Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 704
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Това с плуването и мен ме заинтригува, но в нашия град за съжаление не се предлага.

Момичета аз да питам нещо друго. Нормално ли е бебка да няма ушна кал? Чистя й ушичките 2-3 пъти седмично, но по клечката няма ушна кал, а чета, че бебетата имат по много.

# 106
Мирче-Немирче,  от София сме- да и би ми било интересно да заведа детето, въпреки че точно в момента с това време, имам известни резерви. Обмислях го за след месец-два, когато стане малко по-топло, а и за да разнообразяваме ежедневието, честно казано.
Коя е Александра и в кой квартал? На малкото ти бебоче явно много му харесва във водата, след като плаче след плуването. Simple Smile

# 107
Мирче, благодаря, много полезно   bouquet

# 108
Това с плуването и мен ме заинтригува, но в нашия град за съжаление не се предлага.

Момичета аз да питам нещо друго. Нормално ли е бебка да няма ушна кал? Чистя й ушичките 2-3 пъти седмично, но по клечката няма ушна кал, а чета, че бебетата имат по много.

Mimka871, дано да има скоро възможност и във вашия град за плуване…

Колкото до другият ти въпрос, да те попитам всъщност от къде идва тревогата ти- детето е имало преди, а сега няма  изобщо никакъв секрет или секретите просто са намаляли?

# 109
Mimka871, внимавай с честото чистене на ушичките на малката, защото може да се получи обратен ефект и да се набута ушната кал навътре, което вече не е хубаво. Трябва много внимателно да се почиства само това, което е излязло във външната ушна мида и само, когато е необходимо. Няма правило за честотата, с която да почистваш. Може да е веднъж седмично, както е при мен например, защото по-често просто няма секрет, но не трябва да те тревожи това

Попитай педиатъра си, ако смяташ, че от твърде много време не си почиствала нищо. Той може да погледне сам или да те изпрати при УНГ спец., ако прецени, че има за какво. Най-лошият сценарий е да капеш малко капки за да се разтопи и да излезе ушната кал лесно, но много се съмнявам , че нещата са такива…

# 110
Теди има много ушна кал и ме дразни, чистех й я по-често, после разбрах, че не било хубаво, сегадва пъти в тедмицата, когато я къпем цялата Peace.
Проходилката не е наша и ще я връщам, добре че не купихме - само стои като в столче или се изправи и пак седне ooooh!. Само място ми заема, дничес й дадох последен шанс, но край Laughing. Ние сме все на обратно - люлката не хареса, сега проходилката...
Мами, мислим скоро да дупчим ушичките на малката принцеса, докато още е малка. Притеснявам се обаче, дали няма да й убиват като лежи на една страна? Мики, знам че вие сте с обички, как е- дразнят ли я, дърпа ли ги newsm78

# 111
В началото и аз се притеснявах, че и убиват, но тя не показва дискомфорт, пък и е достатъчно голяма, ако не и е удобно да се премести. Когато ги дупчихме на 5м. не ги е дърпала и пипала, сега се заиграва с тях понякога, но тя има особено чувство към ушите си  Mr. Green - заспива като се държи за тях и когато и се спи се хваща за някое ухо.  Crazy

# 112
И аз съм си мислила за плуване с бебето, но имам някои притеснения от рода на чиста ли ще е водата, как я почистват, бебчетата как се сдържат да не пишат/акат вътре, родителите влизат ли във водата и ако да - до колко е хигиенично...

Славянеца днес е мноого крив...чудя се дали не е от това че вчера не излизахме, не посмях в този сняг  ooooh!

Мики ти от коя частна кухня взимаш? Прегледах менюто на Херр бебе, имат готвено с домати, лук, кис.мляко... все неща, които са ни далеч, а ми се иска скоро да започна да взимам, за да му разнообразя менюто.

И друго към всички мами - с какво пилешко месо захранихте? От купено пюре или от магазина?

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 10:19 от Gaggi

# 113
IloniTa тя никога не е имала ушна кал, а съм чувала, че бебетата имат по много и затова питах. Иначе и аз почиствам само това, което е излязло навън.

Проходилка все още не сме купили, една приятелка ще ни даде нейната да я пробваме и ако й хареса на малката госпожица тогава ще вземаме.

# 114
Гаги взимам Юначе и съм страшно доволна, много е вкусна! Взимам през ден, защото Маги не може да я изяжда. Готвят с АМ и като цяло няма безумия, но ти можеш да си подбираш!
Ето менюто
Скрит текст:

# 115
Здравейте!
Gaggi, относно плуването - има специални гащички, които не пропускат нищо отвътре-навън и обратно. Когато синът ми беше на 1,5 години ходихме на море и в басейна на хотела ползвахме такива. Бяха ни предупредили, че ако пропуснат, около него ще посинее. Нямахме такъв проблем - не пропуснаха.  Peace
Деси,май твоето дете беше с близки мерки до нашите (72 см 7220гр сме ние)
На 17-ти Февруари беше 7,500 кг и 69 см.  Rolling Eyes

# 116
Айй аз не знаех това за чистенето на ушите,аз и ги чистя всеки ден или през ден когато е къпя.
За плуването ако беше момченце може би,но с момиче се страхувам.Аз искам с баща и да ходят,когато порасне на курс по самоотбрана,тайклонду,карате или нещо такова.
Деси,ние сме от 22 ри февруари с тези мерки

# 117
Здравейте!
Ето link с инфо и за правилната поза и диастазата:
https://zabliznacite.wordpress.com/2014/03/28/uprajneniq-za-kore … iastaza-bliznaci/

За пилешкото, купувам пиле DUC, варя филето, пасирам го и го замразявам на порции. Има цяла тема тук за DUC, но нямах време да я прочета цялата и не стигнах до никакви изводи, дали е добро или не, но на вкус е хубаво.

И нашия юнак не се изправя, нито пълзи. Но той няма къде да се изправя, тъй като в кошарата не стои, на земята не го слагам, че е студено. С проходилката доста напредна, но когато изтърве нещо и виси надолу в опити да си го вземе, добре, че е стабилна засега проходилката.

Мирче-Немирче, chilimura, благодаря за отговорите   bouquet

# 118
  • София
Гаги взимам Юначе и съм страшно доволна, много е вкусна! Взимам през ден, защото Маги не може да я изяжда. Готвят с АМ и като цяло няма безумия, но ти можеш да си подбираш!
Ето менюто
Скрит текст:
Мики, а изискваха ли указаните документи за записване newsm78 Като гледам е частна кухня, пък са написали документи като за държавна newsm78 Иначе менюто много добре звучи. Знаеш ли с какво АМ работят?

# 119
Нищо не съм носила като документи, явно са длъжни да се правят, че ги искат. Млякото не съм питала с каква марка е. Peace

Общи условия

Активация на акаунт