Табу ли е третото дете в България и защо?

• 198 403
  • 6 328
  •   1
Отговори
# 6 120
Таис, нали разбираш колко е парадоксално, че самото наличие на темата вече Е разглеждане на чуждия живот? Оттам нататък няма как да се изредим под строй и всеки да каже- о, да, изобщо ми е все едно кой колко деца има.

Анонимен, погледни масата, а сега погледни мен. Сега пак погледни масата...аз се различавам някак.

# 6 121
Сирена, какви са ти постиженията, които толкова изтъкваш? Не съм забелязала да си направила нещо по - смислено от останалите жени в този форум - учила си, родила си деца, работиш си нещо? По какво се различаваш от масата?
След като задаваш този въпрос на Сирена, значи тя вече се е различила от масата...

Пък и масата има четири дървени крака...
 Joy

# 6 122
  • София
Таис, нали разбираш колко е парадоксално, че самото наличие на темата вече Е разглеждане на чуждия живот? Оттам нататък няма как да се изредим под строй и всеки да каже- о, да, изобщо ми е все едно кой колко деца има.

Анонимен, погледни масата, а сега погледни мен. Сега пак погледни масата...аз се различавам някак.

Разбира се, всяка тема във форума е разглеждане на нещо си. Но за разлика от другите потребители, в тази тема, единствено ти си позволи грозни и арогантни определения към хора, чиито избор не съвпада с твоя.

# 6 123
Аз не сравнявам живота на хората със своя избор. Сравнявам го да кажем с един сценарий, който независимо от моя избор изглежда доста добър и достоен. Освен това стандартите, за които говоря, си ги прилагам върху себе си без извинения, но по отношение на другите съм ОК да не ги спазват.

Никого не съм определяла лично, но винаги някой ще се разпознае, това е неизбежно. Хората обичат да скатават и после да се оправдават, че и да изкарват избора си по-мъдър.

# 6 124
  • София
Иначе абсолютно никоя жена над 22 не забременява, ако не го иска.
Тук си в голяма грешка..., ама нали обобщаваш  Laughing
Колкото до това
Освен това стандартите, за които говоря, си ги прилагам върху себе си без извинения, но по отношение на другите съм ОК да не ги спазват.
Хич не си личи да си ОК да не ги спазват...

# 6 125
Е, не съм ОК в смисъл, че не мога да се насиля да ръкопляскам и да приемам с ентусиазъм, но мога да приема с някакво разбиране или съчувствие, според случая. Малко по-малко търпение имам, ако изборът се сервира демонстративно и с някакво чувство на превъзходство, което е незаслужено. При всеки случай имам право на коментар и мнение, нали? Все още не си налагаме цензура, сакън да не нараним нежните нечии чувства.

Например, ако си сама със себе си и искаш да си кифла, да имаш време за себе си- ОК. Но вече ако си влязла в някаква общност, странно е да имаш изисквания към другия да ти поддържа точно тая независимост. Странно ми е как от една страна всички тука са с Голямата Либофф, обаче от друга не се свенят да се държат някак...скъпернически с мъжете си. Интересно ми е какво биха казали мъжете за тая ситуация след третата бира, или колкото алкохол им трябва, за да са честни.

Над 22 всяка жена може да избере правилна контрацепция, а и да реши докъде ще позволи на мъжа до себе си да стигне с убеждаването. Би следвало и да може да различи мъжа, който истински иска дете от нарциса, който го иска, за да зароби жената. Това го дискутирахме по-назад.

# 6 126

Аз оставам със същото впечатление  Laughing

Сирена, не че нещо, ама ти се изцепи няколко страници по-назад, че 80% от майките, които имат само по 1 дете са кифли. Никой друг тук в темата - било то с едно, две, и двадесет и две деца - не е седнал да съди и да се бърка в чуждия живот. Драмата е само в твоята градинка.

Верно ли така е писала? Аз нямам нищо против да съм кифла. Grinning

Например, ако си сама със себе си и искаш да си кифла, да имаш време за себе си- ОК. Но вече ако си влязла в някаква общност, странно е да имаш изисквания към другия да ти поддържа точно тая независимост. Странно ми е как от една страна всички тука са с Голямата Либофф, обаче от друга не се свенят да се държат някак...скъпернически с мъжете си. Интересно ми е какво биха казали мъжете за тая ситуация след третата бира, или колкото алкохол им трябва, за да са честни.

Ще ти кажа една тайна - мъжете обичат кифли Wink

# 6 127
По-точно писах, че около 80% от жените с едно дете имат само едно по кифленски или себични причини. С още по-голяма сила важи за прослойките, които могат да си позволят повече кифленски удоволствия. И други постинги се появиха, че с увеличаването на стандарта на живот намалява меракът за деца, което си е общовалидно и лесно за забелязване по цял свят.

Проблемът е, че когато достатъчно хора започнат да мислят по този начин- ефектите започват да се усещат и на макро-ниво. Иначе- бъди си кифла, но всеки личен избор има и странични ефекти.

Доста историци са писали за ерата на упадъка на Римската империя и едно от оплакванията е- жените ходят само по пирове и не искат да раждат деца. 

# 6 128
  • София
Сирена, никой не те кара да ръкопляскаш и естествено, че имаш право на мнение и коментар, въпроса е как ги поднасяш, пример по-долу -
Странно ми е как от една страна всички тука са с Голямата Либофф, обаче от друга не се свенят да се държат някак...скъпернически с мъжете си.

Ти понеже си им била в къщите на всички, та знаеш как се държат с мъжете.

Колкото до 22 годишните - да така е както казваш всяка жена може да... и т.н., но да кажеш, че абсолютно никоя не забременява... - това ако не е обобщаване и поставяне в някакви конкретни граници, не знам какво е.
Смятам, че ме разбираш за какво ти говоря  Wink

# 6 129
  • Куциндрел
Пууу, как не те мързи да филосоплетстваш толкова много? Хубаво, че все някой те изчита от-до.

По темата за 3-те деца. Моето познато семейство с 3 деца е много симпатично, но майката иска и да се развива в професията, да гради кариера, да изкарва пари. Всичко е много хубаво, но децата страдат, защото не могат да получат достатъчно внимание от мама. Сякаш при тях е - децата са между другото, по-важно е развитието.
Не става да градиш кариера и да имаш много деца. Все едното по някое време ще закуца.

Таис, кифли сме, ай ся. Кифли, козунаци, баници, все тая. Поне не страдаме от факта. Flutter

# 6 130
  • София
Е, не съм ОК в смисъл, че не мога да се насиля да ръкопляскам и да приемам с ентусиазъм, но мога да приема с някакво разбиране или съчувствие, според случая. Малко по-малко търпение имам, ако изборът се сервира демонстративно и с някакво чувство на превъзходство, което е незаслужено. При всеки случай имам право на коментар и мнение, нали? Все още не си налагаме цензура, сакън да не нараним нежните нечии чувства.

Над 22 всяка жена може да избере правилна контрацепция, а и да реши докъде ще позволи на мъжа до себе си да стигне с убеждаването. Би следвало и да може да различи мъжа, който истински иска дете от нарциса, който го иска, за да зароби жената. Това го дискутирахме по-назад.

Аз не съм с Голямата Любов, за другите тук не знам. Моята Голяма Любов е наполовина турчин, вече женен за циганка, с две деца момчета. Пребиваше майка си, лека й пръст. Ако се бях взела с него, сега най-вероятно щях да не съм между живите.

Какво означава да се държи една жена скъпернически с мъжа си  newsm78

Цеце, ше си кифлееме и тва е. Ето, и Ирис е в групата  Heart Eyes

# 6 131
  • София
Ами аз като съм без деца, към коя група спадам?  Laughing

# 6 132
  • София
Ами аз като съм без деца, към коя група спадам?  Laughing

На провалените. Отивай да се срамуваш в ъгъла. Или по-добре, да правите деца  Naughty

# 6 133
  • София
Отивам... в ъгъла засега, пък като се прибера ще кажа на мъжа и той да се срамува, а довечера веднага почваме с опитите, че то... не е хубаво да си провален в тоя живот... Blush

# 6 134
Ти понеже си им била в къщите на всички, та знаеш как се държат с мъжете.

Не съм им била в къщите, но в доста теми ми се обяснява как моето не е връзка, а тяхното е истински Избор на Единствения. Та няма нужда да им светя, и в тази тема няколко потребителки твърдят колко невероятни връзки имат (то в този форум някоя ще каже ли друго...)

Относно 22-годишните: да, някои забременяват. Следва да им се напомни, че на 22 трябва да са по-запознати с нещата и нищо не ги оправдава, няма такова нещо като "случи ми се". Да ти се случи може на 16 или 15, ама след това трябва да си наясно какво е това бременност, може ли да си я позволиш, искаш ли я...

"Какво означава да се държи една жена скъпернически с мъжа си  newsm78 "

Да пресмяташ дали не си се минала.

Таис, ми значи си в клуба на браковете по сметка тогава:)

Цеца- каква професия, колко пари, на каква възраст са децата. Щото във всяка ситуация има начини за оптимизация. Има три елемента: мечтана професия, пари и личен живот. От тях може да максимализираш едно и да оптимизираш едно, но третото ще страда.

Тоест може мечтана професия и личен живот за по-малко пари. Или пари и личен живот, но с по-скучна професия, която си наясно, че е само за парите.

Или мечтана професия с много пари, но с цената на това да пострада личният живот.

Общи условия

Активация на акаунт