Нашите кухни-58

• 87 021
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Ще Ви обясня, пък дано някой ми даде съвет и ми помогне, разположението ми е ето такова
https://www.facebook.com/acherno.interior.design/photos/a.101515 … ype=3&theater

Размерът на кухнята ме и е 1,80 на 1,30, там където е мивката е 1,80, а там където е фурната е 1,30 аспираторът е за вграждане, изтеглящ се, на тамата имам гипсокартонов куфар, който скрива тръбата за аспирация. Пътят на тръбата е от аспиратора както е на картинката прави чупка в ъгъла и минава през цялата дължина там където е мивката и се вкрючва в отдушника тамкъдето е вратата по точно където е първият шкаф от кухната до вратата.
Тръбите вече са заложени в тавана от гипсокартон, при тази картинка какво може да се направи?

# 136
А откъде могат да се закупят тези пластмасови тръби за въздухопровод. Трябват ми около 1.5м с един ъгъл и диаметър 15см ?
В магазините за мебелен обков ги има ,както и в бриколаж има си и преходи от правоъгълник към кръгло.отделно има и преходи от една в друга равнина/обръщане на размера/

# 137
# 138
# 139
Mumbas, много благодаря!   bouquet

# 140
Е добре при условие че тръбите ми вече са сложени поне тази дето е една гофрирана  и свързва самият абсорбатор  и пластмасовата тръба мога ли да го сменя с нещо по-читаво и какво да бъде дайте идея, даже и линк ако може какво да използвам.

# 141
Е добре при условие че тръбите ми вече са сложени поне тази дето е една гофрирана  и свързва самият абсорбатор  и пластмасовата тръба мога ли да го сменя с нещо по-читаво и какво да бъде дайте идея, даже и линк ако може какво да използвам.
Бих казал че при този тръбен път който казваш ,и да смениш часта от аспиратора до картона,ефект няма да има.Другото което мога да кажа е ,че аспиратори към бани и тоалетни не бива да се включват,ще има проблем после с комшиите

# 142
Нямам къде другаде да го включа този аспиратор , има комин, но той се използва от съседа от долу, който има камина, и не мисля че мога да правя извод в този комин. До сега проблем с комшиите няма ,вече 5-та година. Пък и се съобрязявам, все пак не запържвам лук на котлона, че да мирише, изобщо такива запръжки не изполвзвам в готвенето, единственото което е, ако варя нещо да прибирам парата.
Значи Ивко викаш няма смисъл нищо да правя или променям, ми олекна ми ,още един проблем ми отпадна.

# 143
Ами ефект няма да има ,на следваш ремонт го предвиди

# 144
Какво мога да направя при следващ ремонт, Ифко дай идея, да знам занапред.

# 145
m@msy, да разбирам, че сте одобрили модела на кухнята, договорили сте се с майстора и в понеделник я започвате?
има нещо чисто визуално, което ме притеснява в тези шкафчета, но не мога да разбера какво точно е Mr. Green
Каква ти е идеята за шкафа залепен за хладилника? Да събират багажи ли в тази надстройка? Няма ли гардероб в спалнята? Остави го поне без надстройка и без стъклените вратички. С обикновени лавички, като библиотека. Тук има някакъв с допълнително затворено пространство между лавиците, ако толкова държиш да има, но си прецени дали вратичката да е точно до средата (отново 30 см) или да е по-асиметрична и по-голяма. Остави си го просто, като библиотека нагоре. Нали е дневна.

Да, другата седмица я почват кухнята.
И на мен нещо не ми се връзва визуализацията,но не мога да разбера какво ми вади очите в тези шкафове...
В спалнята ще има трикрилен гардероб  Grinning ще купим от готовите модули-спалня,скрин и гардероб.С  шкафа искам да прикрия хладилника откъм всекидневната и да изглежда  като част от нея .Колкото до надстройката-тази кухничка ми се струва много мъничка и се притеснявам дали ще могат хората да си съберат покъщнината  Crazy Моята кухня е около 9м.долни шкафове с барплотче и 7.30м.горни,е....място нямам празно  Mr. Green  фу е догоре  ooooh! . Знам че шкафа е много соц,но гледам и практичното-знаете че никога такива шкафове не липсват все има с какво да се запълнят  Crazy

# 146
  • Варна
Здравейте!
Моля за съвет Praynig

Ще усвояваме терасата към кухнята, ще извадим хладилника от едната страна ,а от другата  ще е фурната,примерно ето така:
Скрит текст:
Въпроса ми е..удобно ли е да се готви при това подреждане   newsm78,сякаш нямам много място до фурната , тенжерите ще са ми на друго място в кухнята,тях ще гледам да ги сложа по-близо до фурната. Мивката ми е точно срещу терасата. ..какво мислите ,има ли при някой това разположение?
Намираме се в панелен блок.

# 147
  • Раковски
Ето два варианта които според мен са по-добри.

На втората снимка ще трябва да си представите кухня на ъгъл и горен шкаф след мивката, това от ляво е бар.

# 148
  • Под Сините камъни
Имам и аз един въпрос.На колко сантиметра се монтира аспиратора ако имам и котлони на газ.В сервиза на моя мъж му казали най малко на 70см.Ама това много високо ми се вижда.Ще може ли да засмуква парите и от котлоните които са на ток  newsm78

# 149
  • Раковски
В книжката за монтаж дават 65/70см, кухненските гърбове се правят на 60 см, ако искате да вдигнете аспиратора то ще се получи едно разминаване при дъната на горния ред.

Общи условия

Активация на акаунт