ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 925
  • 783
  •   1
Отговори
# 540
Като страничен наблюдател мога да кажа, че неприятната ситуация се получи, след като една от потребителките тук реши да покаже колко е компетентна  и съответно - колко некомпетентна е другата потребителка.

Госпожо alinnna, не виждам с какво помагате на хората, страдащи от това състояние, като им казвате, че това е болест. Да, Вие не сте форумен терапевт или психолог, но се замислете, че тук може би пишат и четат и хора, които именно Вие в реалния живот убеждавате, че паническото разстройство е страдание, а не болест.
Лично на мен би ми било много приятно да посещавам човек като Вас, за да потърся от него помощ.

Мисля, че Вие имате проблем с това, че вярвате и мислите едно, а Ви се налага да правите друго.

И само за това се регистрирахте . newsm78

# 541
Да, само заради това се регистрирах. Това не означава, че не следя темата. Явно наистина съм била неприятно впечатлена и съм се почувствала засегната, за да имам желание да се изкажа, а и нали винаги трябва да има първи път.

# 542
Като гледам за пореден път има заяждане в тази тема защото на някой нещо не му е харесало. Затова скоро ще си пишат 2-3 човека вътре....нищо ново и полезно не научихме от тези писания.  Joy
  202uu

# 543
  • София
Еййй, колко сте изписали от последния път. Как ме сърбят ръцете да напиша и моето виждане за нещата, но няма да има смисъл. Само ще кажа, че за пореден път ще застана на страната на Алина. Не за друго, а защото вече отдавна се познаваме с нея и съм си изградил съответните впечатления за нея като човек.

За (не)случайните минаващи, които влизат отвреме-навреме да натрият носа на нас, болните, слабохарактерни, слабоволеви, инвалидизирани, незаслужаващи нищо хубаво в тоя живот душици - мога да ви подаря ей това   bouquet

Всичко хубаво!

# 544
Извинявам,се за поста си, защото всичко тръгна от него. Не съм се правила на компетентн, написах това, което съм прочела и срещала като мнения. Моля ви не се карайте. Пак казвам всеки ома право да се дефонира както иска. Аз се дефинирам като болна, така се чувствам наистина. Чувствам как болестта ме изяждаше отвътре и с правилното лечение се чувствам по добре. Радвам се на хората, коото премаъ по филосовски нещата, но явно аз не съм от тях

# 545
  • София
bubaleche, няма за какво да се извиняваш. И не от теб е започнала разправията. Просто има хора, които периодично влизат тук да вкарат малко смут, та да си легнат да се наспят доволни и явно като разтоварят негативизма, се успокояват и после не се вясват няколко седмици... до следващия път.

# 546
Като страничен наблюдател мога да кажа, че неприятната ситуация се получи, след като една от потребителките тук реши да покаже колко е компетентна  и съответно - колко некомпетентна е другата потребителка.

Госпожо alinnna, не виждам с какво помагате на хората, страдащи от това състояние, като им казвате, че това е болест. Да, Вие не сте форумен терапевт или психолог, но се замислете, че тук може би пишат и четат и хора, които именно Вие в реалния живот убеждавате, че паническото разстройство е страдание, а не болест.
Лично на мен би ми било много приятно да посещавам човек като Вас, за да потърся от него помощ.

Мисля, че Вие имате проблем с това, че вярвате и мислите едно, а Ви се налага да правите друго.

Иреназ, и хиляда профила да си направиш-все ми е тая. От много години пиша с този профил и постоянните посетители на темата ме познават. На никого не съм навредила. Просто такива извънземни, дето влизат, колкото да създават проблеми са излишни. Пишем от години и никога не сме имали проблеми. Грозно е когато 2-3 , които имат някакво много по-сериозно заболяване и не смеят да си го признаят, влизат да ни тероризират. Амбивалентността е тотално за хоспитализиране!!!  #2gunfireТук сме за да си помагаме. Да, навън съм психолог, но тук имаме нужда от реализъм, а не от логореи и голословни приходящи. Пишете си. На никого не пречите. Но е редно да си знаете мястото. Бубалуче, всеки има право на мнение. Просто злобарите ги има и в реалния и във виртуалния живот. Нека си пишат.  Hug Не се притеснявай.

# 547

Иреназ, и хиляда профила да си направиш-все ми е тая. От много години пиша с този профил и постоянните посетители на темата ме познават. На никого не съм навредила. Просто такива извънземни, дето влизат, колкото да създават проблеми са излишни. Пишем от години и никога не сме имали проблеми. Грозно е когато 2-3 , които имат някакво много по-сериозно заболяване и не смеят да си го признаят, влизат да ни тероризират. Амбивалентността е тотално за хоспитализиране!!!  #2gunfireТук сме за да си помагаме. Да, навън съм психолог, но тук имаме нужда от реализъм, а не от логореи и голословни приходящи. Пишете си. На никого не пречите. Но е редно да си знаете мястото. Бубалуче, всеки има право на мнение. Просто злобарите ги има и в реалния и във виртуалния живот. Нека си пишат.  Hug Не се притеснявай.

И да знаеш, че психологът също не приема всички. Ние не сме кошче за душевни отпадъци. Това, че на теб не би ти било приятно да дойдеш при мен е взаимно, аз също не бих приела такова мрънкало, което няма диагноза, а се мотае между амбивалентността и ПР-ние нямаме право да снемаме анамнези и да поставяме диагнози-ние само консултираме.

# 548
Еййй, колко сте изписали от последния път. Как ме сърбят ръцете да напиша и моето виждане за нещата, но няма да има смисъл. Само ще кажа, че за пореден път ще застана на страната на Алина. Не за друго, а защото вече отдавна се познаваме с нея и съм си изградил съответните впечатления за нея като човек.

За (не)случайните минаващи, които влизат отвреме-навреме да натрият носа на нас, болните, слабохарактерни, слабоволеви, инвалидизирани, незаслужаващи нищо хубаво в тоя живот душици - мога да ви подаря ей това   bouquet

Всичко хубаво!
Hug Всичко е за добро,слънце. Понякога и сеирджиите на простотията печелим.

# 549

Хайде прочетете си малко информацията, после коментирайте...Има паническо разстройство вписано в Международната класификация на болестите и се води болест, наред с още редица други. Ето ви и кода: F41.0   Паническо разстройство [епизодична пароксизмална тревожност].

Ако ви интересува цялата психиатрична рубрика,ето търсете и си избирайте:

http://ncphp.government.bg/mkb10.html?action=word_search

Явно се чувстваш по добре като си мислиш че си болна ?!?!
Защо тогава като това е толкова "неизлечимо" има толкова много хора ,които са преминали през това и отдавна са забравили .... Защо го слагате в една категория с психичните заболявания ?!?! При психичните заболявания хората пият цял живот лекарства и пак водят един нормален социален живот ,а тук става въпрос само за тревожност. Но ако така се чувстваш по добре като болна ,ок.Но моето мнение, че ние не сме по различни от всички други ,само сме по чувствителни

Аз нищо не си мисля. Лекарите са го казали кой какво има. Моята диагноза е и по-сериозна, но дори без лекарства водя нормален живот. За мен етикета няма никакво значение. Но да се говори така с неглижиране,че ПР не е сериозно състояние, не е добре. Хубаво е човек да е реалист и да си помага с каквото може - дали ще е психотерапия, лекарства, спорт или всичко заедно - въпрос на избор. Твоето мнение си е твое мнение, дори поста ми не е адресиран към теб и не знам защо си се почувствала длъжна да ми отговориш. Такива като теб съм ги слушала и чела много по форуми та и на живо. Само едно ще ти кажа - дали е болест, дали е сериозно или не, дали е просто една "незначителна " тревожност никой не може да ми го каже докато не влезе в моите обувки и не разбере какво изпитвам аз! Отстрани погледнато е много лесно, но когато човек попадне в такова състояние, хич не му е смешно. Тревожността изкривява дори мисленето на човек и го кара да не бъде себе си. И има голяма разлика между ПР,които е чисто ситуативен и може да се овладее с психотерапия и тежка тревожност с множество физически проявления, която изисква медикаментозно лечение и дори хоспитализация.

Ей така най-много обичам някой да махне с ръка и да каже " Нищо ти няма!". Успех!

# 550

Хайде прочетете си малко информацията, после коментирайте...Има паническо разстройство вписано в Международната класификация на болестите и се води болест, наред с още редица други. Ето ви и кода: F41.0   Паническо разстройство [епизодична пароксизмална тревожност].

Защо тогава като това е толкова "неизлечимо" има толкова много хора ,които са преминали през това и отдавна са забравили .... Защо го слагате в една категория с психичните заболявания ?!?! При психичните заболявания хората пият цял живот лекарства и пак водят един нормален социален живот ,а тук става въпрос само за тревожност. Но ако така се чувстваш по добре като болна ,ок.Но моето мнение, че ние не сме по различни от всички други ,само сме по чувствителни

Аз нищо не си мисля. Лекарите са го казали кой какво има. Моята диагноза е и по-сериозна, но дори без лекарства водя нормален живот. За мен етикета няма никакво значение. Но да се говори така с неглижиране,че ПР не е сериозно състояние, не е добре. Хубаво е човек да е реалист и да си помага с каквото може - дали ще е психотерапия, лекарства, спорт или всичко заедно - въпрос на избор. Твоето мнение си е твое мнение, дори поста ми не е адресиран към теб и не знам защо си се почувствала длъжна да ми отговориш. Такива като теб съм ги слушала и чела много по форуми та и на живо. Само едно ще ти кажа - дали е болест, дали е сериозно или не, дали е просто една "незначителна " тревожност никой не може да ми го каже докато не влезе в моите обувки и не разбере какво изпитвам аз! Отстрани погледнато е много лесно, но когато човек попадне в такова състояние, хич не му е смешно. Тревожността изкривява дори мисленето на човек и го кара да не бъде себе си. И има голяма разлика между ПР,които е чисто ситуативен и може да се овладее с психотерапия и тежка тревожност с множество физически проявления, която изисква медикаментозно лечение и дори хоспитализация.

Ей така най-много обичам някой да махне с ръка и да каже " Нищо ти няма!". Успех!

Този път съм съгласна с теб. Но влез и в положението. Ако беше добре, нямаше да влиза през различни профили. Нека и емпатираме и съчувстваме. Тази вечер ще спи спокойно и ще мисли ,че ни е смазала. този тип хора се зареждат с подобни негативни емоции и после  пак......Сега като се е "нахранила" с енергия, ще миряса........След месец пак ще дойде да ни тормози  Hug. Споко де. Вече се знаем. И това ще отмине.

# 551

Иреназ, и хиляда профила да си направиш-все ми е тая. От много години пиша с този профил и постоянните посетители на темата ме познават. На никого не съм навредила. Просто такива извънземни, дето влизат, колкото да създават проблеми са излишни. Пишем от години и никога не сме имали проблеми. Грозно е когато 2-3 , които имат някакво много по-сериозно заболяване и не смеят да си го признаят, влизат да ни тероризират. Амбивалентността е тотално за хоспитализиране!!!  #2gunfireТук сме за да си помагаме. Да, навън съм психолог, но тук имаме нужда от реализъм, а не от логореи и голословни приходящи. Пишете си. На никого не пречите. Но е редно да си знаете мястото. Бубалуче, всеки има право на мнение. Просто злобарите ги има и в реалния и във виртуалния живот. Нека си пишат.  Hug Не се притеснявай.

Извинявай, но НИКОГА ама НИКОГА няма да падна на толкова ниско ниво, че да не застана зад името си. Този път държа да ми се извиниш публично. Ти наистина прекали. И повече никога не си позволявай да ме категоризираш като болна ,прекалено много си позволяваш. Направи си твоя страница и тогава евентуално може да ми казваш какво ще пиша. Надявам се да си ме разбрала правилно. Това е публично пространство а не твоята кухня.

# 552
ote  author=Oceanborn link=topic=830042.msg30866739#msg30866739 date=1432218724]

[/quote]

Повярвай ми никога не мога да кажа че нищо му няма на човек в това състояние защото съм го изпитала на гърба си.  Но е факт ,че при мен ми помогнаха хората ,които в продължение на месеци ( не дни) ми повтаряха ,че един ден ще е изгрее слънцето. За което им благодаря от сърце. Един от тях е Maria 7787

# 553
Ти пък не си позволявай дори да цитираш името на Мария, защото тя е човек от този форум, на който всички държим и винаги сме се радвали на ентусиазма и, така, че е противно точно ти с цялата си проклетия и злоба да  я коментираш,независимо дали за добро или зло.. Азз....да ти се извиня публично-абе верно ходи на психиатър, защото ситуацията е извън контрол.....ти, която влизаш тук да ни налагаш психически тормоз и предизвикваш тотално отвращение да си позволяваш да ми искаш извинение......върни се към старите си коментари от 2014, когато скимтеше и всички ти обърнахме съвсем доброжелателно внимание, а ти се върна тук да ни тормозиш и да ни обиждаш.....

# 554
Надявам се някой, който има правомощия да вижда ай пи адресите, да потвърди, че аз и irenaz не сме едно и също лице. Явно просто не можете да приемете, че някой може да не е съгласен с вас и да има различно мнение.

Изглежда тук сте някаква затворена общност и всеки, който не приема изразеното мнение на постоянно присъстващите в темата, бива заклеймен. Част от вас дори не си правят труда да прочетат и осмислят написаното,  а действат първосигнално, сипейки някакви безразборни думички. Enyo се застъпва за alinnna, а в същото време твърди, че не иска да го категоризират като "болен" и да го инвалидизират. Странно противоречие, но разбираемо донякъде предвид, че сте приятелки.

Това, което видях аз, беше една жена, която иска да успокои друга, като й казва, че не е безнадежно болна, а не, че няма проблем. Да, проблем има, но е разрешим и трябват усилия, за да се справи човек.  После всички форумни приятелки се нахвърлихте на irenaz, защото се е опитала да помогне и да успокои един и без това отчаян човек.

И не видях никакво неглижиране и подценяване на проблема, който тревожи част от пишещите тук, а просто окуражаване, че не всичко е изгубено и има решение.

Единствената злоба тук идва от Вас alinnna. За мен не се тревожете, вече ме е приел един от най-добрите психотерапевти в страната, а Вие се погрижете за собственото си психично здраве и равновесие преди да се опитвате да помагате на други.

Не ми отговаряйте, няма да участвам повече в дискусията Ви, тъй като е изгубена кауза. Пожелавам на всички да успеят да намерят сили и да се справят с това, което ги тревожи, каквото и да е то.

Общи условия

Активация на акаунт