Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 351
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Yoya, хапваш ли шоколад?

Днес преди тренировка изядох един грейпфрут, а след тренировка - ягоди с чия

# 76
И на мен все повече ми харесват суровите храни. Чувствам се много добре от тях. За довечера съм решила да си направя сурова супа. Имам селъри, червено цвекло, морков и целина на кубчета (от Кауфланд  Grinning). Ще видим какво ще се получи. Ще добавя и малко от граховия протеин.

Между другото някой може ли да ми каже каква е максимална допустима доза протеин, която мога да приемам на ден. Обикновено слагам по 1 ч.л. в сутрешното смути (това е около 4 гр.), но ми се вижда малко newsm78

# 77
  • UK
Е, Симпа, само 4 гр това нищо не е, хората в смутито добавят цяла доза, което е една мерителна лъжичка около 30 гр. На моя грахов протеин на 30 грама има около 25 гр чист протеин.

# 78
Мне, максимално изчистено се храня.
До сега не съм си правила сурова супа. Каква всъщност е разликата между супа и зеленчуково смути?  Embarassed

# 79
Е, Симпа, само 4 гр това нищо не е, хората в смутито добавят цяла доза, което е една мерителна лъжичка около 30 гр. На моя грахов протеин на 30 грама има около 25 гр чист протеин.

На опаковката имаше рецепта за протеинов шейк с 1 ч.л. от протеина, затова реших, че това е дозата за деня.

# 80
Симпа, ако от дневната ти дажба 10-12% са белтъчини, ще си ОК.

Йоя, аз не съм имала проблеми с кожата, но много хора казват, че в началото на суровоядството получават пъпки. Смятам, че организмът ти се чисти и нагажда към новия, олекотен вид хранене.

# 81
Оф, хора май ще развия гастрит с този тип хранене... На някой случвало ли му се е? Има ли причина да се притеснявам?

# 82
Фрея, на мен не ми се е случвало, а и не съм чувала някой да се е оплаквал от подобни симптоми. Консултирай се с лекар или нутриционист, ако е нужно.

# 83
Може би прекалено рязко смених храненето, но пък като се замисля аз и преди ядях големи количества  сурови зеленчуци и плодове. Снощи цяла нощ имах болки и тежест в стомаха, днес сутринта свалих сигурно цял килограм от себе си. Не знам дали това не е признак на пречистване или на затормозяване на организма.

# 84
Фрея, аз познавам случай, в който се предполага, че драстично минаване към веганство доведе до дивертикулит. Моята приятелка по принцип ядеше много малко месо, реши да мине изведнъж към веганство, може би не толкова осъзнато и бавно както нашите примери от темата. Peace А и имаше предистория с чувствителен стомах. Получи силни болки и възпаление на дивертикулите в дебелото черво и не се размина с болницата. Не твърдя, че има аналогия, просто споделям като информация.
Възможно е и повечкото фибри да дразнят стомаха.
А може и да е просто случайно неразположение.

# 85
Оф, хора май ще развия гастрит с този тип хранене... На някой случвало ли му се е? Има ли причина да се притеснявам?

Аз като имах язва ми бяха забранени сурови плодове и зеленчуци и зеле, бобови, черен хляб, газирано, всичко товари стомаха. Може да имаш проблем, който сега избива, като цяло са по трудни за смилане.  Peace

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 23:46 от adelinda

# 86
Всяка рязка промяна на храната се отразява на организма. Забелязала съм го по себе си, затова каквото и да реша да променям в начина на хранене, правя го плавно.

# 87
Фрея, съгласна съм със Симпа и с твоето предположение - може просто да си избързала с преминаването от един хранителен режим на друг. При мен преходът беше много плавен (и логически, и емоционално, и физически). Може би Симпа може да ти даде насоки, ако става дума само за периодите преди пости.

Знам, че повечето пишете и в тренировъчната, но заради останалите ще сложа и тази информация:

Добавям си и една тренировка за долна част на тялото, че да няма дискриминация  Mr. Green

След тренировката хапнах салата от спанак, банан, манго и кървав портокал със сос от какаово масло, "суроватка" от бадемово кисело мляко и стевия

# 88
Откъде си купувате кървавия портокал?
Препоръчайте нещо и за горната част на тяло, че е време да постегна след раждането.

# 89
Благодаря за коментарите   bouquet Може би прекалено рязко се хвърлих на нови храни, а и с тези пости... Имам час за доктор, до тогава ще гледам да внимавам с храната, може пък да ми мине от само себе си.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт