Отговори
# 90
  • Стара Загора
Опс заинтересованите застанаха на амбразурата и с цената на собствената си излагация разголват гръд и защитават...БГ-мамма ... и то по типичен начин - с епитетити и просташка ирония. Пфу .....и ниското ниво е в този форум вече.

Дали съм съдия от ВКС или не няма значение...  Mr. Green Друго има  Mr. Green

На който не му изнася- да се изнася. Българска народна поговорка.
Това е най-смиленото, което се изказа до тук в темата. Подкрепям!!!

# 91
  • На земята, която е всъщност звезда.
Силно се надявам да не си съдия в ВКС, защото ако съдийте там са като теб, то много зле за народа ни! А това, че нивото на форума е ниско не си права никак. Може и да стане всъщност заради такива като теб, които дори не умеят очевидно да пишат правилно Български език и не знаят къде се слагат запетайки, но за сметка на това държат да покажат колко са остроумни и какво било нивото на форума. ooooh!

ooooh! Почваш жестоко да се излагаш.

# 92
  • Стара Загора
Силно се надявам да не си съдия в ВКС, защото ако съдийте там са като теб, то много зле за народа ни! А това, че нивото на форума е ниско не си права никак. Може и да стане всъщност заради такива като теб, които дори не умеят очевидно да пишат правилно Български език и не знаят къде се слагат запетайки, но за сметка на това държат да покажат колко са остроумни и какво било нивото на форума. ooooh!

Е аз поне се опитвам да спазвам правопис и смятам, че всеки прави грешки. Аз съм последния човек на земята, който умее да пише правилно Български език, но като гледам такива като въпросната дама...

# 93
  • На земята, която е всъщност звезда.
Е аз поне се опитвам да спазвам правопис и смятам, че всеки прави грешки. Аз съм последния човек на земята, който умее да пише правилно Български език, но като гледам такива като въпросната дама...

В такъв случай не отправяй забележки на тема правопис към друг участник в спора. Спори по същество. Peace

# 94

и като се изнеса, кой ми гарантира че няма да се злоупотребява с майла ми?
Или казваш поне да не съм тук и да не повдигам въпроса.

# 95
Check Please малко си пообъркала закона. Освен това дори и във връзка с цитирания от теб закон за личните данни, аз не съм чула да има закон който е задължил БГ-мамма да  обработва и събира лични данни. Освен това не съм чула БГ-мамма да е администратор на лични данни. И определено от мейл може да бъде индентифициран човек. Не ме карай да ти разяснявам как. И в закона за личните данни става въпрос за ВСЯКА информация. Заблуждавай се че мейла ти не влиза в това определение.
Всъщност ти малко си пообъркала закона. Изпращането на рекламни писма без предварително съгласие е едно, а събирането на имейли - друго. Ти сама доброволно предоставяш своя имейл при регистрацията и той не се счита за лични данни. В случая Check Please e цитирала съвсем точно дефиницията за лични данни според закона. За справка:

СТАНОВИЩЕ:
1. Информацията относно персоналния e-mail адрес на дадено физическо лице (без да е придружена от друга лична информация, идентифицираща същото лице) не съставлява лични данни по смисъла на чл.2, ал.1 от ЗЗЛД

СТАНОВИЩЕ НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
рег. № П-7552/2014
гр. София, 31.01.2014 г.

За мен лично няма драма в получаването на конкретното писмо, въпреки че осъзнавам, че е неправомерен спам. Книгите са ми слабост, член съм групата на литературния клуб и не мога да се разсърдя, че някой си ме е уведомил за промоция на книги. Не знам вие къде ги гледате тези "много други онлайн книжарници с по-големи отстъпки", но -25% и безплатна доставка е всъщност доста добра оферта. Ако не ви интересува имате възможност да се отпишете от тази услуга с едно кликване.

# 96
Check Please малко си пообъркала закона. Освен това дори и във връзка с цитирания от теб закон за личните данни, аз не съм чула да има закон който е задължил БГ-мамма да  обработва и събира лични данни. Освен това не съм чула БГ-мамма да е администратор на лични данни. И определено от мейл може да бъде индентифициран човек. Не ме карай да ти разяснявам как. И в закона за личните данни става въпрос за ВСЯКА информация. Заблуждавай се че мейла ти не влиза в това определение.
Всъщност ти малко си пообъркала закона. Изпращането на рекламни писма без предварително съгласие е едно, а събирането на имейли - друго. Ти сама доброволно предоставяш своя имейл при регистрацията и той не се счита за лични данни. В случая Check Please e цитирала съвсем точно дефиницията за лични данни според закона. За справка:

СТАНОВИЩЕ:
1. Информацията относно персоналния e-mail адрес на дадено физическо лице (без да е придружена от друга лична информация, идентифицираща същото лице) не съставлява лични данни по смисъла на чл.2, ал.1 от ЗЗЛД

СТАНОВИЩЕ НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
рег. № П-7552/2014
гр. София, 31.01.2014 г.

За мен лично няма драма в получаването на конкретното писмо, въпреки че осъзнавам, че е неправомерен спам. Книгите са ми слабост, член съм групата на литературния клуб и не мога да се разсърдя, че някой си ме е уведомил за промоция на книги. Не знам вие къде ги гледате тези "много други онлайн книжарници с по-големи отстъпки", но -25% и безплатна доставка е всъщност доста добра оферта. Ако не ви интересува имате възможност да се отпишете от тази услуга с едно кликване.

Ако прочетеш пак внимателно точно този ми пост, в него точно обръщам внимание, че в случая не става въпрос за Закона за личните данни, а за Закона за електронната търговия. Затова и съм го цитирала на първо място.  Но казах, че дори и да допуснем във връзка сус Закона за личните данни.... и т.н. да не си цитирам наново писанията.
Изобщо нищо не съм объркала. Закона за личните данни има друго приложно поле и няма място в конкретния случай, както и цитата на Check Please от Закона за личните данни изобщо не е на място.
А в случая има явна злоупотреба, но тя е по реда на Закона за електронната търговия.
А твърдението, че по мейл могат да те идентифицират се надявам никой да не го оспори. Има си техники и начини.

Всъщност офертата не е нищо особено. Има книжарници, които продават всичко налично с такава отстъпка, а не само книгите на определено издателство. Редовно пазарувам от тях и те определено не ме спамят по този безобразен начин в нарушение на закона, независимо че дори съм регистрирана в сайта им.

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 15:57 от Анонимен

# 97
Получих и го изтрих.
Издразних се защото хич не ме интересуват тъпите им книги. Достатъчно ми ги навират в очите на първа страница.
Има тема на поръчали от тъпия магазин. Повечето са недоволни - липсващи книги, объркани цени.

# 98
  • вятър в маслините, вятър над хребета

Какво се опитваш да спазваш, драги, та ти си вопиющо неграмотен ooooh!

Лиляна, редно е да подкрепиш твърденията си с нещо черно на бяло, иначе остават да висят във въздуха. Особено след като отсрещната страна те е подканила към това.

# 99
  • out of space

Това, което казах (написах), имаше определен адресат.  Wink

# 100

Това, което казах (написах), имаше определен адресат.  Wink

Но въпросът е съвсем на място и ми се иска да ти го задам и аз? Ще отговориш ли? Но по същество моля. Каква е гаранцията, че с това ми действие собствениците на форума ще престанат да злоупотребяват в нарушение на закона с мейла ми?  Mr. Green Или идеята е да си мълчим, защото информационно -рекламно-търговската платформа ни е много ценна.

Аз като една друга съфорумка да попитам: Г-н Николов, докога ще си чакаме обещания калкулатор, който ще ни позволява да си преизчисляваме количествата продукти в готварските рецепти?  hahaha

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 17:01 от Анонимен

# 101
Цитат
Уважаеми потребители на БГ-Мамма,

НЕГ.БГ приема забележките и направените критики и поднася своите извинения на членовете на група "Литературен клуб", които са получили информационния бюлетин и го приемат като спам.
Целта на това писмо е била само и единствено запознаване на потребителите с изявен интерес към литературата (участници, имащи публикации в Литературен клуб) с новите актуални заглавия за месеца, които се предлагат и в магазина на БГ-Мамма.
Информацията за имейл адресите не е събрана неправомерно и не е предоставяна на трети лица.
Еднократното отписване гарантира, че повече няма да бъде изпращана подобна информация до конкретния имейл адрес.

НЕГ.БГ поема отговорността и гарантира, че ще бъдат направени съответните промени, осигуряващи ясна и недвусмислена информация по отношение на потребителските настройки и възможността за цялостна и категорична предварителна забрана за получаване на каквато и да било информация, свързана с нови продукти и услуги, предлагани от сайта, или с информация за промени на предлаганите досега.

Още веднъж молим да приемете нашите извинения!

Екипът на НЕГ.БГ Ви желае приятни и спокойни почивни дни!

# 102
  • Ямбол
Приема се.

Джой, нямам много време сега, но утре, ако още държиш, ще го кача и ще ти го изпратя на ЛС.

# 103
Благодаря! Напълно удовлетворително.

# 104
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джой, нямам много време сега, но утре, ако още държиш, ще го кача и ще ти го изпратя на ЛС.
ОК Peace

Общи условия

Активация на акаунт