Шестокласници - 2!

• 44 121
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Деян чете "Немили недраги" (не му харесва особено, но според мен това е положението), а вечер го карам да ми разказва какво е прочел.  Mr. Green Ами няма начин, 7-ми клас се задава.

Ася, у дома има такива книжки - за развитието на момчетата - да ги чете, ако иска.  Wink

# 661
  • София
Asya02, моето обучение с големите се сведе до "кога се слага презерватива, за да не се забременее" - с "нагледния" пример как се е появила каката и поле още 3 прекъснати по желание  бременности заради сложен "насред", а не "преди" презерватив. Като гледам (големите ми са на 27 и 24) и каката и баткото са си научили добре урока. Баткото разбрах, че е пробвал на 16, но бил много разочарован, девойката му хич не мърдала, хем било по нейно желание (не й е бил пръв, даже не са били и гаджета), та нещо му се разминали представите от "на кино" и "наистина". Може да го дадеш това като пример да внимават с кой/коя, да не им остане лош спомен за каменни Снежита. Каката ми - на 18 - и досега е със същото  гадже Embarassed newsm78.

# 662
Ася, хубаво е да си поговорите, още повече, че има и кака на хоризонта.
Намери филмчето "Предай нататък".
Аз го показах преди две години, въпреки че не допусках, че   има вероятност да има връзка дори, но така или иначе имаше вече разговори по темата .
Много е важно, според мен, всички да разберат важността от употребата на предпазни средства.
Сви ми се душичката докато пиша. Въздъхнах дълбоко. Малко ми е още момчето. Mr. Green

# 663
  • най-шареното място
На тази възраст би трябвало да са минали основната част от просвещаването по въпроса мисля - предпазване, че и хигиена на връзките даже. Те дорив училищата ги обучават, ама не бих разчитала на това. Говорете, книжки, филмчета, каквото ви е най-естесвено.

# 664
Говорим си, малко на майтап, малко между другото... Аз много ги умея тези работи! Да говоря де, по която тема аз реша, да не помислите, че за секса нещо намеквам  Crazy! Страх ги е от болести, предавани по полов път, най-вече от СПИН. Някакво клипче наскоро се въртяло за тях, уж е наясно.

Макс също ще почива до края на юли, само веднъж седмично е на математика, има и домашно. После започва с книгите. Намерих и едни разбори, и тях да прочете. Стихотворенията едва ли ще научи наизуст, ще се прочетат по няколко пъти, ще си говорим за тях и това ще е.
По всички разказвателни Макс има четворки за годината. Това догодина трябва да се коригира.
За сандалите- харесаха ни в някакъв магазин, 50 лева, естествена кожа, шити, спортен тип и купихме. Не са някаква марка известна, ще видим колко ще изкарат. 41-ви номер носи тийна.

Благодаря за пожеланията, страхотен празник си спретнахме!
Бети, Косето хареса ли "Джурасик Уърлд"? Аз ходих с Макс и много ми хареса!

# 665
При нас почивка няма да има.Вече имам програма до края на лятото.

Започна всичко по план график  Mr. Green, засега на
ден:25 задачи, 10 реда от "На прощаване"/ около 14 дни/, 4 фразеологизма.Ще припомним синтактичния анализ, заедно със съюзите и започва да учи видовете сложни изречения.Предвидила съм доста упражнения за пунктуация.
Голямо мрънкане -хич не му харесва стихотворението "НА прощаване", а днес чете "Една българка"-също не му допадна.
НА уроци през лятото-само АЕ.

Някои ги слушаме от
http://www.avtori.com/products/206.html

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 00:32 от kalona

# 666
Момичета,просто не мога да не споделя това.Някой познава ли такива учители тук ,в България?

htttp://goodlife.bg/article/121-Domashnoto-na-edin-italianski-uchitel

# 667
Дадох му малко почивка след училище. Но от днес ще почва да чете, До Чикаго и назад. Трябва да му кажа за тази схема - по 10 реда на ден от стихотворение.  Peace
Деси, хареса му много Джурасик свят. Голямо говорене и разказване падна после. Но той като малък беше страшно запален по динозаврите. Имахме тонове играчки, имаме и много енциклопедии. Все за динозаври гледаше филмчета, анимации и научнопопулярни.
Все се каня тия дни да отворя отново темата за секса и изобщо за съзряването. Трябва да говоря и с малката, но тя все още нищо не е питала.
Хубаво ми припомняте и за английския, че бях забравила. Ще ги карам да преговарят. За Косьо взех "За да знам повече по АЕ" за 7 клас. Хубаво би било да го минем, за да му бъде по-лесно догодина. Тогава приоритет ще имат други неща.

# 668
относно "До чикаго и назад"-само главата Ниагара, нищо повече оттам,
а помагалото по АЕ -"За да знам повече по АЕ" е много хубаво.
Аз му взех и учебника за 7 клас, те са по-особена програма и ще го мине заедно с учителката през лятото.Понеже през учебната година няма да ходи доп. на АЕ., няма да има никакво време за него.
 Mr. Green днес 30-ти ред на "На прощаване......., трудно върви  Grinning, "Една българка" е приключи.
Другата седмица сме на "Немили-недраги".Не го харесвам изобщо. Та ще има зор и там, че около  50 страници трудно се четат без интерес.

# 669
Няма да му казвам. И миналата година не му казах, че от Под игото се учат само две глави.  Twisted Evil

# 670
Здравейте и ние започнахме да учим "На прощаване" от вчера. Решила е да учи по 15 реда на ден, ще видим как ще върви. Днес смята да чете и " Една българка".

# 671
  • Бургас
защото почвате толкова отрано с тези стихотворения, не е ли по-добре в края на ваканцията да се учат, при нас са дадени само На прощаване и Българският език наизуст и смятам септември да ги учим, другите -през годината
моля дайте малко помощ за четенето, че моят така писал, че нищо не се разбира
освен за стихотворенията и Немили-недраги какво друго е наложително, писал е разкази на Йовков и Е.Пелин, но кои точно ще се изучават, също от Константинов кое точно
аз съм спретнала програма с уроци по Мат, Бел и ЕА за лятото, така че при четенето ще се ограничим с минимума, щото и без това ни е мъка

# 672
  • София
"На прощаване" научено,"Една българка прочетена няколко пъти, сега мъчим "Опълченците...". И по един тематичен раздел по математика за шести клас на ден или на два дни - вчера и онзи ден минахме пропорции и многочлени, днес е ред на степенуването. Ще почиваме на морето, живот и здраве - тогава мисля само на литературните произведения да я оставя.

Трудно се учат, Ася, затова отсега...навремето ни караха да учим много неща наизуст от по-ранна възраст, паметта се тренираше. Сега, като видят две страници стихотворение, светът свършва.

# 673
  • София
За мен лично ученето наизуст е направо вредно - вместо да учат децата да правят логически връзки, ги подменят с наизустяване. Зубренето не е научаване. Да не говорим, че това са методи отпреди 150 години.

# 674
  • Пловдив
За мен лично ученето наизуст е направо вредно - вместо да учат децата да правят логически връзки, ги подменят с наизустяване. Зубренето не е научаване. Да не говорим, че това са методи отпреди 150 години.

Така е, но на изпита има цитати, които трябва да се разпознаят от кое произведения са. То в НВО-то има още куп неща, които проверяват не дали детето мисли, а дали умее да зубри. Пример - изразните средства. 

Общи условия

Активация на акаунт