Бъдещи мами с термин декември - V

• 17 525
  • 261
  •   1
Отговори
# 180
Цитат на: Mags
Цитат на: mtz
Щом е мъни4ко не бива да го вадят по рано. Мисля, 4е се съобразяват и с това, когато планират секцио. На мен ми планираха секциото само с 4-5 дни по-рано, а твърдят, 4е бебка е с 3 седмици по-голяма.

Е това е успокоително.. тя и докторицата каза, че щяла да гледа на ехографа да и излезе завършена 38 г.с. и уж нямало да бърза.. т.е. аз вероятно ще съм вече 39 Confused офф знам ли.. сложно стана нещо.. дано да наддава по-бързо, поне да не се притеснявам, ако реши по-рано да излиза..

Доколкото разбрах, датата за секцио не се влияе от килограмите на бебето, а си чакат то да се износи и развие достатъчно. Защото аз вчера поисках да направим секциото по-рано (нали детенце е по-едро) но ми отказа. Каза че ще си чака да си се износи, както си тряба

# 181
Цитат на: 6o6i
Ей, Стани с теб сме в 1 ден, мила  Laughing  Laughing  Laughing Ама вие наситина сте много големи, цели 400 грама повече.  Sunglasses Заради това ли ще си секцио или има и други причини?
То може и мен да не ме подмине, тъй като съм с тесен таз, но да видим.  Wink

Насъбраха се няколко неща
 1. Имам предишно секцио
 2. Предишната бременност бях с плацента превия
 3. Бебето ще стане доста голямо за първескиня (за нормално раждане) на 31г
 И така, решиха, че е по-безопасно за бебето и мен. А и аз не се дърпам изобщо

# 182
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Мойте ампули Тотема струваха 7,60 за 20 бр. /това е една опаковка/. Изписаха ми ги по една ампула сутрин и една вечер за 15 дни. Започна много да ми се гади и ми ги намалиха само сутрин по време на ядене, разтворени във вода.
Като си ги купувах жената от аптеката ми подари една опаковка Желязо + калции разтворими таблетки, които и е подарил доставчика, но аз не съм посмяла да ги пия другата седмица на консултацията ще ги питам какво да правя.

# 183
  • София
Да ви се оплача- преди час се подхлъзнах и паднах в банята. Не си ударих корема, но изживях такъв ужас...Чудя се дали да не отида до консултацията, но  докторката ми е толкова "компетентна", че едва ли ще има голям смисъл. Иначе бебчо рита лекичко, но аз съвсем си разместих костите, така ме болят, че направо ми иде да плача от болка. На всичко отгоре изплаших и Кристиян- милото до преди малко плака...

# 184
Сигурна съм, че щом усещаш бебо всичко е наред, но аз лично бих отишла на лекар или поне й се бих обадила.
Поне мойта лекарка винаги ми е казвала, че е 100 пъти по-доре да я потормозя, отколкото да седя в нас и да си блъскам главата.

# 185
  • София
Момичета, подарявам почти пълна тубичка Гармастан! Аз я използвах само първите дни след раждането и така си и остана, ако някоя от вас все още не си е купила, да пише ЛС. А съм в Дървеница.

# 186
Цитат на: nad_tab
Момичета, подарявам почти пълна тубичка Гармастан! Аз я използвах само първите дни след раждането и така си и остана, ако някоя от вас все още не си е купила, да пише ЛС. А съм в Дървеница.

аз го купих вече  Confused 14,50 лв.  Imp дано да свърши работа поне

# 187
Магс, защо ще раждаш секцио, по желание или има причини?

# 188
Цитат на: Silviya
Магс, защо ще раждаш секцио, по желание или има причини?

има причини.. ама и аз не се дърпам много.. щом така е преценила докторката, така..
иначе рискувам да почна да раждам нормално и като не става, да се прави секцио по спешност.. а от това много ме е страх и знам, че трябва много добра преценка кога да се пристъпи към второто, щото може за малко да се окаже късно и .. става страшно  Cry  
не че се съмнявам в докторката, ама така или иначе - по-добре всичко по план.. така и аз ще съм по-спокойна, като знам че тя си върши работата спокойно..

# 189
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Mags
ще ти стискам палци всичко да мине по вода.

# 190
Да, наистина е по-добре, щом си има причини.  Аз още нищо не знам категорично, до тук съм за нормално раждане. Кога се обръщат бебчетата с главата надолу, знаете ли?

# 191
Ами аз доколкото знам 35-тата седмица се обръщат, ако не са все още. Ама много често се обръщат в последния момент. Нашето е добро бебе и беше седалищно само 1-2 седмици и вече повече от 2 месеца си е надолу с главата Laughing

# 192
Поздрави на всички от mkp  Laughing  Днес говорих с нея (няма нет за съжаление) .. но нейната хубавица най-накрая се е обърнала както трябва и според докторката си отговаря точно по размери на седмиците.. така че, излишно я плашиха със секцио и т.н.  Rolling Eyes  всичко си е наред с бебче  Sunglasses

# 193
Цитат на: Silviya
Да, наистина е по-добре, щом си има причини.  Аз още нищо не знам категорично, до тук съм за нормално раждане. Кога се обръщат бебчетата с главата надолу, знаете ли?

Твойто как е в момента?!

# 194
  • тук-там
Цитат на: doroty02
Да ви се оплача- преди час се подхлъзнах и паднах в банята. Не си ударих корема, но изживях такъв ужас...Чудя се дали да не отида до консултацията, но  докторката ми е толкова "компетентна", че едва ли ще има голям смисъл. Иначе бебчо рита лекичко, но аз съвсем си разместих костите, така ме болят, че направо ми иде да плача от болка. На всичко отгоре изплаших и Кристиян- милото до преди малко плака...

Ох, Дороти, много неприятна история  Cry . И на мен ми се слу4и преди време, разминах се само с уплаха. Стискам палци да ти няма нищо (явно беб4о е дбре, щом мърда), но не е лошо да се обадиш на лекарката.

Общи условия

Активация на акаунт