Бъдещи мами с термин декември - V

• 17 526
  • 261
  •   1
Отговори
# 165
  • тук-там
Магс, гледам, 4е твооят термин е 15.12. Непременно да стискаш до тогава!!! Славна дата - аз съм родена на 15-ти и както можеш да се досетиш, умирам за декември месец - от средата натам  Grinning . Сега може да ти се струва, 4е е палаво в корема ти, ама после кво те 4ака  Stuck Out Tongue ...

# 166
Здравейте декемврийски коремчета,

от отдавна не съм писала , но ви чета всеки ден. Аз тази седмица съм последно в офиса и после почивка в къщи:). От сега съм си планувала малко упражнения, малко пазаруване, заплюла съм си две лекции в ЦУМ / приемам предложения за компания/  Grinning , посещение на Произведено в България Wink . Онзи ден бях на консултация - всичко изглежда добре с бебчо, вече всеки път ми показват пишонката Laughing  доволни, че са я видели, отговаря си на седмиците около 2 кила + - 200 гр. Ама и майка му не си поплюва от 58 кг точно преди бременността сега съм 75 , че и повече ще стана сигурно. За раждането решихме ІІ Градска при позната акушерка. Тъкмо си мислех, че с Фючър пер ще раждаме заедно Wink а те се преместили за Шейново.

Я кажете сега, какво значи като отидох да си заверя книжката, че съм здравно осигурена при личната си дофторка , тя ми каза "а вече ви е паднал корема Shocked "? Свекито също ми каза , че ми бил по-ниско корема вече. На вас кога са ви "паднали коремите"? Не ми ли е още рано на мен?

# 167
Цитат на: mtz
Магс, гледам, 4е твооят термин е 15.12. Непременно да стискаш до тогава!!! Славна дата - аз съм родена на 15-ти и както можеш да се досетиш, умирам за декември месец - от средата натам  Grinning . Сега може да ти се струва, 4е е палаво в корема ти, ама после кво те 4ака  Stuck Out Tongue ...

Абе нещо ме съмнява тоя термин Rolling Eyes  от първия път в който ме гледаха на ехографа си ме показва една седмица по-назад.. и по мойте сметки е така, ама айде..
на всичко отгоре ще съм секцио и докторката ще иска по-рано от термина да го вади, както си правят обикновено.. а то такова мънинко  Sad

doroty02 с теб може и да се засечем в Св.софия.. не вярвам да ме чакат до 15-ти.. поне седмица по-рано ще да е..

# 168
Цитат на: Majmunka
Аз също пия тотема - не ми е толкова гадно (но ето, че вече мога да си обясня зле изглеждащите си зъби напоследък), по-скоро досадно: предписано ми е всяка ампула в 1/2 л вода!!! друга лекарка пък каза, че мога направо да я гълтам, ама все пак не смея, но намалих на 330мл водата и се чудя, като се отвори веднъж, колко може да изтрае? Вие как ги пиете?

ми освен да се прежаля.. знам ли.. един месец има, ама то за месец може много да се смъкне.. нали точно сега смучат най-много бебоците  Confused

по колко ампули са в опаковка? и колко струват някой ако знае.. щото ако ми става гадно - направо ги изхвърлям..

# 169
  • тук-там
Щом е мъни4ко не бива да го вадят по рано. Мисля, 4е се съобразяват и с това, когато планират секцио. На мен ми планираха секциото само с 4-5 дни по-рано, а твърдят, 4е бебка е с 3 седмици по-голяма.

# 170
  • на езерото
Izviniavai Rai4ka,
Imam vupros Confused: Koi ti e kazal 4e triabva da se zaveriava zdravnata knizka pri li4niat lekar.Imam pred vid 4e toi/tia e izbran edin put i tolkoz.A za zdravnite osigurovki ako si osigurena tova moze da se proveri v saita na NOI, pitam za6oto termina mi e skoro no nikoi ne mi e kazal za tazi novost Confused:

# 171
Щом е мъни4ко не бива да го вадят по рано. Мисля, 4е се съобразяват и с това, когато планират секцио. На мен ми планираха секциото само с 4-5 дни по-рано, а твърдят, 4е бебка е с 3 седмици по-голяма.

Е това е успокоително.. тя и докторицата каза, че щяла да гледа на ехографа да и излезе завършена 38 г.с. и уж нямало да бърза.. т.е. аз вероятно ще съм вече 39 Confused офф знам ли.. сложно стана нещо.. дано да наддава по-бързо, поне да не се притеснявам, ако реши по-рано да излиза..

# 172
Цитат на: rai4ka
Я кажете сега, какво значи като отидох да си заверя книжката, че съм здравно осигурена при личната си дофторка , тя ми каза "а вече ви е паднал корема Shocked "? Свекито също ми каза , че ми бил по-ниско корема вече. На вас кога са ви "паднали коремите"? Не ми ли е още рано на мен?

Моя май въобще няма да падне.. и днес ме гледаха, че стои много високо... но аз съм с много тесен таз и това също има значение.. въобще не виждам как ще слезе надолу това бебе, като няма накъде  Confused

# 173
Цитат на: pinka
Izviniavai Rai4ka,
Imam vupros Confused: Koi ti e kazal 4e triabva da se zaveriava zdravnata knizka pri li4niat lekar.Imam pred vid 4e toi/tia e izbran edin put i tolkoz.A za zdravnite osigurovki ako si osigurena tova moze da se proveri v saita na NOI, pitam za6oto termina mi e skoro no nikoi ne mi e kazal za tazi novost Confused:

Сега ще ти обясня. Отидох онзи ден на зъболекар и като ми попълваше там някакви листа ме попита, защо нямам печат в здравната книжка от личния ми лекар, че съм здравно осигурена.  Shocked   Confused: Било работа на личния лекар да те проверява и да ти слага един печат и текст "Здравно осигурен без прекънати ЗО права" + подпис, всичко това на последната страница на книжката. Та отидох аз при личната лекарка, тя видя че ме няма в черните списъци и ме подпечата , като каза че може и в болницата да го били искали и добре че съм дошла. Аз вече не разсъждавам за логика и смисъл, правя каквото искат и да се оправят. Най - изумителното ми беше , че наистина ако не си ЗО трябв да плащаш такса Shocked  Confused: . Ужас до къде ще я докарат тези големите тикви не знам. Neutral Face

# 174
  • на езерото
Mersi mnogo,
O6e utre 6e otida da svursa tazi rabota za da ne me tormoziat v bolnicata s gluposti.

# 175
На мен ми казаха, че като те приемат в болницата те проверяват в компютъра и там гледат дали си осигурен... както личните проверяват, така и в болницата.. въобще не са отворили въпрос за никви книжки и никви печати.. имат си пс-та хората Laughing

# 176
  • тук-там
Цитат на: Mags

Е това е успокоително.. тя и докторицата каза, че щяла да гледа на ехографа да и излезе завършена 38 г.с. и уж нямало да бърза.. т.е. аз вероятно ще съм вече 39 Confused офф знам ли.. сложно стана нещо.. дано да наддава по-бързо, поне да не се притеснявам, ако реши по-рано да излиза..

Не се притеснявай, последния месец наддават по мин. 200 гр. на седмица, така 4е беб4ето ще достигне поне 3-те килограма. А освен това 4есто грешат в из4исленията с апарата. Ти как го усещаш? Ако талията е набъбнала 4увствително, вси4ко е наред.

# 177
Не се притеснявай, последния месец наддават по мин. 200 гр. на седмица, така 4е беб4ето ще достигне поне 3-те килограма. А освен това 4есто грешат в из4исленията с апарата. Ти как го усещаш? Ако талията е набъбнала 4увствително, вси4ко е наред.

Ами какво да ти кажа.. моя тумбак е особено смешен - стърчи напред и високо, кръгъл като футболна топка и ако ме гледаш отпред и отдалече въобще не си личи, че имам корем отпред  Laughing
А иначе го усещам БЯСНО, РИТАЩО и РАЗТЯГАЩО тумбата с малките си, но яки крачета денонощно Laughing  Laughing затова казах, че с цялата тая гимнастика вместо да наддава, ша вземе да отслабне принцесата  Wink

# 178
Doroty02, аз, както писах в една друга тема преди малко - 90% в Шейново ще раждам, и то подозирам - малко по-рано (макар и засега не секцио), но доста ми се ще да е декемврийче... А ти, в Св. София ли? Аз ще ходя на курса там този петък, може пък да ме убедят да се местя Simple Smile
Mags - за тотемата - една ампула струва 46-52 ст. в зависимост от аптеката, поне аз на това съм попадала. Иначе в една опаковка има 30 или 40, но не е проблем да вземеш по-малко, хубаво е все пак да ти дадат и упътване, според което 1 ампула (май 4 мл) е само профилактично - ама аз с повече не се справям, а вече като лечение - 2-4 дневно. А ти също ли в Св. София?

# 179
Цитат на: Stani
Момичета при мен има промяна в предварителния план. Днес на консултацията ми казаха, че бебо е момченце и е 3 кг Shocked  Shocked  Shocked Насрочиха ми дата за секцио на 1/12 Докторицата предвиди, че може би ще чукнем 4етири килца

Ей, Стани с теб сме в 1 ден, мила  Laughing  Laughing  Laughing Ама вие наситина сте много големи, цели 400 грама повече.  Sunglasses Заради това ли ще си секцио или има и други причини?
То може и мен да не ме подмине, тъй като съм с тесен таз, но да видим.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт