Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 866
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 2 280
Различните индивиди имат различни възприятия за това що е удоволствие, полезност, почивка, нужда, трудност и т.н.
Въпросът е, че почивка, туризъм от всякакъв вид (планински, морски, спа, културен...), пътувания (кратки и дълги) с деца са възможни. С малко или много усилия, според конкретните обстоятелства. Толкоз.

# 2 281
Не бих казала, че е късмет, но карат.  Внучката на 3 я качиха.  
...

Много е хубаво това, да знаеш. Моите, като видят само ските, казват: "Това не."
Другата година дано вече се отпуснат малко. Ските са си задължителен спорт тук, а при условията, които има, направо губят много. Интересното в случая също е, че големият ми син кара кънки на лед два пъти седмично от ноември и нито веднъж не протестира. Малкият не, само това му привлича вниманието.

# 2 282

Голямата ми дъщеря също не желаеше да се качи на ски на 3г. Даже и към шейната беше скептична. Като стана на 4г. почнах да я уча на кънки-първо ролери, после кънки на лед. Кънките не и бяха толкова страшни и се отпусна по-лесно. Научи се да кара добре кънки и после на 5 години се качи и на ски без проблем. Сега кара чудесно ски.
 Има и 3 г. скиори, но  някои деца имат повече "здрав разум" и отказват  да ги качат на две дъски и да ги пуснат по нанадолнището ... Grinning

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 12:19 от Герри

# 2 283
Моята е от тези със здравия разум. Никакви ски, ролери и кънки не желае да опитва. Всъщност ролери искаше, но след първия опит ги заряза. Тя не искаше до година и три месеца да върви без да се държи за някого, предполагам защото си разби лошо устата като беше на 10 месеца и направи първи опит за ходене.

# 2 284
Абе аз все още чакам някой да каже как се прави график с бебе още на няколко месеца и два тодлъра.

Друго ми е интересно- след като ме обвинихте, че налагам модели, откъде се налага този модел, че задължително трябва да се пътува, и то още от началото, за да не "висиш пред блока".
....
Преди няколко поста питаше за дете на 6 месеца и две на 3 и на 5 години.Тези последните не са "toddlers"  ...,а в предучилищна възраст . Децата спират да бъдат  "toddlers" след 30 месечната им възраст Peace

Аз няма да пиша ,защото сме с едно дете ,но на ваканции и почивки сме тръгвали още от newborn и на ваканция от 2 седмици на море от 3 месечната й възраст .
Пътуването с деца е най-малкият проблем при отглеждането им . Казвам го като човек ,който е с деца от 3 до 10 броя всекидневно от  еди колко си години.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 15:48 от Анонимен

# 2 285
Няма значение кой как категоризира децата, важното са различните изисквания.

Ваканция и почивка са общо взето планирани, предсказуеми събития, в хубав сезон, с възможност за планиране на времето.

Пътуването е по-скоро да се грабнеш и да тръгнеш. А там вече може да има неизвестни. В този форум наскоро четох за майка, която явно е непукист, но тръгва за ЦПШ Мальовица и се чуди защо пътят е лош и непочистен. Тръгва с малка кола, летни гуми, ей така сама с децата. Смело, но и безотговорно. Предпочитам да си кибича около блока в тоя случай, защото другото си е неоправдан риск.

Така че 3 деца може да ги качиш в една кола, може дори да реализираш ваканция, но ще трябва да се откажеш от някои видове пътуване. В крайна сметка 2 ваканции по 10 дни не са точно "пътуващо семейство".

С деца над 10 бих могла да пътувам доста,ч е и по-приключенски, но с малки деца- не, щото дори един вирус или температура са опасни и паникьосващи.

# 2 286

С деца над 10 бих могла да пътувам доста,ч е и по-приключенски, но с малки деца- не, щото дори един вирус или температура са опасни и паникьосващи.
Даже над 7 стават вече напълно за приключенски тип пътувания. Издържат на дълъг път с кола, на повече ходене и им е интересно  да са на необикновени места.  Още са далеч от тийнейджърската възраст и не се отегчават от факта, че са със "старците"..

# 2 287
  • София
О, Мамасита, каква Мальовица... Ти нали с твоето едно на море не можеше да се оправиш, пък май и баба му беше водила с вас?
Да, да, знаеме, твоето момченце, много бясно и особено, ние с кротките момиченца да не се обаждаме. Mr. Green

# 2 288
Някъде на 4г. успя да слънчаса и да се  поболее от излизане в града.

Иначе до 2г. възраст с първия ми съпруг бяхме направо номади- детето трябваше редовно да се кара до бабата, та имам представа какво е редовно "пътуване".

Елица, с морето се оправихме, просто не беше комфортно. Какво искаш да ти кажа- че е било пълен релакс? Не, не беше. Оправянето е друга работа- но това ли е само целта? Моят принцип е, че за всичко си има време и ще има години, в които ще ми е по-приятно и комфортно на море с децата. Да кажем след 7 г., както каза Герри. Но преди това някои неща са си излишно упражнение, поне за моя случай.

Да, кротките момиченца не се броят.

# 2 289
О, Мамасита, каква Мальовица... Ти нали с твоето едно на море не можеше да се оправиш, пък май и баба му беше водила с вас?
Да, да, знаеме, твоето момченце, много бясно и особено, ние с кротките момиченца да не се обаждаме. Mr. Green
Елица-и второто ли се очертава момиченце, че така киселееш.. Wink

# 2 290
Ау, с две момичета ще трябва да пробват трети път за момче:)

# 2 291
Ау, с две момичета ще трябва да пробват трети път за момче:)
Третият път излизат две близначки.

# 2 292
Е могат да пробват до 5-6, нали има такива примери Laughing

# 2 293
Е могат да пробват до 5-6, нали има такива примери Laughing
Толкова усилия заради някакъв синковец не си струват, според мен..
Сега и на жените им е позволено да наследяват трона..

# 2 294
Познавам едно такова семейство, само внучки, ама невероятни мадами, всичките красиви, умни и високи. И накрая успява да се роди един внук- кюфте, но затова пък леко тъп. И пак му се радват като на някакво уникално създание.

Нищо, хубаво е да имаш дъщери, после може да ти родят мъжки внуци и да видиш какво е да се гледат момченца.

"Е могат да пробват до 5-6, нали има такива примери Laughing"

В този форум съм чела, че при пробване за трето с идеята да е момче просто ако е момиче, не се ражда и се опитва пак. Тоест селективен аборт според пола. Малко мрачна нещо като градска легенда.

Общи условия

Активация на акаунт