Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 072
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 3 015
  • sofia
То Барнитата са гадни. Щом моите любители на боклуци ги обявиха за гадни - представи си.
Дребния, като беше на 4-5 някъде и ми казваше "Мамо, купи ми боклук!", визирайки царевичните пръчици. След като два пъти хвърлих недоядени желирани бонбони и близалки, но специално им обърнах внимание, че не са ги яли - спряха да искат.
На повечето боклуци, когато предложа домашния аналог, винаги се е приемал като по-вкусен. А дребното пробира, не е всеядно.
Купувам единствено бисквити, шоколад и сладолед, но и аз много ги обичам тез неща. Mr. Green

# 3 016
  • София - Рим и обратно

но порасна. Вече не го е гнус. Mr. Green
Ахахахахаха....познато Mr. Green.
Само че, малката напоследък я налегнаха някакви стомашни неволи и явно има хипохондрични наклонности (като мама си Sunglasses) и е точно като от разказа по-горе - макдоналдс-и, шоколади, бонбони, бисквити и снаксове да не види! И с пушка не можеш да я накараш да вкуси. Дано е здрава и занапред да е така Praynig.

# 3 017
  • Куциндрел

но порасна. Вече не го е гнус. Mr. Green
Ахахахахаха....познато Mr. Green.
Само че, малката напоследък я налегнаха някакви стомашни неволи и явно има хипохондрични наклонности (като мама си Sunglasses) и е точно като от разказа по-горе - макдоналдс-и, шоколади, бонбони, бисквити и снаксове да не види! И с пушка не можеш да я накараш да вкуси. Дано е здрава и занапред да е така Praynig.
Моето па го хванаха кроасаново-пилешки наклонности. Иска кроасани с енгри бърдс картичките. Друго сладко не признава, а напоследък и храна. hahaha hahaha
Но майка му е зла козЛа и вече не му дава. Mr. Green

# 3 018
Според мен, Vodena бърка Andariel и Arwen. Да не кажа, че съм 100% сигурна  Mr. Green

Разбираема грешка, все пак и двете започват с А. Mr. Green

# 3 019
Възрастните най-много искат да се впишат и за това свидетелства цялата индустрия, включително тази на кредити. За съжаление е много късно възрастните да бъдат превъзпитани, а децата няма как да бъдат възпитани по друг начин от същите тези възрастни.
Не знам за какво вписване става въпрос , но ако е тази дали да купим поредната кукла на Монстър Хай или да си дадем парите за круз на кредит ..хич не ми ги хвали .
Темата с 10тте деца тези дни е показателна за не правене на сметката и имането на деца просто за да се има еди каква си бройка  без никаква умисъл за качеството им на живот и издръжка занапред.  Stop

# 3 020
  • София
тези с десетте деца са екстремисти.

# 3 021
Третото, четвъртото и т.н. деца не са табу изобщо. Даже държавата се замисля как да стимулира това. Не се притеснявайте, не сте стари. Социалното министерство визира 35-45 годишните жени като потенциален разрешител на демографския проблем:

"Канят работещи майки между 30 и 45 г. да родят пак"
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4690308

В тази статия има и статистика:
"Според данни на министерството майките с 4 и повече деца у нас са около 11 000, като 7 хил. от тях са с 4 деца. Майките на 3 и повече деца да имат право на две години отпуск за отглеждане на дете, ще настоява вицепремиерът Калфин. В момента майчинството е 2 години за първите две деца, но година и половина за 3-ото и следващите. "

# 3 022
  • Русе
  Това сериозно ли.Никаква мисъл за децата не отчитам в държавата. Едно е да имаш право на хартия, съвсем друго са реалностите. Ако си ангажиран в частния сектор и зависиш от динамичен и стеснен пазар това са абсурди. Не съм имала възможностда ползвам отпуск за детето си, мъкна го от бебе по командировки и панаири.И сегашните ми отпуски за по 5-6 дена са си изпитание. А пък ако се случи детето да има някакво хронично или по-сериозно заболяване, тогава държавата изчезва. Ако детето развива и показва някакъв талант или заложби, се пригответе здраво да плащате. Новите реформи на образователната система никак не са обнадеждаващи в тези насоки.

# 3 023
Като работеща майка на две деца в тази възрастова граница директно казвам, че няма да родя трето. Работодателя ми ме е наел вече с две налични деца, та да не прехвърлят топката на работодателите за причината. Години тичане на опашки за ясли и училища? Мерси! Naughty Години разправии с това до колко точно работи градината, има ли тротоари, по които да вървя спокойно с дете за ръка, има ли кучешки лайна по улицата, които да прескачаме, има ли градинка без кал и кола върху нея? Мерси от такива "удобства" да отгледам още едно до възраст, в която да може само да прескача лайната, да лавира между колите и да сме прескочили опашките за ясла. Аз пари си имам, удобства (то даже е смешно да го наречеш удобство това) условия нямам в градска среда, че и в селска няма удобства, че да се върнем (населим) по селата. Та държавата хубаво да се замисли как да ме стимулира, докато овулирам все още.  Tired
ПП. Пример: детето ползва градски транспорт, който е непригоден за ползване , не достига перфоратора (то аз някои трудно ги достигам), често не работят машинките за отчитане на карта, а понякога автобуса е пред разпадане, спирал е между спирки и сваля пътниците - ходи си пеша, с чанта 8 кила на гръб. За училището да не подхващам темата. Та трето в тази неразбория-не, категорично.
Иначе само по себе си дете не се гледа трудно. Мога и 5 да родя, но условията не са адекватни и няма да го направя.

# 3 024
"Канят работещи майки между 30 и 45 г. да родят пак"
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4690308
Статията е от 1-ви април  Wink  Laughing

# 3 025
Като работеща майка на две деца в тази възрастова граница директно казвам, че няма да родя трето. Работодателя ми ме е наел вече с две налични деца, та да не прехвърлят топката на работодателите за причината. Години тичане на опашки за ясли и училища? Мерси! Naughty Години разправии с това до колко точно работи градината, има ли тротоари, по които да вървя спокойно с дете за ръка, има ли кучешки лайна по улицата, които да прескачаме, има ли градинка без кал и кола върху нея? Мерси от такива "удобства" да отгледам още едно до възраст, в която да може само да прескача лайната, да лавира между колите и да сме прескочили опашките за ясла. Аз пари си имам, удобства (то даже е смешно да го наречеш удобство това) условия нямам в градска среда, че и в селска няма удобства, че да се върнем (населим) по селата. Та държавата хубаво да се замисли как да ме стимулира, докато овулирам все още.  Tired
ПП. Пример: детето ползва градски транспорт, който е непригоден за ползване , не достига перфоратора (то аз някои трудно ги достигам), често не работят машинките за отчитане на карта, а понякога автобуса е пред разпадане, спирал е между спирки и сваля пътниците - ходи си пеша, с чанта 8 кила на гръб. За училището да не подхващам темата. Та трето в тази неразбория-не, категорично.
Иначе само по себе си дете не се гледа трудно. Мога и 5 да родя, но условията не са адекватни и няма да го направя.
Много хубаво изложение. Може да се добави още към изброеното.

Но кой е казал, че гледане на дете е лесна работа . Едното изключва другото. Именно заради външни фактори. Ако можеш да си седиш да си го гледаш и всичко останало навън е наред, не е трудно

# 3 026
Аз пък не искам трето дете - смятам, че не е нужно. Трудно е, изисква много финанси и огромно себеотдаване. Който иска да си ражда - не е за мен това. Две са ми напълно достатъчни.

# 3 027
  • София
Аз...може би искам. Но нямам жилищна площ, а няма да изгоня каката само поради пълнолетие  Grinning
Но тези мерки още се обмислят, а на мен ми остава половин година до 45. И тогава?
Ако въобще статията не е майтап

Може ли да не се цитират по 5 цели мнения? Цели страници се пълнят само заради едно изречение на автора чак накрая.

# 3 028
Аз също се реших на трето заради възрастта ми. Родих го на 39. Рекох си ако сега не го направя или ако чакам нещата да се наредят идеално , за да ми харесва гледане на дете, има да си чакам.

Все пак "държавата" ти плаща една съвсем прилична сума да гледаш детето си до навършване на 1 година. Това не е за подценяване. Иначе навън винаги ще има фактори, които да направят гледането на дете неприятно на някакво ниво (не може да е неприятно по принцип).

# 3 029
Кой ми плаща?
 Joy
Аз не чакам държавата да ми плаща, по мое време не плащаше така (по времето, по което аз вземах майчински). Аз сама съм си заработила и спестила и ако някой ще ми плаща, то ще е мъжа ми. Ще ни плаща, на всички ни, ако остана да гледам дете вкъщи. Щото гледането на дете не е една година майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт