Отговори
# 60
Да, де, но няма нищо общо с лични данни, камо ли със злоупотреби с тях.
Признавам, че не съм чела общите условия на сайта и не съм сигурна дали не съм се съгласявала да ми пращат съобщения. Ще ги прочета.

# 61
  • Стара Загора
Мейладрес е част от личните ти данни
Именно с това е злоупотребено

От къде ги измисляте тези неща? Мейл адрес бил част от личните данни.  ooooh!
Ако мейл адресът беше част от личните данни, той щеше да присъства в личните ни карти Naughty
Направих си труда да прочета общите условия на сайта и там действително не е споменато нищо по темата. Тъй като съм собственик на няколко сайта и лично аз съм купувал пакети с мейл адреси с цел реклама, мога да кажа, че това може да стане по много начини. Това, че сте се регистрирали с определен мейл адрес с бг-мамма не означава, че той не може да бъде използван за рекламна цел както е в този случай, защото бг-мамма може да е купила пакет с мейл адреси от друга компания, където всъщност сте се регистрирали и по техните общи условия, те имат пълното право да ги предоставят на трети лица.
Освен това във всеки един рекламен мейл има линк за деактивация на съобщенията. Другия вариянт е още при първото съобщение, което не желаете да получавате просто да го изпратите с спам и от тук-нататък тези съобщения ще отиват винаги там. Не виждам каква драма толкова е станало с едно рекламно съобщение. Нормално е след като форума се подобрява и предлага нови услуги по някакъв начин да уведоми потребителите си за това и да им предлага новите си услуги. Какво толкова Ви е подразнило това, че чак КЗП ще уведомявате? Защо не погледнете от другата страна и не спрете да се оплаквате? Какво лошо има в това да Ви предлагат книги и литература с намалена цена? Да не са Ви предложили да си закупите бомби и калашници с намаление в крайна сметка? Толкова негативизъм и грозни думи, че нямам думи. Никога няма да се промени тази злоба и жлъч, ако продължаваме да мислим по този начин!

# 62
Нормално е след като форума се подобрява и предлага нови услуги по някакъв начин да уведоми потребителите си за това и да им предлага новите си услуги.

Ей тука ме загуби... Laughing

Подобрявал се бил... Грешка 500.

# 63
Мейладрес е част от личните ти данни
Именно с това е злоупотребено

От къде ги измисляте тези неща? Мейл адрес бил част от личните данни.  ooooh!
Ако мейл адресът беше част от личните данни, той щеше да присъства в личните ни карти Naughty
Направих си труда да прочета общите условия на сайта и там действително не е споменато нищо по темата. Тъй като съм собственик на няколко сайта и лично аз съм купувал пакети с мейл адреси с цел реклама, мога да кажа, че това може да стане по много начини. Това, че сте се регистрирали с определен мейл адрес с бг-мамма не означава, че той не може да бъде използван за рекламна цел както е в този случай, защото бг-мамма може да е купила пакет с мейл адреси от друга компания, където всъщност сте се регистрирали и по техните общи условия, те имат пълното право да ги предоставят на трети лица.
Освен това във всеки един рекламен мейл има линк за деактивация на съобщенията. Другия вариянт е още при първото съобщение, което не желаете да получавате просто да го изпратите с спам и от тук-нататък тези съобщения ще отиват винаги там. Не виждам каква драма толкова е станало с едно рекламно съобщение. Нормално е след като форума се подобрява и предлага нови услуги по някакъв начин да уведоми потребителите си за това и да им предлага новите си услуги. Какво толкова Ви е подразнило това, че чак КЗП ще уведомявате? Защо не погледнете от другата страна и не спрете да се оплаквате? Какво лошо има в това да Ви предлагат книги и литература с намалена цена? Да не са Ви предложили да си закупите бомби и калашници с намаление в крайна сметка? Толкова негативизъм и грозни думи, че нямам думи. Никога няма да се промени тази злоба и жлъч, ако продължаваме да мислим по този начин!
В подчертаните пасажи ти куца логиката... вземи прочети законодателството. Форума е форум и точка. Единствената услуга е самия той. Другото е търговска дейност. Да не говорим, че модератор на форума си призна как, кой и защо е изпращал непоисканите търговски съобщения. Така, че хипотезата ти за купени мейли е несъстоятелна.
Г-н Иван Николов почтено е да излезете с името си  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 64
  • Стара Загора
Нормално е след като форума се подобрява и предлага нови услуги по някакъв начин да уведоми потребителите си за това и да им предлага новите си услуги.

Въпрос на гледна точка! В крайна сметка това е едно общество с определен брой потребители. Защо виждаш нещо лошо в това на тези потребители и на това общество да му е предложи нещо с намалена цена? Дори може да го сметнеш като жест към теб.
Нооооо... тук вече повечете почват да злобеят за това, че дружеството - собственик на форума видиш ли ще забогатее от новите услуги, иска да използва потребителите си за клиенти и т.н.
В крайна сметка всеки има правото да избере дали да прочете съдържание на полученото съобщение или не. Кой го кара да отваря писмото? Аз като не искам да прочета нещо го изтривам. Не тръгвам да се жалвам в КЗП, защото не съм принуден да се запозная със съдържанието на въпросното писмо.Това е мой, личен избор.
На мен пък ми допада новата политика на бг-мамма, защото не злобея, а го приемам като жест за всички потребители на това общество да могат да закупят нещо на по-ниска цена. В крайна сметка от толкова години съм получил толкова ценна информация от този безплатен форум, че няма как да се ядосам, понеже съм получил едно рекламно съобщение от него и имам избора дали да го отворя или не. Не виждам смисъл да се ядосвате и да разисквате егати дебатите за толкова просто нещо. Защо се обиждате при положение, че бг-мамма е  платформа, която е помогнала на всички нас по различни въпроси и проблеми и при това безплатно!!!

# 65

Въпрос на гледна точка! В крайна сметка това е едно общество с определен брой потребители. Защо виждаш нещо лошо в това на тези потребители и на това общество да му е предложи нещо с намалена цена? Тори може да го сметнеш като жест към теб.
Нооооо... тук вече повечете почват да злобеят за това, че дружеството - собственик на форума видиш ли ще забогатее от новите услуги, иска да използва потребителите си за клиенти и т.н.
В крайна сметка всеки има правото да избере дали да прочете съдържание на полученото съобщение или не. Кой го кара да отваря писмото? Аз като не искам да прочета нещо го изтривам. Не тръгвам да се жалвам в КЗП, защото не съм принуден да се запозная със съдържанието на въпросното писмо.Това е мой, личен избор.
На мен пък ми допада новата политика на бг-мамма, защото не злобея, а го приемам като жест за всички потребители на това общество да могат да закупят нещо на по-ниска цена. В крайна сметка от толкова години съм получил толкова ценна информация от този безплатен форум, че няма как да се ядосам, понеже съм получил едно рекламно съобщение от него и имам избора дали да го отворя или не. Не виждам смисъл да се ядосвате и да разисквате егати дебатите за толкова просто нещо. Защо се обиждате при положение, че бг-мамма е  платформа, която е помогнала на всички нас по различни въпроси и проблеми и при това безплатно!!!

Никой не злобее. Ама май още не може да ти стигне до мозъка, че случилото се е незаконно.

Само за сведение има он-лайн книжарници, които предлагат книги с доста по голяма отстъпка и качество на обслужването. Но от тях не получвам непоискани търговски съобщение, дори и след като съм се регистрирала като клиент. Така, че не ми обяснявай колко бели и добри са от бг-мамма и как се грижат за моя интерес и благосъстояние.

Мой личен избор е да не получвам СПАМ  от магазите на Нег.бг и закона ми го гарантира. След като Нег.бг са го нарушили ще подам жалба в КЗП.

Точка!

# 66
  • София
sparkyy - смешни (меко казано) са доводите и начина ти на мислене. Ти и пистолет може да си купиш, но ако застреляш някой с него, ти ще си отговорен, а не продавача! Именно подобна бай-ганьовска логика отблъсква, вместо да ти печели клиенти. Някой ден дано ви влезе в кратуните, че потребители се печелят с добра услуга и обслужване, а не с дребни тарикатлъци. А ако първото е на лице, то подобен тип реклама са ненужни. И да, отговорен си и много готино ще те глобят за спама който изпращаш. Имам клиенти които не им увира главата и са ги бацкали неколкократно и няма мърдане. На третия четвъртия път като олекнаха и се поосъзнаха.. 

Със здраве и успех желая.

# 67
Даа, и аз съм получила "честитка" от Бг-мама.    Laughing
Ама, всъщност не разбирам драмата.Всеки ден трия по няколко имейла, така че един повече или по-малко...Решили, пратили.Ако ми се чете, ще го видя, ако ли не-един клик и е изтрито.Никой не ме е задължил нито да го чета, нито да купувам каквото и да било.
Чак пък да се главоболя, че някой си се опитва да се прави на тарикат...?   newsm78
И аз ще се направя на тарикат и ще го отсвиря и Воала, квит сме.   Mr. Green

# 68
  • Стара Загора
Виж, не искам да споря или още повече да обидя когото и да било. Аз не виждам нищо незаконно в това някой да ми предложи нещо. Въпрос на избор е дали ще се възползваш или не. Никой не те принуждава да  се възползваш или от къде да пазаруваш. Какви злоупотреби може да има с личните ти данни, като имейл адреса ти е публичен спрямо общите условия на компанията, която ти го предоставя и тя може да го разпространява на трети лица за рекламни цели и т.н.? Плюс това имаш няколко опции да се откажеш от тези имейли и известия, които ти ги предоставя именно Нег.бг. Ще се оплачеш от това, че са ти предложили нещо в което пише, че ако не желаеш да го получаваш, можеш да се откажеш от него?!?!?!

# 69
  • София
Това, че някой предлага нещо за продажба, не прави законна покупката и употребата на въпросното.

# 70
Виж, не искам да споря или още повече да обидя когото и да било. Аз не виждам нищо незаконно в това някой да ми предложи нещо. Въпрос на избор е дали ще се възползваш или не. Никой не те принуждава да  се възползваш или от къде да пазаруваш. Какви злоупотреби може да има с личните ти данни, като имейл адреса ти е публичен спрямо общите условия на компанията, която ти го предоставя и тя може да го разпространява на трети лица за рекламни цели и т.н.? Плюс това имаш няколко опции да се откажеш от тези имейли и известия, които ти ги предоставя именно Нег.бг. Ще се оплачеш от това, че са ти предложили нещо в което пише, че ако не желаеш да го получаваш, можеш да се откажеш от него?!?!?!

Ти може и да не виждаш, но в тази държава слава богу си има закони, които в случая не ти позволяват да пращаш такива съобщения без съгласието на получателя.

Пак ти казва. Ако е вярно, че притежаваш сайтове, прочети законите или най-добре си наеми адвокат да те съветва.

# 71
Спарки,

подобрение на услугата ще е например форумът непрекъснато да не се троши. Нововъведенията преди година бяха наложени И с обяснението, че платформата е остаряла, не поема обема посетители. Вместо подобрена и олекотена версия получаваме системно бавене при зареждане, грешки 500, работи се по форума в часа му пик, не се тестват някъде другаде новите елементи. Добавянето на още една ножица за стригане на овце не е подобрение.

Това ли е един от сайтовете ти? Фина селска реклама си му направил, ако е така. Не ме изненадва, че одобряваш.

# 72
  • Стара Загора
Имам абсолютното право да изпращам рекламни и уведомлителни съобщения и писма, но съм задължен да предоставя на получателя опция за отказ от такива съобщения, когато става въпрос за онлайн изпращане!!! Ако след този отказ системата, която ги разпраща не се съобрази с отказа на получателя, то тогава получателят може да се обърне към съответните органи.
Ти вземи прочети малко законите ще те посъветвам.

# 73
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ще става по-зле. Информационно-рекламна платформа. Ферма за стригане на овце.
Да.

# 74
Имам абсолютното право да изпращам рекламни и уведомлителни съобщения и писма, но съм задължен да предоставя на получателя опция за отказ от такива съобщения, когато става въпрос за онлайн изпращане!!! Ако след този отказ системата, която ги разпраща не се съобрази с отказа на получателя, то тогава получателят може да се обърне към съответните органи.
Ти вземи прочети малко законите ще те посъветвам.

Чл. 6. (1) Доставчик на услуги, който изпраща непоискани търговски съобщения по електронната поща без предварително съгласие на получателя, е длъжен да осигури ясното и недвусмислено разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя.
.................
(4) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.

Абе аз съм си го прочела, че и други неща съм прочела, но на теб самонадеяността (да не кажа по силна дума) може да ти изяде главата.

Общи условия

Активация на акаунт