Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 40 477
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
А ако не ползвам критерия за месторабота в района пак ли трябва да представя трудова книжка?

# 616
  • СОФИЯ
А ако не ползвам критерия за месторабота в района пак ли трябва да представя трудова книжка?
Представяш трудова книжка, за да докажеш качеството работещ.

# 617
  • София
Здравейте, догодина, живот и здраве, ни предстои кандидатстване за ясла. Видях промяна в наредната относно адресните регистрации и имам следния въпрос:

Аз съм с два адреса в Сф - постоянен и настоящ. Ако детето кандидатства в района на настоящия, ще имаме ли пак тези 3 точки за постоянен адрес в Сф, въпреки че двата са в два различни района? Или вземаме само 2-те точки за настоящ?

# 618
Аз искам да попитам нещо: правилно ли разбрах, че предимството за родители с постоянен адрес пред тези с настоящ ще се дава само при нови кандидатури и само за новата кампания? Т.е. моето дете нищо, че го има това предимство няма да може да го иизползва, и то само защото вече е в системата и участва на текущите класирания? Благодаря!
Няма допълнително предимство за постоянен адрес - по новите промени с такъв пак си имате 8 т., а тези с настоящ падат на 7 т. За по-големите набори (2011 и по-големи) това разграничение май няма да го има. Но във вашия случай, така или иначе, ще си имате 8 т. независимо от набора на детето.
Здравейте, догодина, живот и здраве, ни предстои кандидатстване за ясла. Видях промяна в наредната относно адресните регистрации и имам следния въпрос:

Аз съм с два адреса в Сф - постоянен и настоящ. Ако детето кандидатства в района на настоящия, ще имаме ли пак тези 3 точки за постоянен адрес в Сф, въпреки че двата са в два различни района? Или вземаме само 2-те точки за настоящ?
Ползвате си 3 т. за постоянен адрес на територията на СО, независимо от района на кандидатстване.

Добавям:
Моите наблюдения по отношение на новите промени – на пръв поглед кандидатите без постоянен адрес не са много, но ако тръгна детайлно да броя, в няколкото градини, където го направих, не са чак толкова малко.  За груба сметка и за най-лесно, гледам колко от 7-точковците са по 2-ро и колко по 1-во желание. И си излиза един сериозен процент 10-15%, които са по първо желание (а преди промените имаше максимум 1-2 такива кандидата в градина). А това значи, че или са с настоящ адрес, или с честно деклариран безработен родител. Ще видим до класиранията колко ще се промени картинката...

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 10:08 от BlyaSSSachka

# 619
Момичета, разбирам, че всички искаме нещата да стават справедливо, но нека да уточним още веднъж.
Трудов договор, според изискванията, се доказва с бележка от работодател, с нужните реквизити-подпис, мокър печат, изх. дата, че лицето е в трудово правоотношение към момента на класирането. Не виждам да искат нещо друго, нито копие от трудов договор, нито трудова книжка.
Директорката на градината, в която кандидатстваме каза, че ще гледа в служебната бележка да пише дата КЪМ МОМЕНТА НА КЛАСИРАНЕТО. не след, както някъде беше записано.
по същия начин за СОЛ-представям извлечения за осигуровки, които са внесени от януари до сега и би трябвало да е достатъчно.
Евентуално ако запишат в "Новини" на сайта ще се представя удостоверение за актуално състояние от регистър Булстат. Датата-пак датата на класирането следва да е, защото към този момент подаваш някаква информация-месторабота и т.н.
Чисто формално едно лице може да работи до 1 число на една работа, а от 2 да е в изпитателен срок на друга работа. Така че един ден има значение, защото доколкото ми обясни пак директорката, родителят не трябва да е в изпитателен срок, не че видях това да го пише някъде.
Моля, поправете ме къде бъркам, защото нещата уж ми бяха ясни, а сега стават все по-неясни.

# 620
От всички критерии е ясно че най спорен и корупционен е местоработата. Най-правилно е или месторабота да избираш или местоживеене. С какво повече си от другите че да ползваш и двете едновременно. И някой ще кажат - не всяка градина го има, ама доста го имат и там децата с родители които не са самоосигуряващи и не могат да си впишат за месторабота същия район са прецакани. Да някои са коректни-но дали всички и колко точно са наистина коректни.
Другото за мен работещи родители трябва да има по-голяма тежест-примерно по 2 точки. В момента по ред причини дори и с неработещ родител може да имаш повече точки от социалните и да се класираш а такива които работят и плащат данъци и осигуровки не могат да запишат децата си в градините. Нали целта е децата да са в градините за да работят родителите.

# 621
  • София
А, как родителите да ходят по интервюта, за да си намерят работа, ако детето е вкъщи и няма на кого друг да се разчита?

# 622
Едната гледна точка е тази ама другата е че има майки които не искат да работят обаче имат ЕТ-та и без проблем си вадят бележка за работещ родител-детето си ходи на градина, майката си е свободна. И това го казвам защото имам лични наблюдения на не един такъв случай.

# 623
Но трябва да докажат внесени осигуровки Party

# 624
Е, колко му е да си ги внесеш? Все пак става въпрос предполагам за такива, които са излезли в майчинство в някаква фирма фиктивно. За този период се внасят само здравни осигуровки.

# 625
Момичета, разбирам, че всички искаме нещата да стават справедливо, но нека да уточним още веднъж.
Трудов договор, според изискванията, се доказва с бележка от работодател, с нужните реквизити-подпис, мокър печат, изх. дата, че лицето е в трудово правоотношение към момента на класирането. Не виждам да искат нещо друго, нито копие от трудов договор, нито трудова книжка.
Директорката на градината, в която кандидатстваме каза, че ще гледа в служебната бележка да пише дата КЪМ МОМЕНТА НА КЛАСИРАНЕТО. не след, както някъде беше записано.
по същия начин за СОЛ-представям извлечения за осигуровки, които са внесени от януари до сега и би трябвало да е достатъчно.
Евентуално ако запишат в "Новини" на сайта ще се представя удостоверение за актуално състояние от регистър Булстат. Датата-пак датата на класирането следва да е, защото към този момент подаваш някаква информация-месторабота и т.н.
Чисто формално едно лице може да работи до 1 число на една работа, а от 2 да е в изпитателен срок на друга работа. Така че един ден има значение, защото доколкото ми обясни пак директорката, родителят не трябва да е в изпитателен срок, не че видях това да го пише някъде.
Моля, поправете ме къде бъркам, защото нещата уж ми бяха ясни, а сега стават все по-неясни.

И защо пък не трябва да е в изпитателен срок??? Shocked
По-малоумно нещо не бях чувала. Че то няма гаранция и за работещите, чиито изпитателни срокове са изтекли.

# 626
Нямам никаква представа за изпитателния срок, не го пише в изискванията, но си мисля, че след като ние, като родители, си измисляме всякакви допълнителни документи, най-вероятно директорите в детските градини също ще си измислят какво ли не.

# 627
Нямам никаква представа за изпитателния срок, не го пише в изискванията, но си мисля, че след като ние, като родители, си измисляме всякакви допълнителни документи, най-вероятно директорите в детските градини също ще си измислят какво ли не.

Да, защото това е начин да вкарат техни си деца. И те си имат своите начини.

# 628
Е къде точно четете копия от трудови книжки и др.документи. Като отворя необходими документи ми дава само служебна бележка с мокър печат, подпис и ЕИК. При вас как е?

# 629
Е къде точно четете копия от трудови книжки и др.документи. Като отворя необходими документи ми дава само служебна бележка с мокър печат, подпис и ЕИК. При вас как е?
В Правилата за прием, приети от СОС http://kg.sofia.bg/isodz/sdoc/Pravila2015.html . Явно още не са докоригирали уеб страницата с Необходимите документи, която излиза в профилите на децата. Беше голям екшън докато коригираха да не иска лични карти, в които е написан настоящият адрес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт