ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 989
  • 783
  •   1
Отговори
# 360
Слънчеви и щастливи празници и от мен......Мими, ти да не си потеглила към Егейско моренце по празниците?  Hug
За съжаление не мила.Даже и ще си работя по празниците.Ама важно е че се чувствам добре.Края на месеца съм на ПС

# 361
Много се радвам, че си добре. На мен промяната на времето нещо не ми се отразява положително  Sad

# 362
Али, ми щото съм много умна, за това не съм цъкнала приеми. Поправих тази огромна грешка, много се извинявам. Ми откъде да включа, че част от името ти е ника. Много съм проста понякога и пак се извинявам Heart Eyes
Гледах датите, кога си писала за главичката, ми то днес. А дано си се пооправила. На мен само едно успокоително и спане ми действат Hug
Леле и аз съм така, като си подпийна и като няма никой наоколо, че и да има, като развъртя едни телефони. Че на другата сутрин ме е срам да гледам на кого съм се обаждала Laughing

Айде весели празници и от мен Hug

Ми аз яйца не мога да боядисвам, че съм алергична към бойте. Не, че няма натурални, ама ме мързииииииииии много Crazy Козунаци не мога да ям, че съм на диета (виж, за алкохола си заглушавам съвестта).
Много се разписах. Аз утре заминавам на купони по Беласица.

Весело изкарване Ви пожелавам Hug

# 363
Христос Воскресе мили мой.Нека само хубави неща да ни се случват.И да сме по-добре.
Вчера ходих на ранчото посадихме малко лук и чесан със мъжа и детето ,а днес цял ден на вън на слънце само се прибрахме за празничния обяд.Времето беше повече от разкошно.
Аз искам да ви попитам нещо,което ме мъчи,дали е възможно от самите лекарства да ми дразни слънчевата светлина прекалено много?

# 364
     Честито Возкресение Христово приятели!
  Много здраве и благодат за вас и семействата ви!

# 365
Христос Воскресе мили мой.Нека само хубави неща да ни се случват.И да сме по-добре.
Вчера ходих на ранчото посадихме малко лук и чесан със мъжа и детето ,а днес цял ден на вън на слънце само се прибрахме за празничния обяд.Времето беше повече от разкошно.
Аз искам да ви попитам нещо,което ме мъчи,дали е възможно от самите лекарства да ми дразни слънчевата светлина прекалено много?
Воистина воскресе .Кое ти дразни слънчевата светлина?

# 366
Момичета, има ли някоя от Пловдив, която да е посещавала психиатър и можете ли да ми препоръчате добър? Имам страх да излизам навън, не се чувствам добре сред хора ... това е от няколко месеца. Кой психиатър по здравна каса бихте препоръчали? Имам нужда от човек който не само изписва лекарства , но и се опитва да се интересува от проблемите. Имате ли мнение за д-р Никола Марков? Той работи ли с касата?

# 367
Момичета, има ли някоя от Пловдив, която да е посещавала психиатър и можете ли да ми препоръчате добър? Имам страх да излизам навън, не се чувствам добре сред хора ... това е от няколко месеца. Кой психиатър по здравна каса бихте препоръчали? Имам нужда от човек който не само изписва лекарства , но и се опитва да се интересува от проблемите. Имате ли мнение за д-р Никола Марков? Той работи ли с касата?
Др. Бранков

# 368
Някой с ПР да има хронична замаяност и виене на свят? Според отоневролога ми това е причината за проблем с вестибуларния апарат. Преди да се появи имах пристъпи на изтръпване на крайниците и причерняване без видима здравословна причина.... Чувствах се сякаш не ми стигаше въздух и когато това спря започна да ми се вие свят и гади денонощно...

# 369
Някой с ПР да има хронична замаяност и виене на свят? Според отоневролога ми това е причината за проблем с вест. апарат. Преди да се появи имах пристъпи на изтръпване на крайниците и причерняване без видима здравословна причина.... Чувствах се сякаш не ми стигаше въздух и когато това спря започна дами се вие свят и гадни денонощно...
Много е възможно такива оплаквания да са в следствие на ПР.
Разбира се, възможно е да има и друга причина.
Това е подводното камъче при ПР и някои други състояния - никога не знаеш дали конкретни симптоми са предизвикани от него или имаш друг здравословен проблем.
Моделът на поведение тук е - първо по симптоматиката се правят нужните изследвания и ако те не покажат проблем, то оплакванията се преписват на психичното р-во.

# 370
Някой с ПР да има хронична замаяност и виене на свят? Според отоневролога ми това е причината за проблем с вест. апарат. Преди да се появи имах пристъпи на изтръпване на крайниците и причерняване без видима здравословна причина.... Чувствах се сякаш не ми стигаше въздух и когато това спря започна дами се вие свят и гадни денонощно...
Много е възможно такива оплаквания да са в следствие на ПР.
Разбира се, възможно е да има и друга причина.
Това е подводното камъче при ПР и някои други състояния - никога не знаеш дали конкретни симптоми са предизвикани от него или имаш друг здравословен проблем.
Моделът на поведение тук е - първо по симптоматиката се правят нужните изследвания и ако те не покажат проблем, то оплакванията се преписват на психичното р-во.

Две кръвни картини - наред са
Ядрено магнитен резонанс + ангиография на съдовете - всичко е наред
ЕКГ- наред
Неврологичен статус - наред
Само отоневролога открива проблем с вест, апарат и каза че почти сигурно това е от нерви, стрес и тн. Пия деанксит в момента и съм по-добре. Може и да е прав. Лекувах се 4-5 месеца. Още имам замаяност на моменти.

# 371
При някакъв вид паническо разтройство имали ли сте болки в сърдечната област? Не ми се случва да кажем много често, но когато за нещо се тревожа и например за половин час , през една минута усещам силна болка за секунди между гърдите която се разпространява към плешката и нагоре към шията и така за няколко секунди утихва и пак идва наново.Ходила съм на ехография, но нямах проблеми със сърцето.

# 372
За пръв път чувам диагноза хронична замаяност  Wink. Лекар ли я е поставил?

# 373
При някакъв вид паническо разтройство имали ли сте болки в сърдечната област? Не ми се случва да кажем много често, но когато за нещо се тревожа и например за половин час , през една минута усещам силна болка за секунди между гърдите която се разпространява към плешката и нагоре към шията и така за няколко секунди утихва и пак идва наново.Ходила съм на ехография, но нямах проблеми със сърцето.
да преди да започнат проблемите с вест. апарат имах нещо като сърдечни пристъпи с изтръпване на крайниците  болки в сърдечната област понякога резки и остри в гърдите друг път са тъпи но разпространяващи се. Ходих на кардиолог но всичко беше ок и когато разбрах че ми няма нищо спряха болките и симптомите... По нататък изживях стресов момент и започна да ми се вие свят , загуба на баланс и тн. Това в продължениен а 5 месеца беше НОНСТОП. Всяка секунда от деня ми се виеше свят като първите 2 месеца не се лекувах защото не знаех какво ми е. Всички изследвания ми бяха ОК.  Отидох при отоневролог който ми каза че имам проблем с вестибуларния апарат който се дължал на стрес и депресия. Изписа ми деанксит ( антидепресант) и като че ли вече съм доста по-добре... Просто исках да питам дали някой е имал такъв проблем. Ако не е имал , може само да се радва, с пъти повече предпочитам сърдечните симптоми от колкото това гадно виене на свят. Нон стоп ми се гадеше...

# 374
Воистина воскресе .Кое ти дразни слънчевата светлина?
Да,слънчевата светлина много ми дразни на очите,направо ми тъмнее на моменти.или всичко идва от дереализацията която изпитвам .

Общи условия

Активация на акаунт