Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 535
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 75
Аз нямам физическата сила  за трето дете, психически вече съм на ръба, децата поотраснаха, мъжа ми мечтае за трето, имаме средства но не мога, моите деца не бяха от най - лесните, будене нощем с години, малкото е на 5 и още се буди, за какво бебе да мисля........

# 76
Хах - табу, да..нещо е сбъркано в тая работа тотално.Знаете ли какво трябва да е табу?Да броиш чуждите, както и да не гледаш своите. И за вампирите, дето смучат социални помощи(знаеме ги кои са) - пак не го приемам да ги сочиш и да им броиш децата и да цъкаш с език "ама що толкова много" - колкото - толкова - ако моеш - нАпраи повече! И аз не винаги съм цъфнала и вързала откъм кинти - професията ми е такава, че иде-дойде - демек "свободна" - как пък ще си позволява някой да ми ги брои, особено пък с неодобрение?! Ама дори на вампирите, може да ги псувам и аз, да ги хокам, да ги ненавиждам, ама им броя социалите помощи, дето от моя джоб идват - няма да седна да им броя децата и да ги мразя, щото имали били деца...имат си щото са имали смелост да си направят и да ги родят! А иначе, благоденствието на един човек - да го планираш и незнам-си-кво-си...кво е това - нищо!!! Мен майка ми - жена с висше образование и назначена според професията си на работа, ме е планирала толкова внимателно и всичко и е вървяло толкова по план няколко години и после? - чернобил, и смяна на режим, и купонен режим, и режим на тока, и режим на водата и мутренските 90те години, и неуспехите на малкия частен бизнес и т.н...нали знете кой се смее, когато хората кроят планове?

# 77
...имат си щото са имали смелост да си направят и да ги родят

Евалла на тези смелчаци.

# 78
Много клишета. Хората с три деца ги гледали колкото да не ходят гладни ... Вярно е, че физически не можеш да водиш всяко дете на 3 вида спорт и 2 езика, но да се смята, че като имаш три ги неглижираш е просто ...

Финансите днес са едно, утре са друго.

# 79
Не знам дали е табу .
В Англия 3 деца е норма , тук са с 1 повечето . В Англия с повече от 4 са араби, бели тийн и млади майки на социални и цветнокожи. В Канада с повече от 3 са арабите и местните индианци ,като за тях 5 е минимума.

В последно време поне 4 от моите близки приятелки бременни с 2ро се оказаха с близнаци и така се сдобиха с 3то дете.

Винаги съм мислела ,че съм искала 3 деца ,но преди да родя . В момента бих искала да остана с 1 ,защото така ми е по - удобно ,но.... Все по -често се замислям за 2ро поради други причини ,нямащи нищо общо с обществото и бройката на другите . Мъжът ми иска 2ро от 8 години ,но смятам ,че едно дете трябва да се иска и от двамата в едно семейство и не съм готова за това .

Нито е до финансови възможности, нито до натиск , нито до жилищна площ ,нито до обществени нагласи.

По цял ден съм с деца от години и знам колко по-трудно е да си с 3 -5-7 деца и чакам с нетърпение момента да се върна у дома с моето добро дете и да си почиваме заедно. Наречете го егоизъм , себичност , лиготия ,но е факт ,че има и хора ,които когато чуят ,че някой ще има трето си плюят в пазвата и благодарят ,че не са те  hahaha bowuu

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 23:39 от Анонимен

# 80
При първата мисъл за семейства с три деца  в съзнанието ми изникват три приятелски семейства с по толкова - едните с три момчета , другите с момче ,момиче и момче, а третите с момчета и момиче накрая .Само за последните знам че се коментира че по времето на третото са опрощавали някакви заеми или данъци на многодетни семейства ...
След години след запознаването със съпруга ми открих още доста многодетни ( с три деца ) това на родителите му, и на техните родители , на братовчедите му .Определено преди 30 и повече години са го смятали за нормално , сега само една братовчедките му има три деца.
Сега сред познатите ми има 3 които имат три деца само при едните е грешка , останалите са желани , а едното и дълго чакано.А и от отчетната от втората ми бременност вече има няколко семейства с три деца.
Аз самата дълго време исках трето, но реших че нямам сили, време имам все още .

# 81
Не е табу, просто не се срещат често семейства с 3 деца. Аз познавам само едно такова семейство и третото дете не беше планирано, родиха се близнаци. За 3 деца трябва да е налице комбинацията достатъчно финанси + желание, а често едно от двете липсва. Ние имаме възможност да отгледаме и повече от 3, но нервите не ми стигат.

# 82
Много клишета. Хората с три деца ги гледали колкото да не ходят гладни ... Вярно е, че физически не можеш да водиш всяко дете на 3 вида спорт и 2 езика, но да се смята, че като имаш три ги неглижираш е просто ...
И физически е възможно. Въпрос на подреждане на приоритети и желязна организация.
Големия ходи на хандбал, плуване и барабани.
Малкия ходи на хандбал, плуване и китара. Спортовете са им в различно време и дни от седмицата, заради различните възрастови групи. И двамата са в хандбал-отбори и уикендите сме по турнири, в сезона почти всяка седмица.
Дребосъчка е на балет и флейта.
И тримата ходят на българско училище в съботите.

# 83
  • Щастлива мама на 3 слънца
И физически е възможно. Въпрос на подреждане на приоритети и желязна организация.
Големия ходи на хандбал, плуване и барабани.
Малкия ходи на хандбал, плуване и китара. Спортовете са им в различно време и дни от седмицата, заради различните възрастови групи. И двамата са в хандбал-отбори и уикендите сме по турнири, в сезона почти всяка седмица.
Дребосъчка е на балет и флейта.
И тримата ходят на българско училище в съботите.

Разбира се, че е възможно. Някак с 2 ми е много по организирано всичко отколкото с 1. А и децата са мн щастливи. Обичат се играят си... Голям страх ми беше да не остана с 1 дете. Винаги съм се чудела на такива хора. А има много около мен. С по 1 кученце или котенце. Детенцето пък расте самичко и леко егоистично .  Някак по нормално ми е многодетна майка отколкото такава с 1 дете. По свое желание.

# 84
Браво на вас. Дано и аз да успявам някой ден с логистката. Моите деца са малки и всяко водене е на практика водене с бебе. А бебето го облъчваме да спи, че да може мама да поработи. А, то хич не е от спящите.
Засега успяваме да ходим на по едно занимание за големите през почивните дни.

# 85
Имам две приятелки - сестри. Двете са на 24 и 25, брат им е на 17, а малката им сестра е на 8. Страхотно и задружно семейство са и много им се радвам. Родителите искаха и 5-то и предвид годините мислеха да си осиновят, но едната от двете сестри роди и сега бабата се радва на внучето, няма за кога да става майка Laughing

# 86
...,но е факт ,че има и хора ,които когато чуят ,че някой ще има трето си плюят в пазвата и благодарят ,че не са те  hahaha bowuu

дааа, един мой съсед, съвсем искрено при това - дойде и каза на мъжа ми - комшу, като разбрах, че жена ти е бременна, два пъти се почувствах щастлив - че жена ти е бременна, и че не моята жена е бременна!

# 87
Но, моля ви, аз подобни коментари чух, когато забременях с второто си дете. В приятелския ни кръг само нашите кумове са с две деца. Всички са с едно и ни се чудят как се оправяме с толкова много.

# 88
Темата заприличва на сагата кърмещи/некърмещи. В реала не съм чула един коментар , насочен към кърмеща жена. за сметка на това тук некърмещите са обсипани с какви ли не епитети.
Така и с броя на децата. Освен искрена радост към броя на децата, с друго не съм се сблъсквала.
Но тук да сравнявате отглеждането на едно дете с това да си имаш домашен любимец.......
Ще го оставя без коментар, дано написалата схване колко се е закопала, но малко ме съмнява.

# 89
  • София
...имат си щото са имали смелост да си направят и да ги родят

Евалла на тези смелчаци.

Наистина ли смятате, че 14 г. девойче, което ражда за първи път и до 30 г. ще има над 6-7 деца мисли колко е смела, че ражда? Тя изобщо не осъзнава какво върши.

Общи условия

Активация на акаунт