Проблем с дъвченето!!!

• 13 161
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
По принцип така, но когато не иска да яде горепосочените неща, какво правим?

Бой и да яде.Кво се лигави  Laughing

Майките,които са нямали този проблем мисля,че майките са направили децата такива.Това не е така,но който му е на главата само знае

# 61
Изброенте неща за ядене са примерни.
Но по вашата логика, майките не са виновни, а децата?!  newsm78
Твърдата солета може, а мек варен картоф не може да се дъвче.
Моето също се е давило. Дори навън една баба ми изкара акъла седим си в количката и като се разкрещя , че ми се задавило детето жестоко от една хапка банан. Което нямаше нищо общо с действителността. То с такива реакции как да не пасираш  2 години и повече. И аз да съм и аз ще чакам направо да гълтам.
Страхът на родителите е голям и затова се получават така нещата.

# 62
Изброенте неща за ядене са примерни.
Твърдата солета може, а мек варен картоф не може да се дъвче.
Моето също се е давило. Дори навън една баба ми изкара акъла седим си в количката и като се разкрещя , че ми се задавило детето жестоко от една хапка банан. Което нямаше нищо общо с действителността. То с такива реакции как да не пасираш  2 години и повече. И аз да съм и аз ще чакам направо да гълтам.
Страхът на родителите е голям и затова се получават така нещата.

Че кой е казал, че яде солети? И солети не яде, и зрънчо също. Много е лесно да даваш акъли, когато никога ни нямал този проблем. С голямата имах обратният проблем, чудех се как да я сложа на диета. Обаче това малкото ми разби чувствата. Вие май не разбирате, че такива деца предпочитат да стоят гладни /поне моето е стояло по 2 дена гладно/ само и само да не ядат непасирана манджа, а сега вече и никаква де.
Картофите са с много лепкава консистенция, и си обяснявам, че точно заради това не ги обичаше, освен, ако не са прикрити в някоя супа. Лошото е, че заради такива акъли, ами да стои гладна и ще прояде, сега вече изобщо не яде никакви манджи, супи и тем подобни.

# 63
  • Пловдив

Виновни???Няма виновни.Децата са се паднали от такава марка.Рядко се случва,но се случват деца да не искат ИЗОБЩО да дъвчат.Пак казвам,който не го е преживял му е странно

Много е лесно да даваш акъли, когато никога ни нямал този проблем.

Peace

# 64
Картофи, моркови, всичко е примерно. Просто и ясно, моето дете съм го научила да дъвче и да яде, ако ви го бях дала на вас същото това бебе на 5 месеца да го захранвате и гледате, още да му пасирате храната и до ден днешен. И ние сме се давели и ние сме връщали, повръщали. С тази разлика, че аз си научих детето овреме да си яде храната с такава консистенция, която отговаря на възрастта му. Колкото по-късно го учиш, толкова по-трудно става, не важи само за дъвченето.

На една лекция педиатър обясни за следния случай в практиката й: здраво дете на 6 години,все още яде пасирана храна и детето не е виновно, да, определено!  #Crazy Но кой тогава?!  newsm78
Не мога да чакам аз в яслата или градината да ми научат детето да дъвче и куп други неща, които са отговорност на майка, баба, и всички, които участват в отглеждането на детето.
 Stop

# 65
Картофи, моркови, всичко е примерно. Просто и ясно, моето дете съм го научила да дъвче и да яде, ако ви го бях дала на вас същото това бебе на 5 месеца да го захранвате и гледате, още да му пасирате храната и до ден днешен. И ние сме се давели и ние сме връщали, повръщали. С тази разлика, че аз си научих детето овреме да си яде храната с такава консистенция, която отговаря на възрастта му. Колкото по-късно го учиш, толкова по-трудно става, не важи само за дъвченето.
Вие не сте за тази тема. Не вие сте научила детето си, а то е нямало този проблем, и пак ви казвам престанете да укорявате майките. Я като сте толкова умна, защо с първото си дете, не бях и чувала даже, че има такива деца?  Не е вярно, че и ние сме се давели и т.н. Голямата - не, не се е давела, не е повръщала.
Щом сте нямала този проблем, тогава откъде да знаете какво е решението му, тогава защо изобщо пишете тук?

# 66
  • Куциндрел
Моето дете не искаше да яде никаква храна на захранването, поне не и тази по учебник - първо това, после онова, та нашето захранване беше по друг начин. Първите му зъби избиха на 11 месеца някъде. Тогава започна да иска да взема неща в ръчичка и да ги мляска, но това е различно от храненето с лъжица.
Ядеше пасирана храна почти до 2-рата си година. Прояде непасирана като започна да се храни само. Даже имаше период, в който яде само непасирана храна, аз му давам от нея, то не иска, защото се дави.
Имаше и развалени зъби, та след оправянето нещата си дойдоха съвсем на място.
Вместо да се сочи с пръст, по-добре е да се дават различни идеи как да се преодолее проблема.
Плюсът на яслата и градината е, че там децата подражават на другите деца, така че е много вероятно детето да прояде непасирана храна по-лесно и бързо, отколкото вкъщи. Важното е като родителя забележи, че детето му започва да проявява някаква самостоятелност за нещо, то той да насърчава това.

Nadejda1@, има такива маймуни като моето дете, при които не става така както го описваш. При тях трябва някаква родителска изобретателност, за да започнат децата да правят това и онова.
Имах проблеми със захранването, храненето и памперса. По настоящем вече нямам подобни проблеми, но доста трикове измислях. А не съм от тези родители, които гледат да минат по лекото и да хранят, обличат и обслужват децата си повече от колкото трябва. Wink

# 67
Важното е като родителя забележи, че детето му започва да проявява някаква самостоятелност за нещо, то той да насърчава това.

Nadejda1@, има такива маймуни като моето дете, при които не става така както го описваш. При тях трябва някаква родителска изобретателност, за да започнат децата да правят това и онова.
Имах проблеми със захранването, храненето и памперса. По настоящем вече нямам подобни проблеми, но доста трикове измислях. А не съм от тези родители, които гледат да минат по лекото и да хранят, обличат и обслужват децата си повече от колкото трябва. Wink

Насърчавам аз, ама за момента иска сама да яде само данониното и кус-куса, за манджа още не е изявила желание  Mr. Green А относно второто и ние така, само че имаме проблеми и със съня. Как пък за 2+години не се научи да спи по цяла нощ  ooooh!

# 68
  • Куциндрел
Важното е като родителя забележи, че детето му започва да проявява някаква самостоятелност за нещо, то той да насърчава това.

Насърчавам аз, ама за момента иска сама да яде само данониното и кус-куса, за манджа още не е изявила желание  Mr. Green А относно второто и ние така, само че имаме проблеми и със съня. Как пък за 2+години не се научи да спи по цяла нощ  ooooh!

Моето започна да спи по цяла нощ след 2 години половина, като му мина стреса от тръгване на ясла и като му избиха всички зъби. Все още чат-пат се събужда или започва да спи непсокойно, защото му се пишка, а не се сеща да стане да отиде до гърнето, аз го вдигам.

# 69
Цеца   bouquet даваш ми нова надежда, надявам се след стреса от яслата, че още е на тази вълна, да се оправят нещата. А какво значи всички зъби, и тези последните кътници ли? Че те кой знае кога ще излязат при нас  newsm78

# 70
  • Куциндрел
Цеца   bouquet даваш ми нова надежда, надявам се след стреса от яслата, че още е на тази вълна, да се оправят нещата. А какво значи всички зъби, и тези последните кътници ли? Че те кой знае кога ще излязат при нас  newsm78
Да, последните кътници. При нас излязоха след 2 и половина, с болки и кръв даже. Crazy
Изчака ми се чакането за тези последние зъби....

# 71
  • Пловдив
Nadejda1@ да не ти дава Господ такова дете, което не иска да дъвче. Виж, аз съм адски упорита и стриктна към детето си. На 1,6м беше без памперси, биби, шишета и всякакви бебешки екстри! Само и единствено храненето вече 1г се мъча да оправя, но е абсолютен провал. Казвам го, защото съм пробвала всякакви, ама всякакви трикове. Всеки божи ден аз предлагам не пасирана храна, кексове, сладки, вафли, сокове ..... не вкусва, ако не е пасирано. Натисна ли я да го изяде - повръща. 3 дена ми е седяла гладна, защото това което предлагам е с парчета. И да отбележа....от бебе я мъча!!!!!! Всеки ден!!! На логопед ходихме, сега търся и хранителен терапевт. Така, че недей така обвинява родителите. Гледала съм си детето по възможно най - добрия начин и съм се опитвала от 7-8м бебе да я приуча към не пасирана храна - не се получава!

# 72
  • София
Според мен не е от зъбите - имам приятелки с бебета без нито един зъб, дето дъвчат корички хляб, които моят син на две и половина въобще не ще и да гризне, а си има всички зъби, дори и кътниците излязоха.
Явно просто си е до бебе, чувала съм и че тези деца, които са имали по-силна форма на рефлукс като бебета гълтат по-трудно и по-лесно повръщат.

Общи условия

Активация на акаунт