, в която се обясняваше как така човек ще има възможност да даде поввече на близките си (матириални блага, естествено, защото всички знаем, че кредит се изплаща с часове допълнителна работа). Всичките занимания, които допълнително се заплащат в градината са неща, от които на практика децата нямат нужда, ако могат същото това време да го прекарат с някого от родителите (в случая за майките стана върос). А ако на майката й е по-кеф да стои ен часа на работа, за да изкара ен пари за четири занимания в градината, вместо същите ен часа да е с детето си, то това е друг въпрос. Аз се питам, къде всъщност е фокусът - върху родителя или върху детето?

# 3 129
Ох и аз. разбрах ти цялата тирада, излишна е. Масата биха си стояли вкъщи, хайде стига. Че няколко изкукуригвали вкъщи-не е показателно. С всички мои приятелки съм си говорила, всички биха си живели живота вкъщи, градинки, пазарче, децата - вкъ-щи. Само една я влекат тийм-билдингите.

# 3 130
Най-добрия вариант, по мое мнение, е  полудневни занимания.
Така хем детето учи, научава се на правилата извън къщи,  общува в група с връстници, хем после се прибира  на спокойствие, почива, играе, прекарва време  с мама и се храни с домашно приготвена   храна.
 Peace

# 3 131
Ох, не искам да продължавам цикъла на темата! Факт е, че неведнъж като аргумент се предсттавят не парите, не хлябът и покрива, а личното удовлетворение, спрягат се кариери и какво ли не.

Няма да повярваш, на наистина за някои жени са важни кариерите. Не ги удовлетворява цял живот да дундуркат деца и мъж.  И да са финансово зависими .

# 3 132
  • София
Ох и аз. разбрах ти цялата тирада, излишна е. Масата биха си стояли вкъщи, хайде стига. Че няколко изкукуригвали вкъщи-не е показателно. С всички мои приятелки съм си говорила, всички биха си живели живота вкъщи, градинки, пазарче, децата - вкъ-щи. Само една я влекат тийм-билдингите.

Готова съм да се хвана на бас, че ако утре Златната рибка им предоставеше изббор на масата, нямаше да си стоят вкъщи! поне така, както го описваш, си личи, че нямаш представа какво се случва на практика. Иначе нямаше да я има крилатата фраза "хайде, да идва понеделник, че да отивам на работа - побърках се два дни вкъщи с децата".

Е, то пък, едни кариерииии! Всичките хирурзи и директори на банкови клонове! Нали се разбрахме, тук продавачки и обикновени рабботнички и чиновнички няма - всички са от хирург и банков директор нагоре! без тях народното стопанство взело, че се съборило!   Твоята кариера коя е?

# 3 133
"хайде, да идва понеделник, че да отивам на работа - побърках се два дни вкъщи с децата".
Simple Smile Има го това, не може да се отрече. И аз съм го чувала, не веднъж Wink
Човек, който не е свикнал да си гледа децата , уикенда му идва нанагорно.

# 3 134
Ох, не искам да продължавам цикъла на темата! Факт е, че неведнъж като аргумент се предсттавят не парите, не хлябът и покрива, а личното удовлетворение, спрягат се кариери и какво ли не.

Няма да повярваш, на наистина за някои жени са важни кариерите. Не ги удовлетворява цял живот да дундуркат деца и мъж.  И да са финансово зависими .

Защо да не вярвам? Нали аз съм част от тях?
Хайде, кариери чак не, но не дундуркам цял живот някой и съм финансово независима. Платих цената за това навремето, но ако можех да го отиграя по друг начин-щях, защото точно кариера не ме влече, а и жените с кариера точно тук са кът, масово са просто на работа. Точно финансовата независимост ме тласна да не гледам деца, а да тръгна на работа. При други обстоятелства, ако бях финансово независима и без да ходя на работа, щях да си остана вкъщи.
Та, масово около мен се пъшка, че трябва да се ходи на работа и да се тича покрай влачене на деца към-от градина/училище и да се готвят уроци вечер. Да, знам тук всички деца са гении и майките им не са отваряли тетрадка да видят какво пишат. За съжаление така е устроен света, системата е такава, за да живееш, ако не си наследник или ако не те гледа някой друг-налага се да работиш, това е.

Общи условия

Активация на акаунт