Нашите кухни-58

• 87 182
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • Раковски
Пълното е когато се монтир цяла врата, при полувграждането се вижда панела с компчетата, вратата е под тях и не покрива цялата съдомиялна.

# 496
Здравейте  Hug
Включвам се в темата Ви, даже малко нахълтам, извинете за което, но трябва да реша бързо един - два въпроса  Praynig
Решихме да си правим /ремонт/  нова кухня /малка, защото мястото ни е малко/ и също така да си я правим доколкото е възможно сами - шкафовете поне.
Та вчера избирахме цвят за шкафовете и плот такъв : и такава мивка на Фат Въпросите ми са следните: Чудим се дали на гърба да сложим от същия плот или да е от същия материал за шкафове, който мислим да ползваме ?
И в момента батерията ни излиза от стената, а вчера ни предложиха да си я сложим на мивката, нз дали ще ми е удобна и се чудя  Tired
А за избора за мивка като марка, качество какво ще кажете ?
мерси предварително   bouquet

# 497
Момичета, гледам, че тази седмица ще има Стройко.

Ще го посещавате ли, има ли сред вас, закупили неща от минали изложения, от които сте доволни/недоволни?

# 498
  • Раковски

За да смените мястото на смесителя ви трябва нова ВиК инсталация.

# 499
  • На брега
Тук задължително трябва кухнята да е по-ниска от 90 см понеже височината на прозореца не го позволява.
Това е към  Mariyanany, нали?
Шадоу, като коментираме височина 90 см, това крайната височина ли е? Сега кухнята ми е 92-93 см, като тези 2-3 см идват от плота. Ами висока ми е! Изморяват ми се лактите под този ъгъл и не мога да използвам силата/инерцията на тялото си, когато върша нещо по-трудоемко, трябва да напъвам с мускулите и ставите на ръцете Sad. Всички останали кухни у познати ми се струват по-ниски и по-удобни за мен. Не знам как усещам, като чак толкова голяма разлика тези 2-3 см...
Въпросът ми е по стандарт тези 90 см крайната височина ли е или без плота и пак по стандарт (държа на стандарта, защото ММ е висок и ще водим войни на кого да е удобен плота Mr. Green) - допустими ли са по-ниски?

# 500

За да смените мястото на смесителя ви трябва нова ВиК инсталация.
Да, това каза и моя мъж  Thinking че ще има повече работа  Tired

# 501
  • Раковски
Тук задължително трябва кухнята да е по-ниска от 90 см понеже височината на прозореца не го позволява.
Това е към  Mariyanany, нали?
Шадоу, като коментираме височина 90 см, това крайната височина ли е? Сега кухнята ми е 92-93 см, като тези 2-3 см идват от плота. Ами висока ми е! Изморяват ми се лактите под този ъгъл и не мога да използвам силата/инерцията на тялото си, когато върша нещо по-трудоемко, трябва да напъвам с мускулите и ставите на ръцете Sad. Всички останали кухни у познати ми се струват по-ниски и по-удобни за мен. Не знам как усещам, като чак толкова голяма разлика тези 2-3 см...
Въпросът ми е по стандарт тези 90 см крайната височина ли е или без плота и пак по стандарт (държа на стандарта, защото ММ е висок и ще водим войни на кого да е удобен плота Mr. Green) - допустими ли са по-ниски?

минимумам е 82 см височина на шкафовете + плота, като в тези 82 см влизат всички уреди за вграждане (има се предвид съдомиялна, пералня също влиза, но все пак размерите на уредите трябва да се знаят.

# 502
  • На брега
минимумам е 82 см височина на шкафовете + плота, като в тези 82 см влизат всички уреди за вграждане (има се предвид съдомиялна, пералня също влиза, но все пак размерите на уредите трябва да се знаят.
Благодаря!

# 503
Здравейте!
И аз да се наредя за съвет. Благодарение на обсъждането тук, се замислям за стъклен гръб.

Това е проектът ми за кухня. Тя вече е поръчана, остава да решим за гърба, който заради многото чупки мислехме да е от технически камък и да свършва преди да завие по втория комин (не както виждате на проекта). Но поради малкото пространство, преценихме, че е добре да има гръб и по другата страна на плота, чак до хладилника, защото най-вероятно там ще се режат салати и чукат пържоли.

Иска ми се тази, втората част от гърба, да е прозрачно стъкло, защото тя гледа към холчето, но никъде не видях някой да си е сложил такова?
Какво мислите за прозрачен стъклен гръб на тази стена? Или целият гръб на кухнята да е прозрачен? Или да го направя матиран?
Някой някъде из нета да е виждал снимки, че не намирам? Май никой няма такива "скучни" идеи като мен newsm78

Скрит текст:
(Зеленото не е такова, а тъмно пистачо, примерно.)

# 504
Фата, чудесно изглежда проектът, много е свежо разположението - не е типична Г- или П-образна кухня, браво   bouquet Също си мисля, че няма проблем да използваш прозрачното стъкло - така гръбчето там ще е с цветана стената и няма да е лошо, напротив  Peace Любопитна съм да видя проектът изпълнен  Grinning

# 505
Един съвет от мен ,в никакъв случай прозрачен гръб,всичко което влезе отзад като прах няма махане ,а това е неминуемо.По скоро стъклото с цвета на стената ,ако гоните този ефект.Опита ми със стъкла е голям, и последното решение да е пак не бива да е прозрачно

# 506
  • На брега
Иска ми се тази, втората част от гърба, да е прозрачно стъкло, защото тя гледа към холчето, но никъде не видях някой да си е сложил такова?
Какво мислите за прозрачен стъклен гръб на тази стена? Или целият гръб на кухнята да е прозрачен? Или да го направя матиран?
Някой някъде из нета да е виждал снимки, че не намирам? Май никой няма такива "скучни" идеи като мен newsm78
Поправете ме ако греша, но аз, прозрачен гръб, който гледа към холчето, го разбирам, като стъклена стена! Гръбчето да е прозрачно и да играе ролята на стена.
ПП Ако съм разбрала грешно, в началото на темата обсъждахме практичността на тухлените гръбчета и в тази връзка публикувахме снимки на прозрачно стъкло, монтирано върху тухлите с цел предпазване от замърсяване...

# 507
  • Раковски
Здравейте!
И аз да се наредя за съвет. Благодарение на обсъждането тук, се замислям за стъклен гръб.

Това е проектът ми за кухня. Тя вече е поръчана, остава да решим за гърба, който заради многото чупки мислехме да е от технически камък и да свършва преди да завие по втория комин (не както виждате на проекта). Но поради малкото пространство, преценихме, че е добре да има гръб и по другата страна на плота, чак до хладилника, защото най-вероятно там ще се режат салати и чукат пържоли.

Скрит текст:
(Зеленото не е такова, а тъмно пистачо, примерно.)

Много чупки има тука, стъклата се лепят с малка фуга и многото чупки значат много фуги, и въпроса е дали ще ви харесат накрая.

# 508
Щадоу ,то на толкова чупки каквото и да е все ще има стърчащи кантове,освен плочка,но явно хората нямат друг вариант на разположение .Дано намерят читав ,че малко да са криви тези ъгли в толкова равнини ще му е зор

# 509
След въпроса за прозрачното стъкло, да се включа и аз с питане - може ли да се направи гръб на кухня с епоксидна смола - има всякакви цветове (може би нагряването води до вредни изпарения). Иначе съм виждала в американски кухни, но пък не е ясно обяснено какъв продукт е използван.

Общи условия

Активация на акаунт