Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 289
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 085
Ами защото са различни комбинации на едни и същи гени. Дали обаче подхранването на двата околоплодни сака е било на 100% еднакво откъм кръвоносни съдове?
Подхранвани бяха еднакво - единия се роди 3 кила, другия 3,200. Всички се чудиха, къде съм ги носила, и как...
Този, който се роди с по-ниско тегло, сега е високия, при все, че ги храня абсолютно еднакво и ядат по равно.

# 2 086
  • София
Между другото, това с различната номерация на обувките ми е голям бонус, щото купувам само едни нови обувки на сезон.
Тъкмо това щях да пиша, уредИ се да има кой да износва  Grinning Embarassed. Моя номер 3 влезе във възраст, когато от сезон на сезон скача с по два номера. Имах едни Чилкат боти на Норт Фейс, които пазех, пазех за тази зима за него, а той от 39 миналата зима е вече 41.5-42 тази newsm78.

Цитат
Подхранвани бяха еднакво - единия се роди 3 кила, другия 3,200. Всички се чудиха, къде съм ги носила, и как...
Този, който се роди с по-ниско тегло, сега е високия, при все, че ги храня абсолютно еднакво и ядат по равно.
Това абсолютно съвпада с тази зависимост, която дискутираме: че който е бил по-ограничен откъм достъп до "храна" в утробата на мама, дръпва повече на ръст след излизането оттам  Laughing

# 2 087
Ехеееей, браво, да расте детето. А правите ли още опити за четвърто?

Ей, ама и ти прихвана от Мамасита, как завъртя нещата, за да си права Laughing

# 2 088
Това абсолютно съвпада с тази зависимост, която дискутираме: че който е бил по-ограничен откъм достъп до "храна" в утробата на мама, дръпва повече на ръст след излизането оттам  Laughing

Моите и двамата са високи, първият се роди 4 150, втори номер 2900. И двамата бяха силно ограничавани докато бяха в утробата на мама, за да не напълнее мама повече, отколкото трябва. При първи номер напълня с 1-2 кила по-малко.  Laughing

Шарки, ти вярно че излезе другата майсторка по извъртане.  Mr. Green

# 2 089
  • София
Само по традиционния начин, засега без резултат. Още не се намерил лекаря, който ще ми обърне достатъчно внимание за да разбере защо нямам имплантация при опити с ДЯ. Мързела е голяма работа...

По отношение на ръста, моето лично мнение, че е комбинация и от генетични, и от външни фактори (природни: от сорта на резкия скок на мъжки рожби по време на война). Мисля, че според майката природа няма полза жените от Юга на Европа да сме по-високи от мъжете, затова след моето акселератско поколение е "взела" да снишава полека-полека женските, без да "пипа" мъжките. Твоите близнаци вероятно след 20на години ще са близки на ръст.

Иначе от всички реплики на тема ръст моето свеки държи абсолютния рекорд - тя е "висока жена" - цели 168 см е. Ако искате Embarassed Rolling Eyes Аз тогава каква ли съм с моите 179?

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 15:18 от Sharky*

# 2 090
Ихааа, бая си височка, аз винаги съм харесвала високи жени.
А за лекарите, не е за разправяне, ама като ти вземат парите, не ги мързи хич...

# 2 091
При жените също има връзка между стрес, хранене, ранен пубертет и краен ръст. Женските хормони не прощават на ръста- а когато времената са трудни, организмът съзрява рано, за да има шанс да се размножи.

Да не говорим, че някои негативни влияния женският плод ги усеща още преди раждането и се настройва съответно. Ще я видим девойката, има гени като за висока, но зависи и от други фактори.

Доста от нисичките девойки днес са също така с типични женствени, хормонални черти, така че може и от това да е спрял растежът.

# 2 092
  • София
Хехе, и аз се броя за "висока" - 170 см. Сега научавам, е не било баш така.  Mr. Green

# 2 093
Мен единствено малко ме тревожи случаят, в който стройната девойка за 9 месеца качва 30 килограма. Не е ясно каква метаболитна бомба със закъснител залага за бебето си...

Ето меееее  bowuu

И на мен не ми е ясно  Confused Ще поживеем и ще видим.

# 2 094
И аз 30 кила качих, но половината бяха бебетата + принадлежностите им.
Между другото и с дъщеря си толкова качих - щъркел е сега, ама то и аз съм такава.

# 2 095
Освен гръдният кош, някак си и стъпалата ми нарастнаха. Преди първото носех 36, сега 37 ми опират и си взимам 38 да ми е по-комфортно.

# 2 096
И моята е щъркел.
Не знам дали има значение това, че лежах много и ми биеха инжекции и пиех хапчета за задържане, но със сигурност не е от ядене. Категорично.
Всъщност и двата пъти, в които напълнявах драстично са били по време на хормонални промени. Един път по време на пубертета и после смъкнах и то даже повече от необходимото  Sick и после с първата бременност.
С втората качих 12ина килограма, а и се роди голямо бебето, докато първото беше и много мъничко - 2650, а хем преносено.
Но за да съм по темата ще кажа, че имам увреждания на кръста и това качване на килограми с първата бременност /както и лично за мен годините ми, на които съм сега/ ми сложиха окончателно спирачките за трето дете.
Финансовите причини не са водещи към момента, макар, че не ги омаловажавам в моя случай.

# 2 097
Хм, аз се разминах главно с още по-качествено нарастване на таза. И по време на бременността имах страхотен задник, все едно всеки ден съм във фитнеса- пораснаха ми мускули, за да балансират тежестта на корема. И две седмици след раждането мускулите изчезнаха:)

# 2 098
Освен гръдният кош, някак си и стъпалата ми нарастнаха. Преди първото носех 36, сега 37 ми опират и си взимам 38 да ми е по-комфортно.

Обясниха ми, че не било от бременността, а с нарастването на годините.  Mr. GreenСводът на стъпалото падал.

# 2 099
Доколкото помнЪ, растежът е генетично обусловен. Малко се влияе от факторите на средата (изключвам радиация по време на зародишната фаза на развитие). Растежът не е постоянен, а е на тласъци, които също са генетично обусловени. Каката ми беше дебело миньонче до 3,5 г. след което дръпна рязко и в момента е най-висока е групата си, макар и най-малка. Сега дърпаме ушите и на баткото, за да порасне и той  Joy

Общи условия

Активация на акаунт