Нашите кухни-58

• 87 170
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Fata,  аз бих спряла до чупката, както ти написа. Стената с боя и полиците идеално се връзват с хола. А относно пържолите какво ще сътворят - пъхай ги в плик. Нека ги има  Sunglasses все ще боядисаш набързо след тях.

# 511
След въпроса за прозрачното стъкло, да се включа и аз с питане - може ли да се направи гръб на кухня с епоксидна смола - има всякакви цветове (може би нагряването води до вредни изпарения). Иначе съм виждала в американски кухни, но пък не е ясно обяснено какъв продукт е използван.
И каква е идеята да е от смола

# 512
Може би може и епоксидна боя. Всъщност не знам каква точно е разликата между двете.
Предимствата са както и с подовите настилки. Конкретно и във връзка с постовете до момента - цветовете са хиляди, включително и без цвят, няма фуги и снадки.

# 513
То боя вече за всичко има ,но предвид ,че ще е гръб и иска бърсане почти ежедневно ,драскането си е проблем ,да не говорим ,че поне аз не се сещам някой да ги прави /отлива/ и ,ако се намери кой да го лее,колко ли ще е паричката.

# 514
  • На брега
Може би може и епоксидна боя. Всъщност не знам каква точно е разликата между двете.
Предимствата са както и с подовите настилки. Конкретно и във връзка с постовете до момента - цветовете са хиляди, включително и без цвят, няма фуги и снадки.
Преди време в друга тема коментирахме бани и тогава разбрах за тези мазилки. За саморазливните подове със смоли бях чувала, но не знаех, че има и такива мазилки. Ефекта бил, като покритие от лакобел. Тогава потърсих информация с търсачката. По спомени използвах ключови думи 'мазилки с полимерни смоли' или нещо такова. Излиза информация за няколко фирми. Това е технология използвана в индустрията и приложена в домашния интериор. Със сигурност издържат на натоварване, мокрене и химическа атака. Нищо не пречи да пуснеш запитване към фирмата дали е подходящо за кухня. 

# 515
Момичета помагайте,не мога да взема решение в какви цветове да боядисаме.Става въпрос за следото: Имаме голяма стая която преустройваме в момента на кухня с трапезария и хол в едно.Кухнята горни шкафове бяла маслина,долни венге,секцията която ни е от преди венге.Две от стените искам да са светли бежави,а други  две са вече направении с дърпана мазилка (бяла която трябва да се оцвети)та въпросът ми е какъв цвят да оцветим мазилката?Мислих си за нещо като керемидено не много тъмно ,но все пак да се отличава.Вие как мислите?

# 516
Тук задължително трябва кухнята да е по-ниска от 90 см понеже височината на прозореца не го позволява.
shadowman, предвидили сме го това. В момента в квартирката кухнята е висока 86 см, така че 90 са ми предостатъчни.

# 517
Тези 90см. за височина на самият плот от земята ли е? Имам предвид на колко идва самият плот от земята, цокъл+шкаф+плот и всичко това на 90см., питам защото това си зависи от самите хора които ще работят във кухнята, например на мен сега ми е 91-92см и може да се вдигне още, за да не се изгърбвам когато мия на мивката.

# 518
  • Раковски
Тези 90см. за височина на самият плот от земята ли е? Имам предвид на колко идва самият плот от земята, цокъл+шкаф+плот и всичко това на 90см., питам защото това си зависи от самите хора които ще работят във кухнята, например на мен сега ми е 91-92см и може да се вдигне още, за да не се изгърбвам когато мия на мивката.

90 см до най-горната точка на плота, инак всичко зависи от височината на човека.

# 519
mileneira, аз съм висока 160см и плот от 90 ми е перфектен  Grinning

# 520
 Като за мен 1,7см незнам колко за ми е и на 90см работя ,но може да се вдигне малко

# 521
Един съвет от мен ,в никакъв случай прозрачен гръб,всичко което влезе отзад като прах няма махане ,а това е неминуемо.По скоро стъклото с цвета на стената ,ако гоните този ефект.Опита ми със стъкла е голям, и последното решение да е пак не бива да е прозрачно
Еха, колко много сте изписали!
ifko, и ние стигнахме до този извод. Прах, мушици, чудеса, всичко ще се вижда, а няма как да се изчисти. С времето ще се аранжира "хубав" естествен принт.
Може би ще оставим гръб само на стената с мивка и котлони.
Това с многото чупки е големият проблем на гърба, но от фирмите за стъкло ни уверяват, че не им е трудност. Ще ходя да видя как го изпълняват. Иначе с техническия камък в настоящата ни кухня доста добре е направена чупката, изобщо не се забелязва, даже ходих да я търся сега.

Благодаря на всички за съветите. Ще пусна снимка с изпълнението, ако ви е интересно, но това е една супер миниатюра, част от студио, в което не се предполага да се готви кой знае колко, и не знам дали ще е полезна на някого.

# 522
Момичета,
някой ако си търси мивка попаднах на това http://www.teka.com/files/upload/bg_BG/Special_promotional/New_V … special_sinks.pdf

# 523
  • София
Здравейте момичета!   bouquet
И ние сме в ремонт на кухнята... много съм харесала принт стъклата за кухня.
Можете ли да ми препоръчате някоя читава фирма с добри цени, която да използвам?
Благодаря предварително!    Hug

# 524
Добре е този който ви прави кухнята да си ги поръча иначе при проблем почва прехвърляне на отговорност,а повторно печатане си е направо финансова трагедия

Общи условия

Активация на акаунт