Табу ли е третото дете в България и защо?

• 200 468
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 5 700
Аз познавам само три семейства с по три деца. В едното семейство, третото дете е единствено за настоящия съпруг на майката. Другите до скоро изглеждаха, че са в high middle класата до неотдавна, но  нещо забегнаха в Германия преди година-две.

# 5 701
В детската градина на сина ми- гнездо на хилиардери, има само една майка с три деца, останалите повечето са единствени златни яйца, от най-златните, въпреки че семействата имат възможност и за повече. Но и жените са едни такива, дето не се прежалват, гледат си и кефа.
Сигурно чакат да станат милиардери, защото като прости хилиардери не могат да осигурят три частни пансиона за средно образование в Лондон, после колеж в Швейцария и докторантури в САЩ примерно.
Пък и една сватба сега, ако ще е сватба като хората, трябва да има поне 200 гости, да имаш двор където да ги събереш с разпръснати масички с бели покривки, коктейл бар, поне владика за венчавката, ресторант 5 звезди на голф игрище и после сватбено пътешествие около света и такааа, а я сега  си представи че дъщерите са три... Stop

# 5 702
  • София
Таис, не си самичка  Wink И аз съм едно дете, моят приятел също, но си спомням, как като бях малка много исках братче или сестриче, най-добрата ми приятелка тогава имаше брат, малко по-малък от нея. Иначе съм дете на разведени родители, предполагам затова майка ми не е искала второ дете, явно е преценила, че няма да се справи. Интересно, че в семейството ми повечето са така, майка ми също е едно дете, баща ми има двама братя, всичките са с по едно дете, а не са разведени (като моите родители). Едната ми братовчедка по майчина линия също е единствено дете, тя също има едно дете. Много си е индивидуално, аз винаги съм искала поне две деца, но уви, до момента така и не се случи, дано имам този късмет (поне за едничко де, че то времето си минава).
Иначе имам позната с пет (вече) деца, евала и правя за това.

# 5 703

Пък и една сватба сега, ако ще е сватба като хората, трябва да има поне 200 гости, да имаш двор където да ги събереш с разпръснати масички с бели покривки, коктейл бар, поне владика за венчавката, ресторант 5 звезди на голф игрище и после сватбено пътешествие около света и такааа, а я сега  си представи че дъщерите са три... Stop

Откъде дойде това, че трябва да плащаш сватбата на дъщерята? Е айде, мога да осигуря двор, обаче по принцип като ще давам много пари, ще става само под формата на matching grant- съизмеримо с това, което са изкарали до момента, с лимит някаква сума.

Иначе чух аргумент, че трябва в момента да треперя в параноично недоверие към мъжа до мен, вместо да мислим за трето дете. Само не разбрах колко години още трябва да се опознавам с човек, с който без драми за година направихме дом и гледаме вече 2 деца. Може да излезе, че примерно не се разбираме кой ни е любимият автор или композитор и да се изпокараме...та сега май трябва да ходим по кафенета и да си хортуваме, та да се "опознаем".

# 5 704
 Давай с третото докато не сте се опознали, че после не се знае. Laughing

За сватбата, няма да стане - който ще се жени да си я плаща.

# 5 705

Откъде дойде това, че трябва да плащаш сватбата на дъщерята? Е айде, мога да осигуря двор, обаче по принцип като ще давам много пари, ще става само под формата на matching grant- съизмеримо с това, което са изкарали до момента, с лимит някаква сума.

Иначе чух аргумент, че трябва в момента да треперя в параноично недоверие към мъжа до мен, вместо да мислим за трето дете. Само не разбрах колко години още трябва да се опознавам с човек, с който без драми за година направихме дом и гледаме вече 2 деца. Може да излезе, че примерно не се разбираме кой ни е любимият автор или композитор и да се изпокараме...та сега май трябва да ходим по кафенета и да си хортуваме, та да се "опознаем".
Как откъде дойде? Да не искаш сватята да я плаща?  Или сакън дъщерята сама да си я плаща?
Де се е чуло и видяло това, освен в бг мама, където още на 23години  са изплатили по два апартамента, оженили са се по гореописания начин и имат космически заплати, защото са независими и преуспяли млади дами с високотехвологични образования и знаят по три езика, като едновременно с това никога не са имали подкрепата на родителите си.

А за срока на опознаване преди встъпване в брак, честно казано не знам колко е минималния.  Докато порастнат щерките ще трябва и това да ми се избистри та да дам някои насоки.

# 5 706
  • София
grach, знам, че не съм, визирах по-скоро непосредствения ми роднински и приятелски кръг  Wink  Hug

Имам щерка, но тъй като не понасям сватбите съм на принципа - който иска принцески рокли, оркестри, ресторанти и китки, да бъде така добър да си осигури средствата. Два пъти съм се омъжвала, и двата пъти бях по дънки и маратонки.

Готова съм да дам голяма сума за пътешествия, учене и градене на дом. В този ред. Но не и за сватбени маршове, сори.

# 5 707

Готова съм да дам голяма сума за пътешествия, учене и градене на дом. В този ред. Но не и за сватбени маршове, сори.
Пу-нищо не разбираш от династически бракове между нашенски хилиардери.
Ни-що!!!
Миналата седмица бях на един такъв и всички ме питаха дискретно и учтиво кой е дизайнера на роклята ми защото била хмм. много "eкстравагантна"  ....

# 5 708
За опознаването- зависи дали си първо венчило. Вторият път вече критериите са съвсем различни и времевите срокове са доста относителни. А първия път можеше да си спестя доста, ако просто бях следвала съветите на по-дърти и печени жени:)

Разликата е, че първия път се прави по цивилни критерии- каква личност е, какво знае, какво може и дали може. И очакваш нещата да се случват без планиране и стратегия.

Втория път- по военни. Първо е важно да може, след това какво може, след това какво знае и чак накрая каква личност е. След това си знаеш какво имаш, какъв му е чинът и го използваш стратегически според силните и слаби страни. Важното е да спечелиш войната.

А относно плащането на сватбата- не очаквам дъщерята сама да си я плати, но очаквам младата двойка да може да го направи, да организира сватба според възможностите си. Без космически заплати, поне една сватба успяхме да организираме, не е безкрайно скъпо или сложно.

# 5 709
  • София
Таис  Hug
Мммм, да ти кажа и аз съм в същата поредност като тебе  Wink Иначе за сватбени маршове..., ако мъжа даде, ок, ама аз не държа да е нещо кой знае какво (тук говоря за себе си).

# 5 710
  Няма такива работи, който е дорасъл да се жени,  трябва да е  в състояние да си плати масрафа.   Laughing

# 5 711
  Няма такива работи, който е дорасъл да се жени,  трябва да е  в състояние да си плати масрафа.   Laughing

Не бързай толкова. Твоята мома е малка още. Има време да си трансформираш идеите.

# 5 712
Аз по принцип знам, че трябва да се даде нещо, но по-скоро за адет, тоест да вземеш някои малки екстри. От рода на асеновградски тюлчета за късмет. Виж ако е сафари със слонове в Тайланд...това ще е малко overkill, пък и ще се зачудя дали щерката се омъжва заради брака или просто иска безплатен купон и пътешествие и да е малко център на внимание. Ако е второто, много трябва да внимавам.

# 5 713
  • София

Не бързай толкова. Твоята мома е малка още. Има време да си трансформираш идеите.

Нали вече изяснихме, че не всички си трансформираме идеите след раждането и/или порастването на децата ни. На 37 мисля за сватбите точно това, което мислех когато бях на 22 и подписвах на Леге.

# 5 714
Аз съм против изхвърлянето със сватбите. Няма нещо, което да мразя повече от това.
Но има сватби и сватби и аз с удоволствие бих платила сватбата на дъщеря ми (ако тя иска). Не знам за кого е по-приятно преживяване сватбата-за старците или за младите.
Може би за старците все пак.

Нали вече изяснихме, че не всички си трансформираме идеите след раждането и/или порастването на децата ни. На 37 мисля за сватбите точно това, което мислех когато бях на 22 и подписвах на Леге.

Ами ти може и да не си ги трансформираш, но дъщеря ти може би има други идеи как би трябвало да се държиш ти и понякога в живота, както знаем, кучето скача според тоягата. Доколкото помня и на майка ти и се е наложило да скача според тоягата... Joy

Общи условия

Активация на акаунт