През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 29 113
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Това със запеченото сирене на грила и на мен много ми хареса. Jasmin_veni- сподели моля те когато го правиш с мед и орехи има ли значение солеността на сиренето?
Иначе с доматчето ще го пробвам , но когато им е сезона. Сега домат не вкусвам Crossing Arms

# 196
  • Под кленовите дървета
Това със запеченото сирене на грила и на мен много ми хареса. Jasmin_veni- сподели моля те когато го правиш с мед и орехи има ли значение солеността на сиренето?
Иначе с доматчето ще го пробвам , но когато им е сезона. Сега домат не вкусвам Crossing Arms

Ами аз с мед и орехи го правя само с измита тукашна фета, не изкисната. Тя е идея по-твърда и соленка от Бг саламурено сирене. Което пък няма нищо общо със сирене купувано в България. Наистина хубавата ни продукция се изнася за чужнбина, не вярвах аз, ама е така.

Лелее, домати като казахте...тук не съм се спряла да ям и домати и пъпеши и ягоди и къпи и малини...все не сезонни плодове, но са внос от Мексико и топлите страни. Има нещо омайващо да ядеш малък, сладък пъпеш с ягоди, а навън да се усеща като -32 Joy

# 197

Ами аз с мед и орехи го правя само с измита тукашна фета, не изкисната. Тя е идея по-твърда и соленка от Бг саламурено сирене. Което пък няма нищо общо със сирене купувано в България. Наистина хубавата ни продукция се изнася за чужнбина, не вярвах аз, ама е така.

Лелее, домати като казахте...тук не съм се спряла да ям и домати и пъпеши и ягоди и къпи и малини...все не сезонни плодове, но са внос от Мексико и топлите страни. Има нещо омайващо да ядеш малък, сладък пъпеш с ягоди, а навън да се усеща като -32 Joy

Значи и със солено сирене става вкусно, не е нужно да се купува безсолно.
Оххх, че вкусно звучи това с всички тези плодове , които си хапваш Simple Smile Ако и на вкус са супер - официално те обявявам за щастливка Wink

# 198
Е сега ти завидях благородно. Голяма мъка ми е, че в този сезон няма плодове. Омръзна ми от ябълки и банани, направо бих убила за един пъпеш и прасковииии smile3508

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 21:56 от Бенджи01

# 199
  • Перник
Оооо и аз не бих отказала пъпеш, праскови, кайсии и ягодки...мммм  Heart Eyes

# 200
  • Под кленовите дървета
Би трябвало скоро да има гръцки плодове в Бг. Последните години, гръцките домати и ягоди ми бяха по-вкусни он българските.

# 201
Ягоди има...понякога са "пластмасови", но напоследък попадам на доста ароматни. Сигурно са тези гръцките.

# 202
  • Перник
Ягоди има, но аз миналата пролет се обринах ужасно от едни ягоди, които бяха много вкусни и ароматни, но явно са били натъпкани с химия.

# 203
То и пъпеш има - вече 3 пъти си купувам от Фантастико, Метро и Лидъл. Даже има два вида - единия стандартния медена роса и един със зелена кора. Всички бяха сладки, но не толкова ароматни като летните. Ягодите също са ок от трите места. А във фантастико онзи ден си купих нектарини, но не бяха хубави.

# 204
Здравейте!Днес бях на втори очен преглед ,който беше доста обстоен.Каза,че няма противопоказание за естествено раждане и съм объркана.Първият път по тази причина родих секцио.Сега трябва пак да отида при първата лекарка и тя да оформи окончателното становище.Според вас ако кажат естествено трябва ли да отида до Шейново предварително с документите и те да кажат.Наистина се обърках , а и се притеснявам все пак първото ми секцио е точно заради проблем с очите.
Kакви точно проблеми имаш с очите, защото и аз имам и не знаех, че двама различни офталмолози могат да дадат различни мнения специално за раждането. Мислех да ходя при някой случаен  Rolling Eyes

Нормално е различните лекари да имат различни мнения. Когато нещата са на кантар повечето се подсигуряват и избират секцио. С предната бременност обиколих трима офтамолози докато намеря някой да ми се разпише за нормално раждане. Само заради диоптър -5, което в случая не е решаващо Peace. Сега се надявам да успея от първия път да си намеря "правилния" лекар.

Вени Честита победа  bouquet

Гиада Аз и преди се оплаквах, че няма какво да взимаме за бебето. Трябват ни хавлии, спално бельо и някоя друга дрешка за цвят. С това се изчерпва пазара ни Laughing, като разбира се не броя неща от рода на памперси и козметика. След като родя ще си вземем количка, първоначално ще караме със старата.

# 205
Здравейте на всички мами,
аз явно в подходящо време се включвам в групата.
Но наистина голямо писане пада, цял ден не мога да ви изчета Simple Smile

Та да си дойдем на думата, по темата за очните прегледи - и мен това ме вълнува ужасно много, защото аз съм след лазерна корекция на очите правена в края на 2008 г., и от тогава да чукна на дърво очите са ми наред и нямам връщане на диоптрите. И днес точно висях пред личната лекарка, за талон за очен лекар и на 6-ти март ще ходя на преглед на състоянието на ретините в клиниката, в която ми правиха корекцията (Vision). Реших там да си отида на преглед, защото си мисля, че би трябвало да могат да ми дадат достатъчно адекватно мнение, че до сега като съм ходила на обикновен офталмолог, някои дори не разбират че ми е правена корекция и даже леко странно започват да ме гледат като им кажа. Както и да е де, малко се отплеснах, но реших да отида на този преглед, защото нашата АГ всеки път различно ми казва за раждането, уж до началото на този месец твърдеше, че вървим към секцио, защото бебо вървял голям и с тези темпове го очаква над 4 кг и половина, а изведнъж на последната ЖК в началото на този месец, започна да говори за нормално раждане.  Thinking И аз тотално се обърках накрая, тъкмо се настроиш на едно, после изведнъж ти кажат друго, изчетох една камара инфо и за едното раждане и за другото, и на лекции ходих, но явно ще трябва да се настройваме на каквото дойде  Confused
П.С. Въпреки, че честно да си призная, не ми се дават 1400 лв за секцио, за какво ги плащаме тия здравни да му се невиди Sad Но ако се наложи... по-добре 1400 лв, отколкото очите, все пак с тях си изкарвам хляба (по цял ден на компютъра).

# 206
 jasmin_veni Честита победа, много ме зарадва  bouquet
Аз съм в подобна битка от година и половина и знам колко е трудно и какви нерви изисква, но за миг не съжалявам, че съм я предприела.

Мами, искрено ви завиждам, че готвите каквото си поискате, ММ чесън, лук и зеленчуци минали термична обработка не яде  ooooh!

Мисля, че овладявам обрива, но да не казвам голяма дума.

# 207
Водна лилия Защо да даваш 1400лв? Секциото се плаща когато е по желание, ако лекар ти каже, че е наложително, ЗК го поема. Друг е въпроса ако държиш на екип, но то и за нормално се плаща за екип подобна сума.

# 208
  • София
Нещо от вчера не успявам за ви изчета, че усилено вършея вкъщи. Може би утре...
Но да си кажа - много обичам да ходя на погача на бебе, винаги е било голяма забава. Не мога да си представя дори да не направя на детето Heart Eyes
Също и прощъпулник е много готино.

# 209
amy_lee, ами не знам и аз вече, нашето АГ като си мени мнението всеки път, а и с притеснението за очите се чудя накрая дали просто няма да го извъртят че е по мое желание секциото или да ме оставят да раждам 5 кг-во бебе. То вече за какво ли не платихме Simple Smile сори за негативизма, просто свекито като ми повтаря постоянно, как в Испания, където живеят от дълго време, бременните и родилките не дават нито лев, стига да са здравно осигурени.
Но стига с негативизма толкова, дай боже всичко да мине добре Simple Smile
кажете мами (понеже не съм смогнала да изчета всички теми назад) вие пускате ли на вашите малчовци класическа музика за приспиване или успокоение. Аз на моя спортист му пускам често класическа музика адаптирана като приспивна за бебовци и често действа и го успокоява особено в среднощните му гимнастики Simple Smile
Вие как се справяте с честите ритници и юмручета?

Общи условия

Активация на акаунт