Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 402
  • 703
  •   1
Отговори
# 300
На мен на самата снимка на ехографа ми пише теглото на бебчо иначе тези размери които искат в таблицата са ми в някакви проценти .

# 301
Явно някои ефографи си имат програма за изчисляване на теглото на бебето на база на размерите. На мен само на ФМ са  ми казвали тегло. Док от ЖК само ми казва на коя седмица и ден отговаря, но и това ми е достатъчно. Другата седмица като ходя ще питам ако се сетя.
ar4ita, писах то ЛС, че тук не е удачно да споменаваме имена  Peace.

# 302
Ел да само по новите ехографи могат да смятат теглото . Моят док.  като ходя в частния му кабинет каза , че не може да ми каже теглото защото ехогрфа е стар  и само като ме преглежда в болницата ми го казва , но там ехографа е много модерен с доплер и всичко останало . Даже предният път ме пита на ЖК имали смисеъл да ме гледа на този ехограф като не може да ми каже кой знае какво .

# 303
Значи Елле ние с теб ще сме с Михаелки....ако няма изненади за Мишовци де Laughing Joy Joy Laughing
Немезида и на дъщеря ми най-много й харесва Далия.

# 304
Ей ме на и мен на отчет. Още съм си болна, контракциите май ми зачестиха от духане на нос и кашляне. Днес отидох вече при личната да ми чуе гърдите и ми изписа АБ, обаче с условието да пробвам инхалации днес и утре пак при нея и да не бързам с него. Не знам колко ми помогнаха обаче хубаво си овлажних кожата на лицето. Mr. Green
На мен името още ми е още под въпрос. Някои отпаднаха и в момента са останали Боряна или Биляна. Вчера пак разглеждах имена и срещнах името Буря и днес се шегувах с дядото Боби че ще е или Богданка или Буря Simple Smile
А пък аз да се оправдая че пиша рядко, защото обикновено в къщи ггледам да полежавам и не ми е удобно с лаптопа да ми е на корема заради контракциите и  само през тела хвърлям по едно око. Сега даже пак през телефона и ми се схвана ръката. Така че не ви забравям да знаете.  Hug

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 08:21 от Eudaimonia

# 305
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=943414099026688&set= … ype=1&theater
Незнам как се качва снимка тук.Почерпете се.Прибавих още 1 бръмбар в главата си.

# 306
kokona777 тази количка с динята много ме зарадва. Супер забавна е хахаха
Pearl_stardust Мерси за инфото
TwIsTeR18, аз бях на чиста фолиева, после Супле маман и сега ще взимам Пренатал. Явно е хубаво редуване - нещо като при маските за коса Laughing
piletta, Ууу, супката изглежда доста апетитно и подканящо!!
И като чистя  тоалетната и мивката първо изсипвам сода бикарбонат, след което оцет и тогава евентуално препарати. Сега топлата вода, содата и оцетът ми са първи дружки при чистенето.
Edna_Me4ta Мойта шийка е 2.8 от няколко месеца и просто не прекалявам със разходките! Нищо тревожно!
А това за водата - то си е за мен.Той горещо препоръчва, но принципно не е полезно за детето да живее в среда от кетони или наоколо да има инфекция по пик. пътища. Това е цялата работа - грижим се за здравето на бубчето!
_Sweety_ Това за имената е много индивидуално. Някой търсят да е благозвучно, други да има хубаво галено, трети да няма звателна форма, други си избират буквичка, други да е кратко или дълго . В крайна сметка аз съм на мнение, че ако  ще и Кочан да го кръстиш е важно какъв човек ще възпиташ и какъв ще му е късмета. Естествено не отхвърлям и теорията за свързаността на  името и съдбата. Важното е на вас с таткото да ви допада!Нашето момиче ще бъде на свекървата (не,че много заслужава или много я обичам, просто от уважение към ММ). Но ако ме  ядосат от - Яна (на баба свекърва), ще стане с буквата на баща си  - Сияна. Така съм намислила аз. Въпреки, че за момента й казваме Ягодка - защото е мъничка и сладичка и нали с "Я". Успех!
Diva* Практична работа! Как варират цените на подобно удобство!? newsm78
magi_sveta Стискам палци да се разминеш с болницата! Praynig Praynig Praynig
Eudaimonia Буря е добро, за момче се бях спряла на Еременко и  Еверест  Joy Joy Joy
polq107 newsm59  ura  ura

# 307
Здравейте,мами!
Отдавна не съм писала,но ви чета и споделям емоциите ви буквално на лягане и на ставане Simple Smile
Честито на рожденичките,новите колички,дрешки и на хубавите резултати!Само така!
Ние утре най-сетне сме на преглед и толкова много се вълнувам.Един месец го усещам като цял век!От 7 ми месец чух,че прегледите зачестяват и стават на 2 седмици.Така ли е наистина?
Иначе с килограмите аз съм +3 този месец и общо +7,за което утре ще ми се чете конско.Тук моята докторка ме плаши,че прекаленото наддаване(над 8 кг) водело до високо кръвно и проблемно раждане и съм в голям спек не за свалянето след това,то не ме притеснява,но за самото раждане,да не навредя на бебката с моята лакомия...Но като ви чета вас се поуспокоявам.А да кажеш,че се тъпча,не,дори се ограничавам,но както беше казал някой от въздуха ни се лепят Wink
И ние сме в дилема за името още.Решили сме да е нещо с Е,защото и двамата ми родители започват с тази буква,но до крайно решение не сме стигнали.
Успешен ден и пролетно настроение желая!

# 308
!От 7 ми месец чух,че прегледите зачестяват и стават на 2 седмици.Така ли е наистина?
Иначе с килограмите аз съм +3 този месец и общо +7,за което утре ще ми се чете конско.Тук моята докторка ме плаши,че прекаленото наддаване(над 8 кг) водело до високо кръвно и проблемно раждане и съм в голям спек не за свалянето след това,то не ме притеснява,но за самото раждане,да не навредя на бебката с моята лакомия...Но като ви чета вас се поуспокоявам.А да кажеш,че се тъпча,не,дори се ограничавам,но както беше казал някой от въздуха ни се лепят Wink

Чувала съм, че идеалното качване е  12-15 килограма. 8 звучи извънредно малко.  Но пък - виж всеки му понася различно. Има мами, които така или иначе се ограничават и пак си качват, други които се тъпчат и качват по 1 кг. Преди години, когато нашите мами са раждали - изобщо не са им правили забележки за килограмите.

# 309
Добро утро!
Днес мама заведе малкия на градина и аз съм си на топличко. Малко сняг да падне и нашия автобус изчезва. Вчера съм го чакала 40мин да дойде,добре че не беше много студено.
Mimko  аз започнах да пия пренатал по препоръка на АГ,като по силни витамини,преди това бях на Огестан,но факт ужасно много запчнах да ям. Първо реших,че си измизлям,но месеца,в който ги пих -огромен апетит и +4кг,спрях ги и за месец после нямам и килограм качен,нито такъв зверски апетит. Във фб групата май едно мамче беше писало,че е качила за месец килограми и АГ и е казало да смени пренатал,защото действат по този начин,ако си предразположен да качваш кг.
И утре го дават да продължава да вали,много е красиво снежно,ама да го гледаш през прозореца,а не по спирките  Grinning
Виждам,че доста не спите нощем  Grinning ,да вземем да си организираме среднощен чат  Simple Smile
Ние все още не можем данамерим двуетажно легло,тези по магазините хич не ми харесват а имса пдч,намерихме дърводелец ,който изработва от дърво ,доста са хубави на снимка,а и цената е страхотна,но пък е чак във Велинград и трябва да се доверим,а ми се искаше да видя лично,как е  newsm78 . А трябва да се купи вече,че нашата кошара я пратихме на брат ми и сега малкия спи м/у мен и ММ или по точно краката са му я на корема ми или главата ми и хич не е комфортно Simple Smile
Да попитам,преди време една мама беше писала,че си е купила парочистачка. Може ли малко отзиви? Много искам да си купя,но се колебая малко

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 08:39 от bubentseto

# 310
  • athina
ДОБРО УТРО МАМЧЕТА!!!
ПОЛЯ107-ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ,ПУХКАВО И ЗДРАВО БЕБЧЕ ПРЕЗ ЮНИ ТИ ПОЖЕЛАВАМ.
Чистенето на банята и тоалетната станаха задача на ММ-първо:става ми лошо от препаратите-и преди да забременея не ги понасях много заради астмата-сега въобще не мога даже се изнасям на балкона.И второ не мога да се сгъвам да мия ваната.Така,че ММ се обзаведе с това "приятно"задължение.
Името го избрахме единодушно-НИКОЛА-първата буква на свекъра ми,за момиче варианта беше с първата буква на свекървата-нямаше да е цялото име защото си има вече внучка кръстена на нея.
МАГИ-стискам палци да ти се размине влизането в болница.
ЕВДЕМОНИЯ-дано ти се размине АБ-пробвай де що има бабини илачи.
ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!!!

# 311
Име за бебка и ние избрахме.Мартин,на моята майка Марийка.А ако ни изненада момиче(абсурд)ще е Мая

# 312
Добро утро и от мен!
polq107, честит рожден ден  newsm67. Здраве, щастие и много сбъднати мечти през юни  Wink!
Bobur_ns, как ще са много 7 кг  за пълни 6 месеца newsm78. И аз знам, че е нормално да се качват около 13 кг, 8 ми се виждат малко. Аз предния път се вместих в 13-14, ама сега е мисия невъзможна, дано само 20 да не размина  Rolling Eyes.
Eudaimonia, дано се размиеш с АБ. Прави инхалации, мажи с Хустагил, направи си някакъв домашен сироп. Е, в крайна сметка ако каже док да пиеш АБ, ще пиеш, все пак най-важно е да оздравееш  Hug.
kokona777, без такива изненади, моля. Настроила съм се за Михаела, никакви Мишовци  Naughty. Шегувам се, разбира се, няма да го върнем каквото и да е, само да е здравичко  Simple Smile.
Тоалетената чиния мия с Доместос или Медикс, а мивката и душ кабината с Полирапид. Гледам по-бързичко да ги мина, да не се застоявам много и така. А душ кабината в последно време наблягам на коритото, а стъклата са ми станали мат от варовика  Embarassed. Ще я лъсна и нея скоро, но чакам малко да се постопли, че да отворя прозорци и врати да не дишам химиите, че отиде 1 час търкане  ooooh!.
Вчера си взех Pregnacare крема за стрии, защото си смъкнах кожата на корема от чесане. Снощи се намазах и веднага попи и не съм имала сърбеж, дано да има полза наистина  Praynig. Няколко мами бяха писали, че са го ползвали /ако не се лъжа едната беше Diva/. Моля да споделят мнения от по-дълготрайно ползване и за колко време стига една опаковка.

# 313
  • Helsinki / Sofia
Добро утро и от мен Simple Smile

~Mimko~, на това столче цената е 319 лв. Видях и други варианти, но бяха по-скъпи.

polq107,  nbirthday  ura Gift  bouquet

# 314
polq107 Честит Рожден Ден! Бъди жива, здрава, обичана, щастлива и здраво бебче през Юни!!!

Момичета като ви слушам за тия килограми и днес се претеглих и съм качила 2кг  #Cussing out Това за 2 седмици и вече съм общо 5.5кг. Най- лошото е, че съм на 0.5кг от една ужасна цифра която не искам да преминавам. Та от днес ще гледам да спра боклуците, защото напоследък се поотпуснах  Embarassed

За банята съм щастливка, защото винаги ММ я чисти от както живеем заедно.

#Crazy Какво правите вие посреднощ Незнам направо кога спите.

Мислили ли сте дали да вземете шезлонг или люлка. Снощи разглеждах и съм изумена пак от цените. Има люлки от 200-400лв  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт