Да отгледаме цвете заедно ...но

• 1 986
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте , искам да отгледаме с дъщеря ми цветенце , за да се научи да се грижи за нещо . И така ...купих саксийка с 3 луковички цъфнали нарциси и сега ги полива всеки ден , гледа дали има нови цъфнали и така - голяма радост и грижа . Но , моля някой , ако е наясно , да ми каже , трябва ли да пресадим в по-голяма саксийка цветенцата ( в момента са в една супер мъничка , та си мисля , че им е тясно) и изобщо какви грижи да полагаме , за да ни цъфтят до май месец.

# 1
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма начин да цъфтят от сега до май.
луковичките са заложили по един или два цетоноса, с няколко цвята на всеки цветонос и когато прецъфтят няма как да направят нови до догодина пролетта.

сега поливайте и се радвайте на цветовете, а след като прецъфтят засадете на двора или в градинка около блока Simple Smile ще събират сили лятото, ще почиват зимата, а догодина пак ще ви радват.

за детето вземете нещо къщно Simple Smile мушкато, стайна теменужка, китайска роза...

# 2
  • Пловдив
Моят син получи днес втори чичко Тревичко- първия беше подарък, много му харесва и сега има още един. Мисля, че и на по-голямо дете ще е интересно, а и не се влияе от сезоните.

# 3
Благодаря за идеите , само моля , ако знаете дали трябва да преместя нарцисчетата в по - голяма саксия и мога ли да разделя луковичките на малко растояние , това няма ли да ги съсипе ? Или да ги оставя така да прецъфтят там където са и след това - в градинката пред блока ...Simple Smile

# 4
  • Пловдив
Или да ги оставя така да прецъфтят там където са и след това - в градинката пред блока ...Simple Smile
Точно така.

# 5
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря за идеите , само моля , ако знаете дали трябва да преместя нарцисчетата в по - голяма саксия и мога ли да разделя луковичките на малко растояние , това няма ли да ги съсипе ? Или да ги оставя така да прецъфтят там където са и след това - в градинката пред блока ...Simple Smile

май съм невидима  Crazy

# 6
Не , не сте , първо Вашия отговор видях , но се притеснявам да не ги уморя и да разочаровам детето.

# 7
Първо трябваше да питате и после да изберете кое цвете е подходящо, така , че да не разочаровате детето.

Поливка всеки ден в зимен сезон - пълна некомпетентност. Тогава цветята са в покой и някои видове се поливат 1-2 пъти в седмицата. Има вероятност от преполиване. И още цял куп неща ми идват за съвети, ама  ooooh! не знам има ли смисъл. Ползвайте чичко гугъл от време на време, ама преди, а не след ...

# 8
Здравейте пак. След като вчера малко ви се "накарах" днес да подходя по друг начин. Съвет за засаждане на цветето сте получили. Мисля, че е най-добре да купите 2-3 теменужки от първия Кауфланд, изберете различни цветове. Красиви са, цъфтят често. Но в никакъв случай не ги поливайте всеки ден. След като полеете изчакайте няколко дни цветето да се засуши и тогава пак се полива. Има тема " Цветята в моя дом" , разгледайте я, вижте и снимките на момичетата. Питайте, ако имате въпроси, снимайте когато имате проблеми или за да им се порадваме и вие.

Моите теменужки сега са в покой, но правят листенца, вярвам, че скоро пак ще се радвам на цвят.

Успех и бъдете сигурна, че с това цвете няма да разочаровате детенце. Цъфти почти целогодишно.

# 9
Много благодаря за съвета , ще купим и теменужки , има някаква в момента по магазините - Африканска , такива ли имате предвид ... Ще се включа и във форума , за него не знаех че има .

Бъдете здрава !

# 10
# 11
В момента пиша от телефона и не мога да сложа картинка.
В тема 69 заглавната картинка е на теменужка. Първата картинка колаж също съдържа теменужки - горна и долна снимки в дясно и горната в ляво са на теменужки. Прочетете някои постове и ще се ориентирате. Гледайте цветарката tabakova, има защо. И аватара и е красива теменужка. Ще се ориентирате, момичетата имат много такива красоти.

В Кауфланд например всяка седмица има. Сега започват и големите вносове на цветя от чужбина. Не избързвайте. Изберете хубави теменужки. После ще покажете на малката и как се захваща цвете с коренче във вода. Но това след време.

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 13:39 от П@нди

# 12
Прегледах , да точно това е т.нар. Африканска теменужка , която продават в момента ! От сърце , благодаря !

# 13

Общи условия

Активация на акаунт