Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 191
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Аделинда, зеленчуците и плодовете не засищат за дълго. Затова се комбинират и с ядки, а и се яде по-често (5-7 пъти дневно). Но при теб, щом те мързи да ядеш, няма как подобна схема да работи.

# 46
Аделинда, тук ябълка, там круша... изобщо няма да усетиш, че ядеш Grinning.

Лично мен ме домързява да си направя най-вече салата - признавам си. А иначе на суровата храна най-хубавото й е, че си е поначало готова за ядене - нито се налага да я топлиш, нито да я вариш.

# 47
Аделинда, тук ябълка, там круша... изобщо няма да усетиш, че ядеш Grinning.

Лично мен ме домързява да си направя най-вече салата - признавам си. А иначе на суровата храна най-хубавото й е, че си е поначало готова за ядене - нито се налага да я топлиш, нито да я вариш.

Ям си хляба и мазното и после тук ябълка там круша, цял ден преживям плодове, за мен това не е ядене.

# 48
Здравейте момичета, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК smile3525
За мен тренировките са лесната част,но с храненето ми е много объркано.
Въобще не знам ,дали си набавям всичко необходимо и дали е в нужното съотношение В:Б:М.
Мисля,че при мен се получават в по голяма част въглехидрати и мазнини.
За закуска обикновено ям плодове,сега най често например 2 банана,а понякога и ядки включвам.
На обяд ям готвено + салата(зимата ям зеле +моркови).Готвеното гледам да е комбинация от бобово със зърнено и за вечеря или е същото което за обяд или някое яйце и по рядко тофу със салата.
Имала съм периоди само на сурова храна и наистина се чувствам,че летя и имам много енергия,но не съм сигурна дали за дълъг период изцяло на 100% сурова храна е добре.
След като станах вегетариянка,трупнах няколко килограма,с които се боря и не мога да ги преборя Sad
Мисля да започна 90 дневната диета,защото много се доближава до стила ми на хранене,нямам ограничение за точно какво да ям(а само да следвам дните като последователност),а и сама си избирам какво да ям ,а и ще имам на 4 дни изцяло ден със сурова храна( на плодове ,зеленчуцу и ядки).Не знам дали е добра идея,но като имам хранителен план съм дисциплинирана иначе ми е много трудно.
Фея,ако не те затруднява може ли да споделиш храненето ти за един цял твой ден.Какво и колко като количество .

Последна редакция: нд, 08 мар 2015, 09:37 от atyty

# 49
  • Варна
Фея аз също бих искала да споделиш едно свое дневно меню Simple Smile

# 50
Фея аз също бих искала да споделиш едно свое дневно меню Simple Smile

Уф, това ще е трудно, защото ям на корем, когато си искам и каквото си искам...

През уикенда обикновено за закуска хапвам плодови салати. В работните дни - смути, най-често зелено.

За обяд и вечеря изяждам сериозно количество салата.

За снак хапвам ядки, семки или плодове.

Под поста ми има линк, наречен "Веган вкуснотии". Там има снимки на някои от нещата, които ям.

Атити, въпреки, че се смятам за суровоядец, аз се храня с около 90% сурова храна.

# 51
newsm78 хм, не го виждам тоя линк...  а и на мен ми е интересно храненето ти, Фея Simple Smile
Не мисля, че са ми малко салатите, нито калориите, но реално не съм ги смятала. Имам поне 4-6 хранения дневно. Не гладувам. Енергия и издръжливост имам, но силата ми е спаднала  Confused
Аз до сега съм ползвала само конопен протеин. Какъв на вкус е граховия и как го приемате? И без това вчера сложих последния конопен в едни бонбони и трябва да купя нещо, защо да не е грахов Simple Smile
Аз отчитам още един проблем - стомаха ми е подут постоянно. Идея си нямам защо  newsm78 И МЦ закъснява този месец. Има ли вероятност да е от промяната в храненето ми или е просто съвпадение?

# 52
Здравейте,
Фея и аз не намирам линка,който споменаваш.
Имам питане относно протеина.Всеки ден ли трябва да се взима или само в дните когато се тренира?
Аз когато се присетя си разтварям 1 с.л. във водя, но това е например 1 път седмично.
Имам и въпрос относно други хранителни добавки дали взимате ?

# 53
Yoya, аз отскоро ползвам грахов протеин - този, и съм много доволна. Добавям го към сутрешното смути, а понякога и към някоя порция супичка и до момента не съм усетила какъв е на вкус.

Тази сутрин след тренировка си направих протеиново смути - портокал, половин банан, 1 ч.л. пешън фрут, 1 ч.л. грахов протеин и половин чаша вода. Вкусно се получи и го изпих на екс. Друг път правя по-голямо количество смути и ми остава и за следобед, но този път реших да заредя повече протеин и направих само една малка доза.

За по-късна закуска - овесени ядки с домашно тофу.
Обядът ще го оставя за още по-късно  Grinning

# 54
Хубава тема, Фея, и аз я чаках от дълго време  bouquet

# 55
Добре дошла, Емстерс!

Ако не виждате линка "Веган вкуснотии" в подписа ми, значи нещо съм омазала настройките.

Йоя, силата ти по принцип или силата ти за тренировки е намаляла? Откога забелязваш това? За подутия корем - как си с ходенето до тоалетна?

Атити, ако ядеш достатъчно тъмни зеленолистни, няма да ти се налага всекидневно пиене на протеин.

Аз пия В12 и D през 2-3 дни, МSM всекидневно (заради стара балетна колянна травма).

# 56
Фея, няма линк в подписа ти. Намаляла е само силата ми по време на тренировка. Иначе съм си ок Simple Smile Уж нямам проблем с WC-то, но не само се усещам подута, ами и така си изглеждам. Може би не съм навикнала на толкова целулоза и ще се адаптирам постепенно  newsm78 А може и да е ПМС и да няма общо с храненето.
Симпатикония, мерси за линка с граховия протеин. Ще сменя конопения с него  Wink

# 57
Страхотна тема, Фея, чудесно си я оформила!   bouquet

Въпреки,че съм "всеядно", напоследък се чувствам все по-привлечена към този тип хранене и начин на живот. Главната причина, която ме спира обаче, е ограниченият избор на плодове и зеленчуци на българския пазар. Лятото имам възможност да взимам качествени, домашно отгледани продукти, но през останалото време, особено зимата в чудо се виждам да си набавям хубава храна.

# 58
Аз пия спирулина,мака ,отскоро и омега 3-6-9.
За първи път преди 2 седмици си направих изследване на Б12 .В норма ми е ,но е към долна граница.
Дали трябва да взимам допълнително Б12?
Фея, в момента не ям никакви тъмни  зеленолистни (защото са вносни) ,което сигурно налага да започна всекидневно пиене на протеин.

# 59
Сутринта гледах как ги пръскали с нещо бананите да зреели по-бързо, на портокалите им слагали консерванти.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт