Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 679
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 4 665
Точно еуфория си е, нещо като "дай да направя един бис"Simple Smile

За градината- големия го пратих в частна, там много се занимаваха и му се отрази добре. Тръгна от тригодишен.

"Не може да се оставят две деца на самозабавляване, защото те нямат на каква база да се занимават повече от 15 минути"

Аз ли нещо или като деца с брат ми сме прекарвали часове в игри. Особено когато в игрите се включи и един осембитов Правец...

И какво да кажем за Монтесори правилата, където има периоди от 3-4 часа, в които детето си избира материали и играе без непрекъсната пряка намеса на възрастен...

# 4 666

Точно, Бърди, точно Simple Smile. Аз затова писах, че с бебета просто не ми се занимава вече. С голямата сега ми е 100 пъти по-приятно да прекарвам време, отколкото с малко дете или бебе.
Ох и аз не мога със съвсем малките. Ревът и хленча ме изтощават. Дразня се от дебилизми от типа на "дай боц" и "балонът се надува". Вече се побърквам като ги видя как се пъхат под люлките без изобщо да мислят, че ще останат без глави. Постоянно падат от колелетата или дърветата, спъват се защото тичат през глава по наклона надолу и после реват по един час... ooooh!
Често са изнервени защото или им се пикае или сере и стискат ,или са гладни, или жадни или им е скучно или им е горещо и само трябва да тичаш да обличаш, събличаш, да се разправяш да ядат, да пикаят...оххх.

После детските рождени дни и другите деца-и те голяма част глезени, глезени, хленчещи, искащи ....
Не издържам дълго на подобен стрес.

# 4 667
Ей затова сега ми е много гот, че поне големият няма нужда от непрекъснато следене на биологичните функции. Иначе любимата ми комбинация е, като са прекалено гладни за сън и прекалено уморени за хранене. Само киселеят.

Сега е на фазата дай боц. Днес се опита да даде боц на котка и замалко да отнесе една лапа.

След това трябва да пазя от прекалено многото МПС с безотговорни водачи, които правят кварталната разходка потенциално смъртоносна. Ако детето е с велосипед...най-големият кошмар.

# 4 668
Ако детето е с велосипед...най-големият кошмар.
Аха. Направо пот течеше снощи от мен. Снощи и двете ги водя с колелета до кварталното паркче.. Малкото е с колело с помощни, което докато стигнем до площадката трябва да се избутва от всяка дупка, да се пази от коли,  да се вдига на тротоара, после да се сваля от тротоара..
Голямата пък като видя кварталната глутничка спря, заряза колелото насред улицата и се скри в баничарницата наблизо и не смее да излезе-нали го хапа куче скоро горкото. Аз ходя да събирам голямото колело, да събирам и голямата от баничарницата, да успокоявам и обяснявам че като бягаш от кучетата и те тръгват да те гонят, при което една кучкарка в баничарницата ми обясни, че съм  възпитавала дъщеря си да мрази "горките животинки".  Едвам се сдържах да не и шибна един.  Ако бях без децата сигурно щеше да стане въргал....
А едновременно с това държа малката, която се дърпа и размахва една пръчка, защото искала да отиде и да набие най-голямото куче..
В същото време пък някъв идиот бибитка, че колелетата му пречели да паркира... ooooh!

най-накрая стигнахме парка и аз си взех една бира и седнах на пейката да си лекувам нервите и някаква бабишкела с куче дойде да ми прави забележка, че пия пред децата... Tired Е тва беше за капак. 
Не съм агресивен човек, но да си кажа правичката ако някога набия някого, то набитият със сигурност ще е кучкар...

# 4 669
  • sofia
Ох, Гери, на теб не ти е било смешно, ама как го разказа само  hahaha
Иначе много обичам малки деца, само да не са мои. В съботата се радвах на двегодишната щерка на моя приятелка.

# 4 670
  • София
Направо си го представих точно на едно място пред нашето квартално паркче, с колите, кучетата и баничарницата, ама много живо си го представих. Тва е, в чудна среда живеем.

# 4 671
  • Пловдив
Мен бабичките възпитателки много ме потрисат. Снощи пак имах челен сблъсък. Градинка, чешмичка за пиене и моите деца. Средния и малкия кротко и мирно си се пръскат, ама само двамата, на други не посягат, аз седя и ги чакам да им писне за да си ходим. Бре от къде долетя едно бабе да им се кара, че се пръскат?!? Питам я аз - госпожо, искате ли да пиете, те ще се махнат - не искала да пие - и им се кара. Чакай малко - ти коя си да се караш на чуждите деца. Нито пръскат нея, нито други деца, нито правят нещо нередно и вредно (не чупят дървета, не късат цветя), чешмичката и да не са там тече непрестанно, не е от тези, които се спират.

# 4 672
Мен най-много ме дразнят щедро черпещите. Само съм отклонила поглед и някой й заврял солета в устата.

# 4 673

"Пък и колко време ще ми е трудно с породени деца, нали след втората година тръгват на ясла"

Мислех си, че една от идеите на породените е да НЕ тръгват на ясла. За мен яслата е неприемлива соц измислица. Не бих си дала неговорещо дете на място, където почти сигурно стресът и тормозът наподобяват тия в родилните отделения. Не, мерси, ако планирам три, то значи планирам да ги гледам аз, а не да ги ошамарват изнервени грозни лелки.
Имах предвид, че баткото е на ясла и сега се занимавам само с малкото дете. Баткото е на 3г. и определено яслата му се отразява добре, ходи всяка сутрин с желание, нямат много деца в групата и госпожите са добри с тях, гушкат ги, а децата много ги обичат. Вкъщи полудява от скука. Малкия също не смятам да го давам още на ясла, не и преди да навърши 2 години, а ако имам трето дете, този път мисля разликата с второто ми дете да е около 3г., а не 2г. както с баткото.

# 4 674
  • София
Време е за приключения, разходки, забавления...
Малкият отказва да ходи на градина и се чувствам като Морис между Морт и Джулиан, ако ме разбирате!
Въпреки че са със 6 години разлика.
А ако бяха 3 с по-малка разлика, направо щях да вляза доброволно в лудница, поне да съм на спокойствие.

# 4 675
  • София - Рим и обратно
Моята ме уведоми най-тържествено, че от есента на градина няма да ходи, "да забравя", каза Shocked. Искала да е на училище, писнало й да я натискат да лежи следобед и да гледа в тавана. Водих я на пробен ден в едно училище - цял ден седяла на чин, супер било, щото не я карали да спи hahaha. Що ли мен някой не ме кара да подремна следобед.

# 4 676
  • София
Замислих се и над този вариант, ако преживея лятото, наесен да го запиша на предучилищна.
Въпреки че и градината, и учителките са ни добри и е безумие да изпускам мястото.

# 4 677
Не можете ли да се споразумеете с учителките да си ги прибирате по обяд, щом спането е проблем.
Моят също не иска да спи отдавна и си го взимам в 12.30, сега е предоволен.

# 4 678
Моята ме уведоми най-тържествено, че от есента на градина няма да ходи, "да забравя", каза Shocked. Искала да е на училище, писнало й да я натискат да лежи следобед и да гледа в тавана. Водих я на пробен ден в едно училище - цял ден седяла на чин, супер било, щото не я карали да спи hahaha. Що ли мен някой не ме кара да подремна следобед.
Аз именно по тази причина избягах от детската градина и се самозаписах в първи клас едно време. Точно на 15 октомври свърших този подвиг и сега ме майтапят, че ми липсва един месец от образованието. Ама писна ми да ме карат да спя следобяд и се мушнах през една дупка в оградата и бам в съседното училище. Баща ми беше учител там и една госпожа на първи клас ме приюти, след като я излъгах, че татко е казал да го чакам. И така аз си седях в клас, а в това време ме търсили и звъняли в полицията. После що бой отнесох! Ама не се върнах на градина, а станах първокласничка. newsm44

# 4 679
  • София - Рим и обратно
Елена, и на работа трябва да се ходи, няма как да я вземам в 12.30. Макар че, тя тая зима доста често сама си организираше прибиране на обяд, преди спането - изведнъж я заболял корем, и така....поне по 3 пъти в седмицата ooooh!. Ама точно към 12 я заболява корема и обявява на учителките "мисля, че е време да се обадите на майка ми." Rolling Eyes ooooh!. А и те това чакат, вместо да се мъчат с нея цял следобед.
Освен това й е скучно, правели бебешки неща.... Абе ще се тръгва на училище, ясно ми е вече.

Общи условия

Активация на акаунт