През февруари няма скука - АПРИЛчета ни радват тука! - ТЕМА 15

• 29 085
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, ама наистина сте мн бързи в писането Crazy
Знам, че е рано , но като заговорихте за педиатрите отново да ви попитам на какво мнение сте относно ваксините и по- конкретно за шествалентната? Има ли вариянт да бъде прескочена само тя?

# 301
Трудно-лесно с 300 почивки,но аз сама си върша всичко вкъщи (улеснил ме е ММ със сушилня,съдомиалня...пазарува ми) никъде по света няма лесно..ММ работи като вол от тъмно до тъмно,та как бих му причинила "лукса" да се прибере уморен и да започне да шета...  newsm78 Естествено,че ми помага с някои неща,но не 100%. Той изкарва пари,аз осигурявам уюта вкъщи,кво му трябва повече на човек.И на тях не им е лесно,да се блъскат по цял ден и накрая вкъщи мрънкане,контракции... newsm78

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 17:58 от Karina81

# 302
swampi Искаш да ми кажеш,че освен трицифрената сума за пакета в Щерев за педиатър,ще трябва оттелно да си плащам ваксините ли  newsm78 Ооох...това ще се провери още в четвъртък като отида на консултация,че става някак много неудобно на портфейлът

# 303
Карина81, някои от нас просто не могат повече. Кой писа преди малко, че даже книжки не може да чете, защото се задъхва...Мацето пък не трябва да става от леглото. Всеки с болежката си...

Аз пък много се наплаших от тези юбер, нали по цял свят водят дела срещу тях... Затова съм на другата крайност - ползвам Greentaxi, ама най-добре си е с баба Кия, вярната ни робиня  Laughing.

Утре съм на изследвания, после вкъщи ще идват майстори, после масаж...Абе нали ви казвам, че тази седмица ММ ще се побърка с мен  Praynig Добре че съм случила на търпелив и добър по природа партньор, макар да иска малко побутване  Wink

11ALIS99, хич не е рано да питаш за ваксините. Реално първата  против хепатит я слагат в болницата още преди да ти донесат детето, ако изрично не предупредиш, че не искаш. Аз не съм голям фен на ваксините, сигурна съм, че при изолирани случаи има странични ефекти. Ама я си помислете, хубаво, вашето дете не го ваксинирате най-егоистично, но реално то не се разболява от страшните болести, защото другите са ваксинирани и не го заразяват. Нали Jasmin разказа, че в момента в Щатите имало бум на шарка точно заради многото откази от ваксини (правилно ли съм запомнила?). Но определено 6-валентната ме плаши и мен. То бива, бива, ама да ти вкарат едновременно 6 различни вида антитела е гадничко. Като му дойде времето, ще разпитам дали не мога да ги разделя поне на 2 ваксини, и бих си ги купила поотделно.

# 304
  • София
swampi Искаш да ми кажеш,че освен трицифрената сума за пакета в Щерев за педиатър,ще трябва оттелно да си плащам ваксините ли  newsm78 Ооох...това ще се провери още в четвъртък като отида на консултация,че става някак много неудобно на портфейлът

Напротив-точно,че ваксините са безплатни,затова ги раздават на ЛЛ и те ги слагат на децата.В Щерев просто можеш да разчиташ на преглед и изследвания.

# 305
  • София
Giada, те мноо ги недолюбват основно защото подбиват нормалните таксита:) в една арабска страна ги осъдили, защото някакъв изнасилил една жена, което и "симпатягата" в едното евро може да направи... За жалост. Аз също мислех да мина на green и точно дойде услугата в България.
На мен ми липсва моето си зелено конче:( Седи отзад на паркинга и ме чака...Simple Smile

За ваксините - шествалентната и мен ме плаши, но смятам да говоря с лл за нея. Доколкото знам тя още слага петвалентната.
Иначе за мен е абсолютно безумие да не се ваксинира детето.

# 306
Здравейте, и аз не мога да се оплача от ММ - милия всичко върши, масажи ми прави всяка вечер Simple Smile
Аз говорих с педиатър още преди 1 месец- за по-сигурно- каза, че няма проблем, като родя да звънна, за да дойде да ни види вкъщи Simple Smile
Тъй като знам, че сте доста на "ти" с НОИ - искам да ви питам - болничния ми застъпва дни от Януари и от Февруари - днес са ми платили тези от Януари. А тези от Февруари кога да ги чакам- има ли фиксиран период (напр. пак 15 работни дни?) и какво чакат, а не ги плащат наведнъж? и какво значи статуса- по случая е започнато изплащане - кога ще завърши?  newsm78

# 307
  • София
Giada, да обясня за ваксините: За съжаление няма как да разделиш шествалентната на две ваксини,защото такава комбинация няма.Към старата петвалентна допълнителният компонент е Хепатит Б,който преди си беше отделна ваксина,т.е. опцията е да се сложи петвалентната(която обаче от есента май е изчерпана) и отделно противохепатитната, НО в България,ваксините,които са включени в календара,няма как да си ги купите в търговската мрежа.

# 308
Po3u  чакаме снимки   bouquet
Маце - честито за болничния   bouquet

За готвенето вече казах, за пазаруването ако не ме мързи ходя и се товаря както казва магазинерката: " пак се натовари като магаре"  Whistling , а иначе ММ купува като се прибира от работа ... за чистенето се опитвам всеки ден по-малко нещо да почиствам. ПР.: днес измих хладилника  Laughing и ми стана лошо - главата ме заболя, виеше ми се свят и като ми премериха кръвното 95/40  ooooh!  при мое нормално 80/60

за педиатър и тук вече са се запълнили, но разчитам и чакам свекито да уговори нейна позната да ни приеме макар да няма място уж .... а иначе като имам зор за бебко(дано не се налага) ще ходим на частно.  

# 309
Ммм, swampi, това е неприятна новина, но благодаря! Значи и хепатит Б са включили... Ей това не ми харесва, че все повече увеличават броя на задължителните. Добре че още не са направили задължителни ваксините против ротавируси.

# 310
  • Бургас
По въпроса за  НОИ -ще ги получиш в началото на март. Предполагам на 05.03. Иначе на въпроса-чакат да свърши месеца за който са дните

# 311
  • Бургас
Хепатит Б не беше ли задължителна? Просто ги слагаха отделно

# 312
За ваксините - на шест валентната най- малкия проблем и е, че вкарваш 6 вируса на веднъж. Ама същата все пак е тествана само върху 1000 деца и то в Азия. Като говорихме дори с представителите на фирмите, които запазват стволови клетки, те ми обясниха, че ние като нация имаме съвместимост само с Италианци, Гърци, Испанци- Южни страни. Т.е не се знае как ще се отрази върху деца по тези географски дължини и реално сега се тества тук и в Румъния Simple Smile Що пък да не, ние все пак не сме белия свят а девета глуха в Европа. 5 валентна се слага на деца родени 2014, за нашите е 6 валентната, вижте имунизационния календар. Общо взето няма отърване, държавата те задължава да ги сложиш, както си е твои дерта после да лекуваш, ако има странични ефекти. Може с нищо да се разминеш, може с някое друго престойче в болница с детето или както стана с детенцето на приятелка на системи в болница с неизяснена диагноза. Накрая Морбили, заразила се от ваксината срещу морбили Simple Smile #Crazy
А иначе и Хепатит Б и Туберколоза са задължителни. Нищо, че за възрастни хепатит Б не се препоръчва Simple SmileА, ако откажеш ваксините в болницата си плащаш пътеката и раждането. Общо взето нямаш избор. Просто стискаш палци да минеш между капките и да не се случи на теб.

# 313
  • София
Хепатит Б не беше ли задължителна? Просто ги слагаха отделно

Да,но тъй като нашите "хубавци" не успяха да сключат договор за петвалентната,купиха такава,в която е включен и хепатит.

# 314
Е, Маце, честито! На мен нищо не са ми изплащали от миналата година.  #2gunfire
ММ много помага с домашната работа, пазарува, понякога и готви, слага, вдига маса, мие чинии, простира, прибира дрехи ... златен ми е. Пък аз само с детето се занимавам. Още малко и от това ми задължение ще му прехвърля.  hahaha
Уотър лайф, дните от февруари най-вероятно ще ти ги изплатят тази или най-късно другата седмица, щом болничният е приключен. Така ги изплащат по месеци според работните дни. Статусът ще стои такъв докато не ти изплатят целия болничен, тогава ще премине в "изплатен".

Общи условия

Активация на акаунт