Табу ли е третото дете в България и защо?

• 199 709
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 5 730
Скъпо е в тази Русия, бе. Иначе бих обърнала поглед към Москва.
Само в Москва и Питер е скъпо. Но като се замисля и в провинцията вече не е лесно с тази инфлация, а наскоро Путин размаза камамбера и пуйките с танкове, а аз без тези артикули не мога....

# 5 731
Работата е там, че от една страна никой не е постлал червен килим пред българските висшисти, от друга те не са особено щастливи да работят нискоквалифициран труд за минимална заплата, което онези неграмотните от Африка го правят с удоволствие. Аз наоколо дори забелязвам леко предпочитание към тях от страна на работодателите и натъртване на факта, че някой е наел "черен човек", демек "Голям европеец и филантроп съм."  Wink Мисля дори, че има бенефити за такива работодатели, отделно и че държавата директно им търси и намира работа на прииждащите от юг в нейни си структури, до които  шансът източноевропеец да се добере, клони силно към нула. За помощите и осигурения покрив над главите на необразованите черни хора, да не говорим. Въобще на високообразования източноевропейски имигрант, положението не му е розово. Това като цяло, не че няма случаи всякакви.

# 5 732
Въобще на високообразования източноевропейски имигрант, положението не му е розово. Това като цяло, не че няма случаи всякакви.
Значи е мазохист, щом и той набива масово копита към западна Европа.
Темата не беше ли за третото дете?

# 5 733
А, не. По всички показатели за мен е по-добре там, освен по този, че не си си в къщи. Но аз съм още прясна в емоциите, може и да успея да се почуствам в къщи един ден.

# 5 734
Така де, но в момент на уж голяма криза от днес за утре явно има начин да се тръгне за Германия с работа, дом, училище.

# 5 735
Така де, но в момент на уж голяма криза от днес за утре явно има начин да се тръгне за Германия с работа, дом, училище.
Аз нали това и казах. Сега е момента да се препуска натам-точно сега.
Че после не се знае онези , когато им опасат предните дворове, че и задните, какво ще направят. Може да не е нещо много гостоприемно. А и даже да не направят нищо, а само да сервират, при толкова много мераклии за големи заплати и бели покривки няма начин да не се сговни обслужването...

# 5 736
  • София
Ехх, тази лелеяна Западна Европа. След още петдесетина години там здраво ще се омешат западно и източно европейци, плюс няколко милиона чернички, дошли от всяко кътче на Близкия Изток и Африка. На всеки площад - катедрала. Зад всеки завой - джамия. Голяма идилия ще е. Ако преди това не се избият, разбира се.

# 5 737
Ако преди това не се избият, разбира се.
При всички положения няма как всички хора на света да се съберат пред двореца на баба Бети, пред Бранденбургската врата или пред Айфеловата кула.

Става нещо като в телевизионно шоу от типа на: "колко най-много хора могат да се набутат в едно мини купър и то да върви...."

# 5 738
И кво? Да се изпускат шансове, заради евентуални сценарии за след 50 години? В свят, където днес си в България, утре в Берлин, а другиден в Пакистан, Париж, Панама, Папуа Нова Гвинея?

# 5 739
И кво? Да се изпускат шансове, заради евентуални сценарии за след 50 години? В свят, където днес си в България, утре в Берлин, а другиден в Пакистан, Париж, Панама, Папуа Нова Гвинея?
С тая разлика, че никой не иска в Пакистан или  Папуа ню Гини. Всички искат в Берлин!

Аз съм засега пас. Предпочитам да ми е широчко...засега никой не желае да стои тук.
Ето нашата улица на село все повече се опразва-две семейства са в Германия, едно заминава за Англия. Къщите се продават, и никой сириец не желае даже да се засели в тях....камо ли да ги купи... hahaha

# 5 740
  • София

За теб шансове, за мен - друго. Затова и вие заминавате, а ние оставаме тук. Има хляб в България, и в буквален, и в преносен смисъл. Или поне аз така ги усещам нещата.

# 5 741
  • Куциндрел
Накрая всички като се изсипят в Европата, Европата ще започне да идва при нас. Mr. Green
И на мен ми е широко в България и не искам да се местя, поне на този етап.

# 5 742

За теб шансове, за мен - друго. Затова и вие заминавате, а ние оставаме тук. Има хляб в България, и в буквален, и в преносен смисъл. Или поне аз така ги усещам нещата.
newsm10

# 5 743

Емигрират. И с три деца емигрират, и с две, и с едно. Аз апокалиптични картини не обичам и не съм емигрантски тип, ама какво да се прави - емигрират масово и взех да се замислям ние /мъжът ми и аз/ ли нещо не сме в ред?
Най-добрата ми приятелка даже бременна замина и третото го роди там. Сигурно щото тук е табу.  Wink

# 5 744

Емигрират. И с три деца емигрират, и с две, и с едно. Аз апокалиптични картини не обичам и не съм емигрантски тип, ама какво да се прави - емигрират масово и взех да се замислям ние /мъжът ми и аз/ ли нещо не сме в ред?
Масовата психоза е заразно нещо.

Но има и друго. Тамън се разчуе как посрещат с хляб и сол, тамън се наканя, тамън събера багажа и си настроя вкусовите луковици за немския бял хляб и вкусната алпийска сол, тамън са замъкна до там, и онези вече ще са побеснели и ще са извадили тоягата.

С тоя моя късмет съм абсолютно сигурна че така ще ми се случи....и затова си седя тук-опикавам си територията и си гледам доматите, правя си лютеница и гледам сеир...

Така че-бягайте дорде аз съм тук. Тръгна ли и аз да знаете че вече ще са хлопнали кепенците и въргала ще е почнал... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт