Баба Марта се задава, здрави бебчета през ЮНИ обещава! - тема 9

• 31 391
  • 703
  •   1
Отговори
# 150
  • athina
ЧЕСТИТ ТИ ПЛЕМЕННИК ЕЛЛЕ!!!
Да ви е жив и здрав и много да ви радва!

Относно ПМС-записвам се и аз в клуба.И понеже съм по цял ден сама-естествено ММ става жертва на настроенията ми когато се прибере от работа.Като се усетя че той горкият с нищо не ми е виновен почвам да плача от безсилие.Ще се съглася с КОКОНА,че най вероятно хормоните ни си правят парти за наша сметка.

# 151
Ellle честито ви малко момченце в семейството  Wink Нека да прави родителите му много щастливи  Wink Дано и всички ние така през юни само хубави новини да споделяме  Wink
Аз пък съм изключително спокойна и любвеобилна  Rolling Eyes ,ама и по принцип съм си такава хармонична и не обичам дразгите,все пак съм зодия Везни и обичам хармонията и справедливостта  Whistling
А за ранните разходки с бебето,за сега поне така си мисля,че ще си стоим вкъщи,но пък тогава може и нещо друго да ми дойде на акъла,ама по принцип аз съм си домошарка и обичам да си стоя вкъщи,така че си мисля,че няма да ми е проблем,а и да се оправям и приготвям за да излизам само за 15-20мин. ми се убива желанието  Confused Аз искам като ще излизам поне за 2-3часа да е  Rolling Eyes Като ще е да е  Laughing
Относно пипането и гушкането на бебето,100% съм сигурна,че ужасно много ще ме дразни това и ето тогава вече си мисля,че ще ме хване ПМС  smile3515 Най-вероятно ще бъда като майка орлица и няма да искам никой да ми пипа детето  Rolling Eyes

# 152
  • на пясъка при черупките от миди
Момичета, днес по изключение съм оставила метлата в килера и съм хрисима. От сутринта ми се хапва кекс и взех, че забърках един. Черпя ви виртуално по случай петък ... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 153
  • Варна
Ellle живо и здраво да е мъничето   bouquet
ketity123 добре дошла!  Как е с двойната радост? Питам, че моят мъж много иска и се е заканил, че другия път ще са две  Laughing

# 154
  • Пловдив
Gerincetovv-да,профилактично.За да не гъбясам от постоянно вжажната среда,аз съм с изключително засилено течение  Sad

# 155
ketity123, Добре дошла, лека бременност и двойно щастие през юни   bouquet

Еллле, честит ти племенник  Hug !!!!

Съжалявам за спама: Не знам дали е вече от варицелата или не, но моето момченце е с температура от обяд  Cry .
Скрит текст:
От майките с опит с варицелата, бихте ли ми споделили с каква симптоматика започва. Детенце вдига от 36,6 до 40 за отрицателно време, а ММ го няма и изпитвам ужас, ако не мога да се справя с Т, т.е. няма кой да ни закара до спешното. Бързата помощ е най-бавното нещо  Cry. Сега има 37,5 и чакам да се качи до 38,2 да дам антипиретиците

# 156
Привет и т мен днес. Да се отчета и аз след днешната ЖК. Бубсето ми е пораснала - 1037 гр, височина не каза и аз не питах като чух че е килце. За първи път спомена нещо и за шийката - и тя е съвсем наред. За нея специално малко се бях притеснила заради контракциите. Направи ми друга схема за магнерота 4х1 и през 3 часа да редувам но-шпа и Папаверин за 1 седмица. На 4-ти ме вика да ми пусне изследвания и болничния да ми оправи. Остана само дилемата дали да ходя на късната ФМ в 32-ра г.с.
Ellle  честито ви племенниче! Да е жив и здрав юнак, послушен и му пожелавам една здрава и пухкава братовчедка след 3 месеца:)
Днес док ми каза че вече съм в 7-ми месец и се замислих че трябва да започна със списъка и със събиране на багажа май малко по малко  Mr. Green
ketity123  welcome и ъи пожелавам здрави бебчета на финала! Радвам се че се появи още едно двойно щастие в отбота ни  Hug

# 157
snowflakely специално инфо, тъй като сина ми кара варицела юни мин година

Скрит текст:
огледай внимателно гърба и коремчето на детето за пъпка - пъпката на варицелата изглежда като малко мехурче пълно с вода. за да не се тревожиш вземи си свещички ефералган според годините на детенцето - те свалят по бързо температурата от лекарство дадено през устата. направи на детето чай лайка и мед - но топъл чай-не горещ - в топлия чай сложи мед, за да му се запазят свойствата. чаят от лайка има противовъзпалителен ефект и ако не е шарка, поне ще помогне на детето да се бори с температурата. най добре е да отидете на лекар ако видиш пъпки, защото вероятно е варицела - на моят син му избиха вечерта, заведохме го на другия ден на обяд. много кофти сега се струпват много почивни дни наведнъж. най-важното ти е да владееш температурата, компрес му слагай с вода и оцет на челцето, ако трябва и по хладък душ /но само ако няма пъпки/ ако вдигне много температура  - само за да спадне. кураж не се притеснявай излишно, сина ми повече от 38,5 не вдигна с варицелата, огледай и под мишничките, нежните места, слабините. ако ти не си карала по добре с ръкавици го оглеждай, защото течността на пъпките е най заразна, и в никакъв случай не ги пукайте и чешете

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 18:18 от piletta

# 158
Snowflaky, синът ми изкара варицелата на две години и нещо - доколкото си спомням симптомите бяха зачервено гърло и висока температура. Не се притеснявай за температурата, достатъчно е да я свалиш до към 38, за да намалее опасността от гърч, а не да я свалиш напълно, тъй като това е защитен механизъм на тялото и ответна реакция. Като му избият пъпките ще спадне. Аз я овладявах с хексалгин, защото другите не действаха по едно време, но наистина е нещо нормално и не трябва да те притеснява. Опитай и с някакви бабини методи да я овладееш ако искаш - влажно парцалче на челцето и китките или нещо такова. А що се отнася до бързата помощ - едно такси наистина би дошло  по-бързо от тях.
     Сега видях, че pileta е дала много добро инфо.
  За кръщенето - аз го правих около годинката и сега мисля пак така да го направя.
  За молитвата на 40-тия ден, не бях чувала до сега, а как се организира - предварително ли отиваш в църквата да си поръчаш или как  newsm78
   За погачата - аз правих и беше много забавно, защото на орисниците бях купила едни вълшебни пръчици като на феи, които те се скъсаха да размахват през цялото време и се получи весело.
    Еllle, честито!

За гушкането на малки бебета на мен също не ми е приятно да ми попипват, мачкат или още по- лошо  - целуват съвсем малкото бебе. Не винаги съумявам да изляза не -грубо от ситуацията, но пък се старая.

# 159
Здравейте момичета!!
Ellle честито за племенника!
Момичета нещо съм хремава имам ужасна хрема със секрет от носа и незнам какво да правя освен да пия чай с мед?? Аз по принцип не пия никакви лекарства а сега още по малко.... newsm78 #Crazy Shocked

# 160
  • в матрицата
При нас варицелата мина много леко, но детето от както се е родило е на хомеопатия и никога не е поглъшало химия. Дадох еднократно хом. лекарство и нито Т е имала, нито силен сърбеж.

# 161
snowflakely специално инфо, тъй като сина ми кара варицела юни мин година

Скрит текст:
огледай внимателно гърба и коремчето на детето за пъпка - пъпката на варицелата изглежда като малко мехурче пълно с вода. за да не се тревожиш вземи си свещички ефералган според годините на детенцето - те свалят по бързо температурата от лекарство дадено през устата. направи на детето чай лайка и мед - но топъл чай-не горещ - в топлия чай сложи мед, за да му се запазят свойствата. чаят от лайка има противовъзпалителен ефект и ако не е шарка, поне ще помогне на детето да се бори с температурата. най добре е да отидете на лекар ако видиш пъпки, защото вероятно е варицела - на моят син му избиха вечерта, заведохме го на другия ден на обяд. много кофти сега се струпват много почивни дни наведнъж. най-важното ти е да владееш температурата, компрес му слагай с вода и оцет на челцето, ако трябва и по хладък душ /но само ако няма пъпки/ ако вдигне много температура  - само за да спадне. кураж не се притеснявай излишно, сина ми повече от 38,5 не вдигна с варицелата, огледай и под мишничките, нежните места, слабините. ако ти не си карала по добре с ръкавици го оглеждай, защото течността на пъпките е най заразна, и в никакъв случай не ги пукайте и чешете

И пъпчиците открих, благодаря.  Sick  Sad

# 162
  • athina
СНЕЖИНКА-сомо не се шашкай и до колкото можеш не показвай пред детето че си притеснена.Момичетата са ти дали съвети за температурата,но ако се притесняваш много-едно такси и при най-близкият лекар.СТИСКАМ ПАЛЦИ детенце да се оправя бързо.

Момичета преди малко си взех резултатите от вчерашния тест и са много добри-СЛАВА БОГУ-още едно притеснение отпадна.

ЛЕКА ВЕЧЕР на всички с по-малко напрежение и лоши настроения.

# 163
  За молитвата на 40-тия ден, не бях чувала до сега, а как се организира - предварително ли отиваш в църквата да си поръчаш или как  newsm78

Едтествено, че говориш с поп предварително. Той откъде да знае на кой кога ще му щукне да дойде за определен ритуал.

# 164
  • София
Молитвата на 40тия ден се пее точно на 40тия ден, в Пв не искаха предварително записване, но е добре да се уговориш все пак, за да не е зает попа с друг ритуал, все пак ще отидеш с малко бебе.

За варицелата - възможно е да има афти(които всъщност са пъпки по лигавиците), когато моите я караха, доки каза, че избиват по лигавиците на всички вътрешни органи и препоръча по кашава и пюрирана храна. Дъщерята стоя 4 дни на рядко картофено пюре, просто за информация, за да не се притесняваш допълнително, ако ти се случи. Давай на детенце повече течности.

За помагачите и аз съм така - изнервям се ,не мога да си почина и минута, когато има някой в къщи... ужас, истината е, че никой не искам, но поне 2 седмици ще трябва да трая майка, а свеки се надявам да и омръзне за 2 седмици иначе ще лудна, че тя има цялото време на света...

Общи условия

Активация на акаунт