Грешките, които допуснах при отглеждане на децата си

• 103 798
  • 505
  •   1
Отговори
# 345
Детето трябва да си бъде поне 3 години с майката или с един и същи човек при отглеждането. Това са научни факти. Това е традиция и всеки здравомислещ човек го знае.

Това дали може или не може или не иска майката, бащата, бабата, лелята да гледа малкото дете е друг въпрос.

А това със социализацията и научаването на разни неща в яслата още по-друг въпрос, който за мен си е чиста пропоганда на бизнеса. Майката да работи да докарва пари на някой друг в джоба. Ако спечели малко повече да отдели за едно море в Гърция или Италия, другото за лекарства и лекари за малкото дете и за майката. Това е !

# 346
  • Варна
До същия извод стигнах и аз за това ми стана интересно за нормалната възраст за ясла.
Защо трябва там да ми учат детето на елементарни неща. Не трябва ли аз да го правя?... А как сте в течението с ежедневието на дете на 1г и ... не може да каже какво е ставало на яслата(разбира се вече след положителни или отрицателни промени в детето), не може да се нахрани само та гладно ли е стояло или не е загадка, памперс едва ли е махнало та там с какъв стрес и метод ще бъде махнат също не се знае, колко плаче от зъби или друго и дали някой обръща внимание на несгодите и неразположенията. Възпитание, обгрижване.. всичко изведнъж минава в ръцете на чужд човек в прехода бебе-дете.
Масово децата тръгват на ясла като свърши майчинството на майката и за това 2г е възраст за ясла. А ако беше майчинството 6м?
А това със социализирането.. в яслата всяко играе в ъгъла само. Те са масово бебета. Контакта за няколко часа навън с децата виждам като достатъчен предвид и че ежедневно не се и търсят. Търсят големите деца, които измислят игри и им е интересно, Едни 1.5-2г деца как играят заедно-дърпат си играчките, подгонят се случайно и се зарадват за момент, подадат си топка... и това инцидентно и в никакъв случай тенденциозно.
п.с. Не се заяждам. Любопитни са ми всяко мнение и аргументация.

# 347
Mislq, рядко срещам някой с такива разсъждения, които и аз подкрепям Hug
Радвам се, че поне в това отношение няма да ми тежи, синът ми си беше с мен до 3 г. и тръгна узрял и готов на градина, без драми и с желание.
Притеснявам се сега, обаче вече има сестричка и не знам дали правилно реагирам на ревността и всичките му нови номера след появяването й. Много ме е страх да не запечатам кофти спомени. Имам такива и знам, че ще ги помня доживот, гадно е!

# 348
  • Варна
Яслата май не се оказа така масова и нормална...  Peace Zoi, Mislq..

# 349
  • София
Моята щерка тръгна на ясла на 2,7г. Мислех, че ще я запишат в 1ва градинска група, но я оставиха във 2ра яслена. Не виждам голяма полза от ходенето на ясла. В първите няколко месеца буквално се вдетини покрай "бебетата" в яслата. След това отново влезе в крачка.

# 350
И аз съжалявам, че пуснах моето на 1г6мес на ясла. Само болести ни донесе, иначе нищо друго не видях.

# 351
И аз съжалявам че го пуснах на 1г. и 9м. ,но трябваше да се връщам на работа, а и мястото в яслата щяхме да изпуснем.Не е боледувал ,но едно дете(внуче на учителка там) го беше прерязал със счупена играчка през лицето докато спи.А на рождения му ден го взех от яслата със червени следи от душене по гушата от същото дете.Бях ядосана от бездействието на персонала щом става дума за внуче на учителка, държаха се така като че какво толкова станало.Чак след отправена заплаха към директорката че ще се обърнем към по горна инстанция и снимков материал на белезите нещата се оправиха.

# 352
  • Северозапада
Не че съм много за ранното тръгване на ясла, въпреки че детето ми започна да ходи на 1 г. и 3 м., но такива случки с агресивни деца стават и в по-горни групи, да не говорим за училищата. Племенницата ми беше 3та група, когато при тях дойде дете, което биеше всички и ги боцкаше с кабърчета. Работа на учители и възпитатели е да наблюдават и контролират тези деца.

# 353
Ранното тръгване на ясла трябва да се избегне, при възможност, това е неоспорим факт. Първото ми дете тръгна много рано, второто - на 2 г., пак беше рано. Аз мисля, че към 2,5 вече е нормално, вече започва да има нужда от повече контакти.

# 354
  • София
Зависи от детето, някои узряват по-рано.
Дъщеря ми започна да скучае вкъщи и да търси компанията на други деца малко след като навърши година и половина. Записах я на ясла преди да навърши две.

# 355
Да, зависи от детето, наистина, но някъде между две и три години в зависимост от детето е подходящият момент.

# 356
Какво ще рече да скучае? Как скучае дете на 1,5 г.? Явно не й е обръщано достатъчно внимание в игрите. Не мога да го приема за довод за ясла, нелепо е!
Колкото и различно да узряват на тази възраст 100 % от децата искат мама!

# 357
  • София
Естествено, Zoι, щом ти го твърдиш няма как да не се съглася  Peace

# 358
  • Варна
И ние имахме един период на привидно нежелание да си стои вкъщи и да скучае точно на 1,5-6м. С каквото и да го занимавах и предлагах не му беше така интересно като да е навън и да наблюдава другите деца, да се опитва да играе с тях и да привличаха голяма част от вниманието му. Не мога да кажа, че не съм се занимавала с детето си и да приема такова обвинение имайки предвид, че работата ми в момента е това, а на първо място е и удоволствие и желание да го правя. (предполагам като всеки родител). Това беше и повода да мисля, че на есен ще е готов за ясла, но периода отмина за мое щастие. Да, период беше поне при нас, а не вече узряване.

# 359
 Shocked  Sad ... Като чета за несгодите в яслите. След като майчинството ни е 2 години в България, я ми кажете какво може да се направи, за да се избегне даването на ясла въобще, как да си задържа детето вкъщи до три-годишно.  newsm78 За мен това е приемливата възраст за пускане в нова среда (не ми харесва думата "узрявам"), освен ако детето ми не реши да ми скъса нервите с бебешки пубертет до тогава, де...  Rolling Eyes Но кажете, как става номера с избягването на яслите?  Thinking
П.п.: моят работодател чака с нетърпение, да ми свърши майчинството... 

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 14:43 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт