Новости на книжния пазар: скоро очакваме.../наскоро излезе...

• 189 589
  • 661
  •   1
Отговори
# 630
Ново от Бениториал

# 631
  • Пловдив

Излиза на 2.12.
Историята на една голяма любов по време на война
Афонсо Брандао израства в скромно семейство и след три години в семинарията постъпва в португалската армия. По време на Първата световна война е повишен в чин капитан и е изпратен да ръководи бригадата от Миньо във Фландрия. След двумесечни сражения в окопите Афонсо отива в имението на барон Редие в Армантиер, за да ползва отпуска си. Там той среща красивата млада съпруга на барона, французойката Агнес, и не може да откъсне очи от нея. Скоро двамата се впускат в страстна афера, подложена на изпитание не само поради гнева на предадения съпруг, но и от жестокия и неумолим ход на войната. Защото тя не зачита чувства, надежди и мечти и причинява единствено раздяла, загуба и страдание.
Германското върховно командване тайно подготвя опустошителна атака, която цели да пробие отбранителната линия на съюзниците в малък участък от долината на река Лис. Точно там са позиционирани португалските части. Афонсо и войниците му ще се борят до последния си дъх, но дали победата ще го доближи до бленуваната среща с френската му любима, или вече ще е прекалено късно?

# 632
  • София
Всичко, което искам за Коледа - Карън Суон - няма обявена корица още,

Може ли да открие любовта тази Коледа?

Когато Дарси Котерел разбира, че приятелят ѝ изневерява, светът около нея сякаш рухва. С наближаването на Коледните празници тя се потапя изцяло в докторантурата си в Копенхаген, твърдо решена да не позволи на разбитото си сърце да я отклони от целта – въпреки настойчивите опити на приятелите ѝ да уредят „перфектната“ среща на сляпо.

Всичко обаче се променя, когато под повърхността на прочут шедьовър е открит неизвестен портрет, приписван на най-великия датски художник. Дарси получава задачата да разкрие самоличността на мистериозната жена от картината. Без име, без улики – само едно лице от миналото и собствената ѝ решителност да стигне до истината.

Докато навлиза в света на изкуството и започва да работи с най-влиятелните фигури на артсцената, Дарси се среща с Макс Лоренсен – нейната среща на сляпо! Искрата между тях пламва мигновено, но осъзнавайки, че трябва да работят заедно, двамата се заричат да останат професионалисти. Само че колкото повече време прекарват един с друг, толкова по-трудно става да пренебрегнат взаимното привличане… докато едно нейно откритие не заплашва да ги раздели завинаги.

Топла, романтична и вълнуваща история за любов, изкуство и силата на втория шанс – идеална за празничния сезон.

# 633
  • Пловдив

📚 Нова книга от Мира Добрева - „Столетниците 2. Загадката на дълголетието“! Поръчайте сега с автограф и послание от Мира Добрева с доставка само 3,90 лв./1,99 евро за цялата страна! Книгата ще е налична в книжарниците от 25.11.!
🛒 https://knigomania.bg/stoletnicite-2-zagadkata-na-d-lgoletieto.html

⏳ „Всеки се опитва да се изплъзне на времето, да го надхитри, да го победи, но сякаш столетниците са единствените, които успяват, защото са се помирили с него. Историите в тази книга се основават на разказаното от столетниците по време на срещите им с мен. Ако времето на Земята е безпощадно към физическото тяло, столетниците някак успяват да съхранят красотата на тази душа, и то точно в нейната изначалност, съумяват да пренесат през годините опита и смисъла на живота - такъв, какъвто трябва да е в действителност - изживян с честност и доверие. И най-важното - с щедрост предават това на следващите поколения. Някои от тези съдби намериха място в първата ми книга „Столетниците: благословия или орисия“. За други ще прочетете сега в „Столетниците 2. Загадката на дълголетието“. Моите беловласи свидетели на времето.“ - Мира Добрева

# 634
Следя Мира Добрева . За мен тя е една прекрасна , достойна и красива жена . Жена за пример .

# 635
На 05 декември 2025...отново почти 1000 стр. Нямам търпение!

# 636
И на мен 40 лв. за толкова обемна книга не ми се виждат много. Всяка от поредицата за стихиите на Джон Бойн струва 20 лв, а нямат и по 200 страници - с широки полета и междуредови разстояния. Ако някой реши да чете всичките, аз няма да продължа след първата, ще даде 80.
Новата на Олга Токарчук също вече може да се поръчва предварително, редовна цена 56,80, над 1000 страници. Това не знам как ще се държи в ръка, ще чакам да я пуснат електронна и тогава ще си я купя.

# 637
В темата "В момента чета" го коментирахме, не тук.
На мен ми се струва, че са си все такива цените на големите книги. Има достатъчно промоции.

Захари Стоянов от години издават безбожно скъпи книги, които не са блестящо изпълнени, въпреки че се водят луксозни.

# 638
  • Шумен
Промоции, залъгалки. Цените на книгите в България са безобразни заради ДДС-то, а и не  е добре да се чете по принцип Simple Smile. Изобщо не ми си говори за оформление на книги, големина на шрифта, празни полета  и подобни за тия цени. Наистина се стремят да откажат хората да четат на хартия. Не, че ще им се получи, но е много жалко, че точно четящите хора много често не могат да си купуват книги.

# 639
  • София
ДДС на книгите е 9%, едва ли е заради него.

# 640
  • София
ДДС на книгите е 9%, едва ли е заради него.

Представям си какви щяха да са цените с 20% ДДС.

# 641
Промоции, залъгалки. Цените на книгите в България са безобразни заради ДДС-то, а и не  е добре да се чете по принцип Simple Smile. Изобщо не ми си говори за оформление на книги, големина на шрифта, празни полета  и подобни за тия цени. Наистина се стремят да откажат хората да четат на хартия. Не, че ще им се получи, но е много жалко, че точно четящите хора много често не могат да си купуват книги.
Първо ,какво искаш да  кажеш с това „ а и не  е добре да се чете по принцип“?Второ извинявам се,но това което каза накрая  звуци нелепо.Да,другите методи на четене на книги добиват популярност,ама не ми се струва,да са  все още толкова популярни както в чужбина.А,кой за бога ще  тръгне да си самосаботира бизнеса,като желае да
„откаже “клиентите  си от това да закупят нещо и да го пренасачат някъде друга? Да,знам неприятно е товас  високите  цени,но както и други споменаха има куп причини,които водят до това.Знам че е неприятно,ама  нека не ги изкарваме хората,че са  някакви пъклени злодеи,които кроят някакви коварни планове,че да ни пречакат.
Сегаще споделя за предстоящи книги,които ми хванаха окото.

„Болест,която не същестува “от Джулия Каминито

В забързаното и невротично съвремие един млад мъж на име Лорис е на кръстопът между спомените от детството и заобикалящия го свят на зрелостта, в който се усеща неразбран и отхвърлен. Чувствително и интровертно дете, той прекарва ваканциите и уикендите на село при дядо си Темпеста, към когото е много привързан. Но и детството има край и Лорис продължава своя път в годините, намира си приятелка, на която дава прякора Джо, наема малък апартамент в живописен римски квартал, започва работа като стажант в издателство... Нещата обаче не вървят така, както би желал. И се появява болката. Необяснима и силна. Той подозира, че страда от нелечима болест, ала никой не му вярва освен едно въображаемо създание на име Катастрофе, което приема различни форми: гълъб, котка, вълк, риба, и запълва пространството около него. Болестта, от която Лорис се страхува, става главен герой в тази проникновена книга. Но дали само в нея?

„Твоето обещание “от Камий Лоранс

Защо Клер Лансел трябва да се защитава пред съда? Какво се е случило с нейния спътник и с нея самата? „Твоето обещание“ е роман, който с похватите на трилъра разнищва темите за лъжата и манипулацията, за емоционалната зависимост и психологическото насилие чрез любовната връзка между писателката Клер Лансел и режисьора Жил Фабиан, връзка, която бързо придобива – или от самото си начало притежава – токсичен характер. Написана с тънък психологически усет по своеобразен начин, на места умишлено несъобразен с граматическите правила, с вмъкнати пасажи в мерена реч, книгата ни потапя в драмата на една история, в която разменените между влюбените обещания се превръщат в отправна точка на съмнения, страдания, любов и пак съмнения, любов и пак страдания, докато се стигне до мъчителното завръщане на писателката към творчеството. А колкото до решението на съда, то, естествено, става ясно няколко страници преди края на книгата.

„Липсваш ми “от Харлан Коубън

Можеш ли да срещнеш любовта в сайт за запознанства? Кет Донован, която е детектив от нюйоркската полиция, не вярва в случайности, но все пак решава да си опита късмета. И попада на профила на бившия си годеник Джеф. Дали съдбата не е решила да я събере отново с мъжа, който я е зарязал преди 18 години? В сърцето на Кет се събуждат отдавна забравени чувства, но радостта ѝ е помрачена от зловещи събития.

Докато труповете се множат, а с тях и подозренията на Кет, тя се оказва въвлечена в разследване, което ще промени чувствата ѝ към всички, които някога е обичала – не само към Джеф, но и към собствените ѝ родители. Защо баща ѝ е бил убит малко преди годеникът ѝ да я напусне? И кой е Джеф в действителност?

За да намери отговор на тези въпроси, Кет ще трябва да се спусне дълбоко в мрака и да провери дали ще има сили да преживее онова, което ще открие.

„Да измамиш съдбата“ от  Елизабет Лим

„Да измамиш съдбата“ е самостоятелна книга в цикъла „Легенди за Лор’ян“, част от който са поредиците  „Шест алени жерава“  и  „Кръвта на звездите“ .

Труян Сайгас е родена с уникална Дарба – да призовава видения чрез рисунките си и да рисува бъдещето. Когато баща ѝ изчезва в морето, Тру трябва да се грижи за двете си сестри и майка си. За да спаси семейството си и самата себе си, тя приема да се омъжи за мистериозен принц дракон. Цената, която трябва да плати, е твърде висока – Тру трябва да заживее в Кралството на драконите Ай’лонг и да се изправи очи в очи с Краля на драконите – Назаюн.

Дали ще си припомни навреме, че никога не трябва да сключваш сделка с дракон? Само бъдещето ще покаже. А Тру трябва да изрисува бъдеще, еднакво опасно както за света на смъртните, така и за този на боговете. Както и да направи най-големия залог в живота си и да претвори тайна в най-важната проява на изкуството си.

Завладяващ фентъзи роман за момиче, което може да рисува съдбата, и прокълнат принц дракон, свързани от любов и предателство в заговор срещу безсмъртните.

Музата на Пикасо: Най-великата любовна история от света на изкуството от Луиза Трегър

Животът с него действително носеше усещането, че си в центъра на Вселената. Беше едновременно наелектризиращ и смиряващ, върховен и разрушителен.

Париж, 1936 г. Когато Дора Маар, талантлива френска фотографка, художничка и поетеса, е представена на Пабло Пикасо, тя е запленена от гениалния творец. Привлечена от вулканичната му креативност, младата жена скоро започва страстна връзка с него. Отношенията им я изправят пред редица изпитания и в крайна сметка я докарват до ръба.

„Музата на Пикасо“ е романизирана версия на тази токсична любовна история, в която следваме Дора в пътуването ѝ към самопознание и себеизява. Страстната ѝ, обсесивна връзка с художника почти я унищожава. Пикасо се явява контролиращ, садистичен мъж, за когото изкуството винаги е на първо място. Испанската гражданска война го прави депресиран и агресивен, а тази тревога достига връхната си точка в прочутата му картина „Герника“, чието създаване Дора документира.

Романът на Луиза Трегър ни потапя в невероятната атмосфера на Париж и на Френската ривиера, за да ни разкаже вълнуваща, страстна и много драматична любовна история и да ни представи тази талантлива, често пренебрегвана жена, посветила живота си на Пикасо и превърнала се в негова муза.

„Тъмницолазът Карл“ от Мат Динаман

Книга първа от поредицата „Тъмницолазът Карл“

Апокалипсисът ще бъде излъчен!

Какво е по-лошо от това да скъсаш с приятелката си? Да трябва да се грижиш за многократно награждаваната ѝ породиста котка. А какво е по-лошо дори от това? Ами всичко, което следва – нападение на Земята от извънземни, унищожаване на всички сгради заедно с хората в тях и чудовищна експлоатация на всички оцелели в садистично междугалактическо риалити предаване.

Присъединете се към Карл и Принцеса Донът – котката на бившата му приятелка, докато двамата се опитват да оцелеят след края на света, достигайки до всяко следващо ниво на подобно на видеоигра подземие, изпълнено с капани, чудовища и плячка. Подземие, което всъщност е снимачна площадка на риалити предаване с безброй зрители от цялата Вселена. Експлодиращи гоблини. Магически отвари. Смъртоносни лами наркодилъри. Да, това съвсем не е обичайното телевизионно шоу.

Добре дошъл, тъмницолазе!

Оцеляването не е задължително, но забавлението на зрителите е!

И не забравяй: Убивай! Убивай! Убивай!

# 642
  • Шумен
Масово се преиздават книги, без да е описано  кое издание е, т.е се представят като нови. Куп такива заглавия има.  Предстоящото издание на "Липсваш ми" е издавана 2015 например: https://g.helikon.bg/193208-%D0%9B%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B2%D0%B0 … %D0%BC%D0%B8.html. Дори преводът е на същия преводач. Да видим с 9% ДДС сега каква ще е цената. Вярно излиза, че причината за цените на книгите не ще да  е основно поради ДДС-то. Пропуснала съм момента със свалянето му за книги.

# 643
  • София
9% ДДС за книгите е от Ковид времето. Още тогава казаха, че няма да повлияе на цените, т.е. това че го намаляват няма да намали цените на книгите. А спестените пари ще са за посрешане на разходи на издателствата.

# 644
  • София
Тези книги са всъщност една и съща, издадена от различни издателства и с различни заглавия.
Ако мине номерът, мине..

Общи условия

Активация на акаунт