Шестокласници - 2!

• 44 110
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Детето го  записах в библиотеката още от предучилищна......., заедно сме ходили да избираме книжки.

От 2- 3 години сам си ходи , а наскоро като избирал книги, все харесва  някакви странни заглавия и по принцип с малко страници /или комикси/ , библиотекарката му направила ироничен коментар.Нещо от сорта, че изобщо книгите не отговарят за неговата възраст.Оттогава не е ходил, явно му е неудобно от нея.Харесва списания Мики Маус, Мечо ПУх...., но все пак те не са за 13 год. момче.Купувам и списания National Geographic, уж ги харесва, ама и те отлежават. Просто в чудо се виждам.
Има и момент, в който ми писва и забравям за известно време... че не чете, но после си давам сметка -няма как трябва по някакъв начин да му предизвикам интереса.

# 106
  • София
Като става дума за книги - на Деян много му харесват книгите от поредицата "Детективи на времето" на издателство Фют, както и книгите на Ю Несбьо - "Пръц-прахът на доктор Проктър" и "Доктор Проктър и ваната на времето"  Mr. Green  Наскоро чете и "Принцът на мъглата" на Карлос Руис Сафон (тя е мистериозна и много го впечатли). Чете и книгата на Емил Конрад. Имаме я в електронен вид и мога да я кача в пощата довечера. Тя също му хареса.  Mr. Green

# 107
  • I want it all and I want it now.
От темата разбрах за книгата  Ю Несбьо - "Пръц-прахът на доктор Проктър".
Доста я хареса , но и остава време само през уикенда да чете.
Сега ще и взема и втората книга  Peace

# 108
  • София
И ние сме редовни в кварталната библиотека, която за мое щастие е добре заредена, постоянно купуват нови книги за малки и големи. Записах си разни заглавия да питам моята читанка какво иска да й взема за ваканцията, че идните две седмици е на читателска диета  Joy заради не знам колко си школи дето им направиха и какво ли още не.
Дънки не успяхме да купим вчера - почти всички са изтрити или прекалено тънки и не й хареса нищо в 5-те магазина, в които успях да я предумам да влезем. Но пък взехме чудесен тренч за пролетта и гледахме Пепеляшка - много красиво направен филм, каката бърза сълзи, а дребосъка нищо не разбра, досега само анимация е гледала.

# 109
трябва и аз да пообиколя някой друг магазин за маратонки и дънки.
Онлайн не смея да пазаря маратонки, че имам няколко злополучни опита и накрая в продавалника заминаха ....

И на мен ми се ходи на кино, ама не съм гледала има ли нещо интересно. С бебето вкъщи напоследък съма занемарила социалните контакти на живо, а и на театър ми се ходи.Тук ще играят Железният светилник на 02.04 , не съм го гледала никога на театър.

# 110
Петя, дай  го този Конрад да го видя, че 10 лева за това книжле за половин час не ми се дават.
Ние ходим в Столична библиотека.

# 111
Във френския институт нямат ли хубави курсове?
Дъщеря ми изкара едно ниво миналата година, после не събраха група... не се харесаха с учителката. Казват, че там е най-добре, но при нас не се получи. Голяма болка ми ... продължавам да търся, може би трябва да мина на учител.
Последните 3 години сина ми учи във френския институт, какво да кажа, всеки срок различен преподавател, имаше даже и една французойка на която после българската учителка оправяше гафовете.Сега намерих частен учител, детето ходи един път седмично по 2 часа и е по-доволно, всичко му се обяснява, практикува разговори с преподавателката, пише в къщи големи домашни и е по-доволно от института.

# 112

Моля ако някой има скорошни отзиви за френската и НПМГ да пише, събирам всякакви мнения.
 Simple Smile

И дъщеря ми искаше френската.  Скоро видяхме познато дете, което сега е 9 клас там, влезе с много висок резултат заради езика. Много е разочаровано, каза че нищо не учат, учителите хич не си дават зор. Ние май ще се борим за сегашното си училище. От "преместиме от това училище", стигнахме до "е, че къде другаде". Определено знаят как да създадат чувство за принадлежност към училището.
мерси Simple Smile
Ние задължително трябва да кандидатстваме, на мен ми се искаше да има френски, но отвсякъде чувам само лоши отзиви за френската.Жалко, някога беше наистина много добра гимназия.

# 113
Размислила съм се, че догодина сме седмокласници newsm62 проверих тук там рейтинги на училища и тем подобни и вече заедно (с кандидат гимназиста)сме избрали измежду две.
Моля ако някой има скорошни отзиви за френската и НПМГ да пише, събирам всякакви мнения.
 Simple Smile

Ако не си попадала досега на новата информация отн. френския език в СМГ, може да погледнеш темата за СМГ. Не е съвсем по питането ти, но може да представлява интерес.

За книга, различна от фентъзи, препоръчвам "Чудо". Моят петокласник много се впечатли, макар че я започна почти по принуда /казах му да прочете първите 20 страници и ако нем у хареса, да я остави  Simple Smile/

vimares, коя беше учителката по английски в 8-ми клас, тази страхотната  Simple Smile?

Супер,
мерси за инфото, не знаех че имат вече френски,

# 114
  • у дома
Записах си разни заглавия да питам моята читанка какво иска да й взема за ваканцията, че идните две седмици е на читателска диета  Joy заради не знам колко си школи дето им направиха и какво ли още не.

Елате насам да се видим и ще ви обзаведем с един куп книги за две ваканции поне  Hug

# 115
  • В офиса
Гери, мерси много, слава Богу леко я кара. Дано и Калата да е добре вече.

Призма, точно за това питах. Как първа смяна в 7:30, това е нечовешко  ooooh! От нас пътят с гр. транспорт би бил над час, а кой да развозва няма. Първо да си изкарат матурите така, че да имат избор, пък другото мислене после.

Ели, за дънки защо не пробвате най-малкия номер от дамската номерация - 24-25. Все си мисля, че ще стоят по-добре от детските. Моята девойка е с 1 номер по-малко от мен. И понеже преди 5 години аз бях този номер, просто и прехвърлих омалелите ми дънки. Блузи и обувки си менкаме Simple Smile

# 116
  • София
Светле, за две ваканции едва ли ще успееш  Laughing , но поне за пролетната - вероятно да Hug
Тинки, защо не искате АК, там природния профил е добър, и най вероятно повечето приятели на Цвета ще отидат точно там?Иначе за избора е така и не е така. Но ме мързи да пиша -  хем ми се иска да има избор догодина, хем знам колко ми беше трудно преди година да реша кое е най-доброто точно за моето дете, с неговите специфики, характер, желания и т.н. ( дънки мерихме точно в дамски магазини Whistling , намерихме да й стоят добре, но защо толкова тънички, все едно летни)

# 117
  • В офиса
Ели, наистина повечето й приятелки са се насочили натам. На нас АК не ни е приоритет по финансови причини основно. С 4 деца не е по четири, но не е и като с едно. И там ще кандидатства, но без уроци и т.н. Та ще чакаме решението за стипендии (За АК аз имам и други страхове, но аз за всяко училище имам, при това не 1 и 2) Пък накрая ще чертаем таблици с + и -, стига да я приемат на повече от едно място. Точно това си мислих, че за всичките училища в списъка ще трябва да държи поне 5 изпита.
Да сме здрави и тя да е все така стабилна в училище, пък ще го мислим като му дойде времето.

# 118
  • у дома
Светле, за две ваканции едва ли ще успееш  Laughing , но поне за пролетната - вероятно да Hug

Въобще изобщо не ме подценявай  Heart Eyes

# 119
  • I want it all and I want it now.
В гимназиите нивото доста е спаднало навсякъде, но зависи и в какъв клас ще попаднете.
И аз имам познато дете в френската, която си е отличничка и си е доволна.
Дето и преди си учеше и точно там искаше да влезе. Wink Изкара матурите с доста висок успех ,но си избра френската. Така, че всичко си е индивидуално.
Иначе и аз съм чувала, че почти не учат и са известни, че често се събират по купони.

Общи условия

Активация на акаунт