През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 29 008
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Добро утро и от мен, момичета! Shantel - честит 8 месец!

Jamin - честито!!! Радвам се, че има хора като теб и дано все повече са тези, които не се страхуват да си търсят правата!
Това е един от основните начини да се борим с беззаконието и наглостта на някои хора! Браво!
А как ме ядоса с тея ягоди и пъпеши, ей!:) Така ми се е прияла диня... Със сиренце...

Карамел - мисля че ставаше дума за "Импресан".

И аз нямам намерение на никой да казвам.... Само на мъжа ми (надявам се да е около мен, когато моментът настъпи) и той ако реши да звъни на някой. Но не мисля, че точно в този момент ще мисли за друго, освен за мен и бебето. А и много доре знае, че по-телефона е ок, но няма да искам хора, висящи в чакалнята, докато аз врещя в родилното:)

# 226
  • София
Добро ютро!

Оф  вие сте ми взели съня вчера, голямо вътртене и пъшкане беше докато заспя

Лили тук ритниците са на почит;) . за секциото пак можеш да минеш безплатно ако имаш показания. Знам за едно момиче беше отишло в МД с изтекли води и с бележка че не може да ражда естествено и си я бяха оперирали безплатно. Та и тук раждането е безплатно ако искаш. Ти да не мислиш че в Испания имат право на избор на екип? Не. Отиват и кой им се падне. Просто нас ни е страх тук от кофти отношение, въпреки че според мен има промяна в това отношение.

На какви лекари се ходи 9 я месец? Кардиолог, офтамалог, др нещо? И знае ли някой от коя седмица спират магнезийя?

За казването, ако  е естествено няма да казвам, мама сега изпада в паники не пък като тръгна да раждам, за секцио се чудя все още, че все пак са в друга държава и трябва да се организират да дойдат, баща ми трябва от работа да се освободи. Ще видим.

Вчера направих една поръчка с дреболийки за болницата и дреболийки за бебчо. Днес мисля да поръчвам от чочко бочко. Simple Smile

# 227
  • София
Shmatkofel, пожали майка си и наистина не й казвай Grinning
Без майтап - всяка майка е минала през това и би се побъркала от притеснение, ако знае, че дъщеря й ражда. Аз ако мога и на ММ няма да кажа, че ще го мисля и него
А за суеверието - то е, за да се влее здрав разум на дъщерите да не тревожат излишно майките си.

Моите бебоци са 1550 и 1700 г. Но на единия, като си четох изследването, главичката е с две седмици назад. Размерът му е като за 31 г.с., а главичката - 29. Дали е притеснително? Док не спомена, но аз се сдухах. Освен това тя излиза в отпуск 10 дни през март и ако тръгна да раждам, ще съм при заместничката й. Симпатична изглеждаше, ама все пак не ми се иска да сменям лекаря в последния момент.

# 228
  • Бургас
Майка ми категорично отказва да знае датата и часът на операцията. Даже и не звъни по телефона след като вляза в 9-тия месец ,чака аз да се обадя. Аз пък от своя страна не смея да звънна на мъжа ми щото вдига телефона с въпроса : "Време ли е ?"  ooooh!
Иначе засега сме решили първо да се разберем с доктора и тогава да правим планове и то основно за каката. Ако е здрава ще е на градина,ако е болна или е в почивен ден ще стои с баща си пред родилното да пият кафета и да пушат цигари Simple Smile
Майка пък ще си е стегнала багажа,така както аз ще съм стегнала моя и ще е на нисък старт. Това засега съм измислила ако всичко е наред и върви по план. Ако тръгне неочаквано ще го мислим в движение.

# 229
И аз не желая да казвам на никой, най-малко на майка ми, защото е голяма паника и не е от съобразителните. Но има голяма вероятност да се наложи точно на нея да кажем, защото няма на кой да оставим детето, особено ако се случи да тръгнем през нощта за болницата.

Мохита Щом док нищо не е казал сигурно не е притеснително. На моето бебче има разминаване от една седмица  - главата върви по напред, отколкото по бедрената кост, пък по коремче (или каквото там се мереше още) излиза трети различен размер.
Маце На мен АГ-то ми каза да спирам магнезия след 36г.с., да има възможност организма да се изчисти от натрупването му. А защо трябва да се ходи на кардиолог или то е само за секциото?Предния път не съм ходила и сега нищо не са ми казали Thinking

# 230
  • София
Вярно е, че майките много се притесняват. Миналия път майка ми и мъжът ми ме побъркаха с техните притеснения, а аз бях толкова спокойна!
При мен няма как майка ми да не знае, че ще раждам, защото е акушерка и раждам при нея. Само не иска да влиза в операционната, но пък нейна колежка, живот и здраве, ще снима секциото и после ще гледаме.

Мохита, изоставане или напредване до 2 седмици е ок. А и зависи от измерването.

# 231
Мohita
Не се плаши излишно и моите бяха така,но никога не може на видеозон да се каже с абсолютна точно ,кое колко е когато са две и станат малко по големи ,само ,защото екрана не ги обхваща на пълно.От сега нататък започват много бързо да се доразвиват и да порастват ,За близките 3 седмици ще качат поне още по 300 грама и ако има някакво забавяне в седмици ще се навакса .всичко ще е наред .Само на теб
ще ти става зор с движението от сега на сетне .Храни се ,да пораснат силни ,да няма нужда да остават в болницата и много се пази ,да не изтекат водите.  Simple Smile

# 232
Mohita, щом за лекарката всичко е наред, значи е! Не се притеснявай! При мен е същата ситуацията плюс това, че крачетата са седмица напред. Дори си е така още от 5-6-ти месец. Консултирах се с няколко лекари, няма проблем според тях. Освен това ми обясниха, че главата му е в такава позиция, че не може да се измери добре. Под тъкъв ъгъл е, че всеки път се потят докато успеят да я измерят, а тя бебка си е харесала тази позиция и няма мърдане ...все си е така Simple Smile Можеш да повдигнеш въпроса следващият път, те  ще те успокоят, че няма за какво да се притесняваш Simple Smile

Аз не бих искала да казвам кога ще раждам. Само да ме мислят и да си представят разни неща. Предпочитам само аз и ММ да си знаем Simple Smile

Хубав ден на всички!

# 233
Маце, ти не беше ли за планово секцио? С такова впечатление съм останала.

Аз бих отишла на алерголог защота съм предразположена  към алерии. Знаете ли къде е подходящо да си пусна изслевания за упойки? Преди ходих във Медицинска акдемия, но сега предочитам някоя лаборатория..

Какво мислите за водната аеробика? Хем искам да отида, хем ме е страх от бактерии...

# 234
Д Grinningобро утро

Шантел честит 8 ми месец...
Това майките са голяма паника и ние май засега няма да казваме датата, щото на милото ще му подпалят телефона. Ама дали ще устискаме ще видим #2gunfire
Но въпроса е принципен. Мен са ме възпитавали, че на бременна жена и възрастен човек се прави място, така ще възпитам и аз моите деца. И за тава се ядосвам на такива хора.
Подкрепям с две ръце, мен досега доста пъти са ми давали ред в магазините основно, може би щото коремчето ми върви доста напред и се вижда ясно на фона Grinning

Аз току що получих пратка от Чочко Бочко, не се сещам кой беше пуснал сайта тук, но благодаря  bouquet. Поръчах дрешки за подарък уникални са Party

# 235
  • София
Чудя се и аз дали да казвам.. От една страна- защо не, да не и стане гадно, че не съм и казала, но пък от др страна- само да се притеснява излишно..  newsm78  На свеки със сигурност няма аз да звъня, че тя е паника и очите и се ококорват, но като го знам ММ какво е лапацало ще и звънне и не само на нея..
Днес бях на запис и лекарката ми опипа корема и каза "Ааа, още не се е обърнала, главата е горе". Как я опипа и разбра, не ми стана ясно  Crazy

# 236
Mohita при мен също е имало разминавания и винаги питам лекарите от какво се получават те и дали има повод за притеснение. И лекарката на ФМ питах и следящата ме по ЖК съм питала и още 1 лекар. И винаги отговорът е един и същ, че всичко е относително , повод за притеснение няма и ако е имало проблем да са ми казали. А последния път лекаря ми каза , че 2 седмици изоставане или напредване са равни на милиметри разлика , така че няма нищо притеснително. Аз имам вяра в лекарите и щом не повдигат въпроса и не се притесняват значи наистина проблем няма. Hug Само да не се шашкаме!

# 237
vodna_lilq
Аз сигурно и да нямам проблеми ще се изплаша да родя толкова голямо бебе нормално ,вижда ми се трудно работа  Simple Smile

# 238
Добро утро мами,
благодаря ви за коментарите относно поемането на секцио от ЗК, дадохте ми надежда bouquet
За класическата музика АГ-то ни я препоръча, че помагала за физическото и интелектуалното развитие на бебо. Пък нали всички искаме да имаме здрави и умни бебета  Grinning Даже и татко му, му чете книга на глас, че да му свиква с гласа, пак по съвет на АГ. Blush  А майка ми пък все ми повтаря, че трябвало да му изграждам режим още от сега, та в 23-24 часа, като лягаме му пускам приспивна класика, че уж да свикне да заспива. Simple Smile Иначе и аз много му се радвам на движенията, макар и почти 24-часови и понякога доста болезнени, но пък така постоянно ни напомня за себе си и много му се радваме с татко му Simple Smile
Колкото за раждането, сигурно е егоистично, но все ми се ще и майка ми да е около мен, поне докато вляза в болницата, въпреки че на жената сигурно ще й е много тежко Sad Но ще видим как ще стане, всичко е в ръцете на малкия диригент в корема ми, ако реши да излиза преди майка ми да дойде Simple Smile че уж тя ще ни съпортва първите дни.
Хубав и лек ден от мен на всички мами!

# 239
Хаха, Ани Иванова_429091, то аз ти се възхищавам на теб за куража, че твоите сладурчета са две Simple Smile
А иначе все не ми се вярва да стигнем 5 кг, но и свекито само ме "успокоява" как в техния род няма бебе под 4.800 кг
А колегите ми се смеят, че ще го изкарам готов на 3 месечна възраст Joy
Но за мен най-важното е да е здрав.

Общи условия

Активация на акаунт