Нашите кухни-58

• 87 196
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Марианани, мисля, че супер ще ти се получи кухнята, аз бих предпочела хладилника да е до прозореца в дясно ,а хурната да е до вратата, поне на мен така би ми било по удобно, но все пак ти си преценяваш.
Да, и аз предпочитам така, но вратата срещу която се пада хладилника всъщност няма врата, а е само портал и е точно срещу входната. И малко още от входа да ми се вижда хладилника не ми харесва. Ако сложа врата там, много ще се схлюпи коридорчето. А пък хладилниците за вграждане са ми много малки като обем, харесала съм този http://www.tehnomix.bg/liebherr-cpesf-4613-comfort
В размисъл голям съм, но май нямам много варианти  Thinking
Искам да е красиво, функционално и стилно, да се поддържа лесно и да е една приказка просто... То надали някой тръгва да прави кухня с мисълтта - дай да видим каква грозотия можем да направим  Joy

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 19:34 от Mariyanany

# 481
  • Русе
mariyanany, защо и печката и хладилника не ги сложиш зад "вратата" вляво и после да стане хубава Г-образна кухня, да завърши с голям плот и някаква вертикална витрина примерно най-отдясно? Така че имаш и хубав изглед от коридора.

# 482
  • София
Момичета, имам горе-долу този първоначален проект, като е погледнато от усвоения балкон
Скрит текст:
освен това, което е начертано, в лява страна до хладилника има  стена и усвоен балкон с вграден аспиратор и котлони. Това е поглед от горе.
Скрит текст:
Дилемата е дали да се лиша от мечтаната повдигната фурна и да я сваля под котлоните и да си освободя плот. Съответно микровълновата ще отиде в ъгъла висяща. Също така да преместя мивката и миялната в ляво(ще стане - хладилник,миялна,мивка,шкаф) и шкафовете отсреща  да са вече на 40 см. вместо 60 см., за да е по просторно. Дано съм обяснила правилно. ooooh!

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 17:01 от Neda

# 483
mariyanany, защо и печката и хладилника не ги сложиш зад "вратата" вляво и после да стане хубава Г-образна кухня, да завърши с голям плот и някаква вертикална витрина примерно най-отдясно? Така че имаш и хубав изглед от коридора.

Meggysan, не ми се получава функционално, а и мястото е малко - 179 см от стена до врата и хладилника трябва да стърчи. Ако съм те разбрала правилно, това имаш предвид:
https://picasaweb.google.com/mjordanova.bsoft/Kuhnia#6129451856602028482
Като казвам, че в програмата на ИКЕА се работи с техни модули и се мъча да ги напасна според мястото и това което е в главата ми, иначе фирмите си правят добри проекти.
Преди малко ми пристигна офертата от Платан и там пише "4.Кухненската  мебел е с гаранционен срок 1 година" За телевизор ми дават повече.
Не е ли малко това???? В Диалог дават 2, а в ИКЕА 25/което първоначално много ме изкуши/

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 19:34 от Mariyanany

# 484
  • Раковски
Те може да дават 1, но според закана минимума е 2.

# 485
  • Русе
Mariyanany, да, нещо такова, но да се изчисти вече като идея, без модулите на Икеа. Ясно ми е, че сега го правиш само за обща представа. Мисля, че може да се получи много изчистено, да се изравнят нива, хоризонтални - вертикални шкафове, но това, ако ти харесва като идея. Защо две фурни имаш на предишните, фурна и микровълнова ли? Хладилникът не би трябвало да стърчи или не повече от 5 см. Щом масив ще правиш, погледни Елеганс стил.

# 486
Здравейте и от мен.Изчетох цялата тема и главата ми се завъртя от коментари и детайлите,които доизкусурявате.Вижда ми се много сложно,но ще се наложи да се сблъскам с този така чакан и желан ремонт.На мен ми е интересно да споделите колко ви излиза като пари,защото никъде не видях това да сте коментирали в темата.Моля ви, споделете кухнята без уредите примерно колко ви струва.
Neda,моето разположение е същото и ми харесва проекта ти,аз също искам фурната да е вдигната,а не под котлоните.До мивката от ляво нямаш ли комин,защото аз имам.

# 487
Запис в темата за идеи за кухня .

# 488
  • Отвъд алеята зад шкафа
Момичета, имам горе-долу този първоначален проект, като е погледнато от усвоения балкон
Скрит текст:
Скрит текст:
освен това, което е начертано, в лява страна до хладилника има  стена и усвоен балкон с вграден аспиратор и котлони. Това е поглед от горе.
Скрит текст:
Дилемата е дали да се лиша от мечтаната повдигната фурна и да я сваля под котлоните и да си освободя плот. Съответно микровълновата ще отиде в ъгъла висяща. Също така да преместя мивката и миялната в ляво(ще стане - хладилник,миялна,мивка,шкаф) и шкафовете отсреща  да са вече на 40 см. вместо 60 см., за да е по просторно. Дано съм обяснила правилно. ooooh!

Според мен проектът е по-добър вариант. Висяща микровълнова не е за предпочитане, повдигнатата фурна е много удобна. Ако направиш шкафовете 40, вместо 60 см, няма да спечелиш кой знае колко пространство, но пък ще се лишиш от площ за прибиране на доста неща. Имала съм шкафове на 40 см, не бяха удобни, така както са тези на 60 см.

Mariyanany не е необходимо да слагаш линковете в скрит текст, в скрит текст обикновено се слагат снимки, по-дълги текстове или текст, който не е по темата. Трябваше да направя около 10 кликания, за да разгледам линковете - първо върху скрития текст, а после върху самия линк.  Peace

Ето пример:

Скрит текст:

Иначе по разпределението - най-добре е колоните да са ти една до друга - например колона с вграден хладилник и колона с фурна. Така работният плот не се надробява. Не мога да преценя добре от проектите, но ми се вижда, че мивката от едната страна граничи със стена - ако е така и има начин, премести я малко по в средата, защото няма да имаш място за левия си лакът, докато миеш на нея.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 19:30 от gadamer

# 489
Мисля, че може да се получи много изчистено, да се изравнят нива, хоризонтални - вертикални шкафове, но това, ако ти харесва като идея. Защо две фурни имаш на предишните, фурна и микровълнова ли? Хладилникът не би трябвало да стърчи или не повече от 5 см.
Всъщност аз тръгнах от подобен проект, но разстоянието до вратата е голям проблем. По план трябва да е 185, а в действителност е 179 см.
Скрит текст:
Колоната за фурната е 60 см, хладилник не искам вграден, може само да се сложи страница от едната страна, за да изглежда по-прибран и пак е минимум 60 см и на другата стена шкафовете са пак 60 см... и ето ги 180, а всъщност ще са повече.
Скрит текст:
Скрит текст:
А за двете фурни - една ще е, без микровълнова, просто такъв шкаф съм грабнала.

gadamer
, коригирах скритите текстове, мисля че успях да кача и снимки.
А мивката мисля да е 60 см в шкаф 80 см, така че ще е максимално в дясно.
И съм харесала този смесител, тъй като иначе прозореца няма отваряне http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?products_id=4295
Ама е цифра...
gadamer, бях гледала преди кухнята ти, но сега снимките са премахнати/заключени?
Лека нощ момичета.

# 490
  • На брега
Mariyanany, тези дни у нас обсъждахме прозореца над мивката и майсторите казаха, че решение на такъв проблем е и хоризонталното разделяне на прозореца. В долната част, могат да оставят примерно 30 см неотваряема част и а отгоре, над смесителя спокойно може да се отваря крилото.
Другото, което ми подхвърлиха за тези смесители с чупещо рамо е, че можело да се монтира допълнително само чупещият се механизъм към някой модели... и той струвал около 25 лв. Не обърнах внимание на тази информация защото смесителят ми е нисък - около 17 см, а планирам да монтирам прозореца на 20 см от плота и би трябвало да се отваря без проблем, но тези дни мога да проверя за какво иде реч, ако някой друг не знае подробности.

# 491
NovaTema , прозореца е сложен и е точно на 91см от пода преди настилка. Няма как да го сменя, всъщност има как, до дали ще ги дам тези пари за прозорец или смесител... А и мъжа като чуе за къртене и майстори  #Crazy
Прозореца ще си се отравя на "ножица" през повечето време, само за почистването си мисля да го отварям изцяло.

# 492
  • София
mamanaEmma имаше някакъв отдушник, но не работи от години.
gadamer изтъкват ми доводи, че от фурната ще мирише в помещението, тъй като аспиратора е над котлоните, а и това, че е непосредствено до хладилника-колкото да са изолирани имало нагряване и пречело на работата на хладилника.
Колебая се също за отварянето на горните шкафове, засега ми предлагат вариант за двойно чупещо  се отваряне нагоре, но дали няма да пречи за достигане на горните рафтове и на осветлението, тавана? Ако сложа окачен таван, сигурно ще пречи на осветеността.

# 493
  • Раковски
Тук задължително трябва кухнята да е по-ниска от 90 см понеже височината на прозореца не го позволява.

# 494
  • Пловдив
Извинявайте за лаишкия въпрос, но
каква е разликата между съдомиялна за пълно и полувграждане?

Общи условия

Активация на акаунт