Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 40 454
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Аз да повторя един от въпросите на Ivankaka - че не видях да е отговорено  Sad

Какви са тези големи числа и какво отношение имат те към шанса да бъдат изтеглени  newsm78

Ако има 20 обявени места, а 9 от тях се заемат от деца с по-високи точки, останалите деца надолу в списъка с еднакъв брой точки (например 15 деца с 8,2т.) се борят за останалите 11 места. Избират се чрез жребий, който се осъществява с генериране на случайни числа - компютър дава на всяко дете номер, който после се сравнява с номерата на останалите деца от жребия. По-малките номера (102359...) "бият" по-големите (96512...). Всичко става в компютър за няколко минути.

Здравейте, и аз имам въпрос - работя на втори непълен 2 ч трудов договор - временен за 6 месеца, т.е. свършва в края на юли. Та мога ли да кандидатствам като работещ родител на с този трудов договор, защото се пада в района ни?
Ами не би трябвало, защото при евентуален прием септември ще трябва да представите служебна бележка от работодателя. А дефакто Вие вече няма да работите там.

За валидността на временен договор не мога да кажа със сигурност (в правилата не е уточнен видът на трудовия договор).
Но със сигурност септември месец не се искат подобни документи като служебна бележка от работодател (само при записването). Искат допълнително само медицински такива за детето - здравна карта и т.н.

# 31
  • София
Здравейте, бихте ли ми казали, ако детето е посешавало ясла , колко допълнителни точки му се полагат за следващата уч. година при кандидатстване в ОДЗ или ЦДГ и знаете ли къде бих могла да го проверя?
Благодаря ви предварително!
Ако детето посещава самостоятелна ясла поне 6месец преди началото на кампанията, в годината, в която кандидатства за 1-ва градинска група, получава една допълнителна точка. Сега, в тази кампания, точка от ясла има 2012 набор.

Знаете ли защо на сайта в подескцията Критерии/точки в самия профил на детето пише, че " ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти" носи 0.1 точка, а пак на сайта, ноо в Нормативни документи няма такъв ДК - явно е отпаднал в новата наредба?
ДК, за които кандидатстваме, нямат този ДК, но въпросът ми е дали е отпаднал изобщо като опция - на някои сигурно ще е полезен (на нас щеше...)
Допълнителните критерии (ДК) ги избира самата градина. Т.е. градината може да избере един, два, всички или нито един ДК.
Специално за ДК за работещи родители се имаше нещо преди време, просто не помня каква беше случката, и градините се отказаха да го избират.
Само да те успокоя - щом на теб не ти носи точка, то и за другите другите родители няма да има. Т.е. никой няма да получи 0.1, така че ти не губиш нищо.

# 32
  • София
Някой може ли да качи лог файла от миналогодишната голяма кампания? откъде ги вадите тези файлове newsm78

# 33
  • Малта
Във Връзка с местоработата:

Копирам от РЪКОВОДСТВО за РОДИТЕЛИТЕ
- за работещ родител по трудово  или служебно правоотношение – служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис  и ЕИК на работодателя, с приложени копия от трудова, служебна или осигурителна книжка (лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения).

# 34
  • СОФИЯ
Виждам, че постовете тип "запис" са изтрити. Нямам какво ново да ви съобщя, искам да следя темата. Когато определят дата за следващото заседание на РГ ще пиша.

# 35
Някой може ли да качи лог файла от миналогодишната голяма кампания? откъде ги вадите тези файлове newsm78

Файловете са качени на сайта на ИСОДЗ. http://kg.sofia.bg -> Новини -> Публични регистри на жребия от XX.XX.XXXXг., където XX.XX.XXXXг е датата на съответното класиране. За всяко класиране има по 2 лог файла - един на генератора на случайни числа и един за самото класиране.

Новините за публичните регистри от първите 2 класирания за приема от септември миналата година са
тук http://kg.sofia.bg/isodz/news/1198
и тук http://kg.sofia.bg/isodz/news/1208

По мои миналогодишни наблюдения от HTML атрибутите на файловете, качват ги на сайта в около 05 часа 30 минути и 06 секунди сутринта на следващия ден след класирането Wink

Последна редакция: чт, 26 фев 2015, 10:48 от татко Ники

# 36
Не знам за вас, но според мен този критерий, даваш 0,1т за месторабота в района изобщо не трябва да съществува. Видях, че и други майки предложиха да се взема точка или по местоживеене, или по месторабота, но не и за двете на веднъж. Наблюденията ми към текущият момент е, че в тази кампания вече родителите масово са се изхитрили и си докарват и една фалшива 0,1т за месторабота в района  Crossing Arms. И какво като ни искат копие на ТК!? Там не е посочен адреса на фирмата, а само че сме назначени в нея. В служ.бележка може да се напише всеки един район, който си решим, без да може да се провери това. Всичко опира до вътрешни уговорки с някоя фирма и почтеността на родителите! Точно заради това, че миналата година решихме да играем честно, останахме извън ДГ. Тази година вървим отново на там  ooooh!! Това е безобразие!
Има ли желаещи да се обединим около това предложение - да отпадне допълнителната точка за адрес в района? Можем да се организираме и да повдигнем и този въпрос! За мен е крайно време това нещо да отпадне, щом не може да бъде проверено на 100%.

напълно те подкрепям в това предложение.В ОДЗ в което кандидатстваме има 30 до момента 8.2 живеят и работят в района и всеки ден нараства бройката минолата година достигна 100 което за мен е невъзможно всички до работят тук.

# 37
  • София
татко Ники, мерси много. Няма да се излагам да питам повече Laughing Laughing

# 38

Не се излагаш ни най-малко Simple Smile Според мен форумът е затова да могат родителите да си помагат взаимно с информация. Дори нещата да са обсъждани преди, те са затрупани от толкова много друга информация,която е трудно човек да асимилира, че е много по-лесно да се пита и някой, на когото тези неща са му в главата, да отговори Simple Smile

# 39
  • София
45698823
39335993
92585472
98069409
от тези 4 номера за 2 свободни места, кои се класират- първите 2 ли или пак не съм разбрала ooooh! Laughing

# 40
  • София

Не се излагаш ни най-малко Simple Smile
ааа, добре, успокои ме, та продължих с въпросите Laughing

# 41
Има хора на които е удобно да водят детето си на ДГ в близост до: вкъщи, до работата си, до бабите и дядовците и т.н.
При нас нещата стоят така: баба и дядо с постоянен адрес в квартал на Община Х; ние сме с постоянен адрес за цялото семейство (различен от този на бабата и дядото) в същия квартал на същата община Х; единият от нас наистина работи в същия квартал на същата община Х; едното ни дете учи в същия квартал на същата община Х, а другото не беше прието в ясла..............................

Според мен критериите трябва да се диференцират, а не да се уеднаквяват. Трябва да има затегнат контрол върху доказване на заявените критерии и да се съкрати времето за напасване м/у обявяване на свободните за годината места и първото класиране. Както казах в предишен пост или отговаряш на критериите или не.

# 42
Цоп и аз в новата тема да следя страстите, макар че като чета за вълненията на другите, мен ме хваща срам, че ние сме с близнаци и едно голямо дете и тн, та са ни прилични точките де, но все пак до последно нищо не е ясно. Успех на всички   bouquet

# 43
  • София
45698823
39335993
92585472
98069409
от тези 4 номера за 2 свободни места, кои се класират- първите 2 ли или пак не съм разбрала ooooh! Laughing
Да, първите два.

# 44
45698823
39335993
92585472
98069409

Първо се подреждат кандидатите по тези числа по възходящ ред:
39335993
45698823
92585472
98069409
и тогава първите 2 се класират.

Общи условия

Активация на акаунт