Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 703
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
За лещата,въпреки,че ние червената е приготвяме много просто с лук,доматено пюре и вода,за бебетата идва тежко сигурно малката повърна цялата след няколко лъжички,четох че се препоръчвало зелената.
 Деси,май твоето дете беше с близки мерки до нашите (72 см 7220гр сме ние)
Ние имаме 6 зъбчета и се надявам да и дадат мира поне месец да не се появяват други.
Спанак и картоф давам от готово пюре на Бебелак (незнам дали ги има в България)
Не мога да я накарам нищо да яде с ръце освен бисквити и хляб ( като хем храни себе,хем който я държи,едничка е на мама и тати,но обича да споделя)
Когато спи при нас не издава звук,когато я оставя в леглото плаче докато спи.Когато ме няма в стаята става,хваща се за леглото срещу вратата и ме вика с мърморене,плач или бебешките й звуци.

# 91
ribkata, бързо да се оправяте вкъщи! Ако си на диета заради разстройството на бебето, моето мнение е, че няма смисъл от нея. От личен опит го казвам  Peace

Таси, не е нужно да има много зъби бебето, за да му предложиш да гризка нещо. Те смучат и отхапват с венци. Нашето бебе също има един зъб и то много малък още, вторият се кани и той да пробие. Но това не му пречи да яде. Отхапва си мини парченца ябълка, банан, бисквити. Щом и солети дъвче... А и те се разпадат.

# 92
Тайра, благодаря за темата!

Рибката, бързо да оздравявате!

От зеленчуците само чушка ни остана да дам, всичко друго се хапва. От няколко дни правя всичко във вид на манджи и само намачквам после защото пюре не иска да яде. Зъбчета имаме три и си хапва по-едро без проблем. Давам в ръката бисквити, солети, банан. От седмица лази и се изправя навсякъде където може да се хване и набере. Закача се постоянно с брат си и се сърди ако не вземе всичко което си е набелязала.

# 93
За тези, които си откриха диастаза да ви кажа упражненията май действат. Peace Не знам как ще е в дългосрочен план, но като ги направя, определено се затваря. Аз ги правя между другото. Докато си играем с бебка.
Dari_77 при мен беше пръст и половина и на моменти даже два, (вечер по принцип е повече), дълга около 8 пръста и една фаланга дълбока.

И Живодарче много обича да играе с бутилки минерална вода. Като беше по- малка това ми беше единствения начин да я успокоя в колата.

# 94
  • Варна
Мусле,   bouquet за рецептата.

Колкото до боба и лещата, преди време ходих при приятелка и от кухнята бяха дали боб. Сега като смятам, синът й е бил на възрастта на нашите малчовци.

Рибке и адашке, астралното ни близначе бързо да се оправя Simple Smile

Моят хич не ме търси и не плаче за мен. Сега да го оставя на Сульо или на Пульо и те го забавляват, изобщо няма да се сети за мен. А от деня на раждането му не сме се разделяли за повече от 2-3 часа и то само броени пъти...

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 21:23 от gallizia

# 95
Мирче, давай упражненията, нещо не харесвам гледката в огледалото.

# 96
Моят човек също нито лази, нито се изправя. Прави някакви опити да вдига дупето, обаче му е трудно и се ядосва. Докато се отпива се придвижва назад малко. Като се замисля той и да иска да се изправя няма за какво, защото през деня го държа на пода в хола на едно одеало далеч от всякакви мебели. Иначе си е силничък и едричък, върти се в двете посоки без проблем. Имам една книга за бебешкото развитие и там пише, че всяко бебе се концентрира на някакво умение и не може изведнъж всичко да заумее.
Също няма кьорав зъб(на осем месеца), но не му се притеснявам особено. Както е с голи венци пак успява да си отхапе банан, чушка и т.н. Водело се за закъсняло избиването на зъбите, ако не са се появили до 13-тия месец.

Ние между другото ходихме на плуване за бебета. На него много му хареса, голяма радост и пляскане беше. Само се разплака, когато го гмурна инструктурката под вода.

# 97
Здравейте, момичета! Съвсем скоро ми хрумна да си сверя часовника с бгмама по въпроси, които ме интересуват и са свързани с моето юнско слънчице Лора, и какво се оказа-тук кипи страхотна дискусия и изглежда е приятно място, на което всеки споделя, и радостите, и тревогите си свързани с малките човечета.
Та така, презентирах се като нов член на групата, а сега да си отдъхна, че не съм единствената с бебе, което нито пълзи, нито се опитва да се изправя. Е, да, обикаля  с проходилката, в опити да достигне до нещо, което да свали на земята Rolling Eyes, но какво пък-майка, която не се е навела 1000 пъти на ден, не е майка Simple Smile

# 98
Също няма кьорав зъб(на осем месеца), но не му се притеснявам особено. Както е с голи венци пак успява да си отхапе банан, чушка и т.н. Водело се за закъсняло избиването на зъбите, ако не са се появили до 13-тия месец.

Ние между другото ходихме на плуване за бебета. На него много му хареса, голяма радост и пляскане беше. Само се разплака, когато го гмурна инструктурката под вода.

Bavaria, при нас е абсолютно същото- никакви зъби и завидни умения за ядене без такива Simple Smile. Как яде банан или солета без зъби, не знам….

Това с плуването е много интересно. Моето момиченце показва много добри умения в добре напълнена ваничка,  ушите са във водата, върти се и не демонстрира никакъв страх. Любопитно ми е къде ходите?

# 99
О, забравих и да благодаря на Tyra за чудесно оформената тема  bouquet

# 100
IloniTa живеем в Германия и ходим тука. На Адриан също му топя ушите и няма никакъв проблем с това. Simple Smile

# 101
Mometo Ще се опитам да ги опиша максимално добре Simple Smile
Мацката, при която ходя ми обърна внимание кое как го правя и особено наблегна на позата,
в която ежедневно стоя.
Като това, което си мислех, че е изправена поза се оказа, че е изпъчена поза  Blush
Общо взето са доста ненатоварващи.

IloniTa добре дошла.
Ако сте от София можете да пробвате плуване при Александра. Ние ходим при нея Simple Smile
Голяма радост е във водата, но после ореваваме света.

Упражнения
Скрит текст:
всички ги правя по 10 пъти...или колкото ми е приятно след това Simple Smile

вдишване и издишване с прибиране на корема

краката се повдигат свити в колената (свити на прав ъгъл, но нямаше такава картинка) до където може, без без да се повдига таза

една тежест, хваната с двете ръце се пуска над рамената до където може, без да се измества гръдня кош

таза се повдига нагоре, всичко тр да е в една линия. Аз го правя със долния крак свит и коляното ми е опорна точка.

повдигат се противоположни крак и ръка със задържане 3 сек

Това са основните. Правя също и някои разтягания за краката.

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 08:18 от Мирче-Немирче

# 102
Мирче, благодаря за упражненията! Не знам дали имам диастаза, ама не пречи да ги правя, хем малко тренировка Grinning
Ох, за плуването с бебе - само мога да си мечтая в нашия град...

# 103
Момичета, според нашето педи, преди плуването трябва поне месец закалителни процедури. Ние бяхме започнали миналата година, но след като малчо се разболя, и това продължи повече от 2 седмици, спряхме и трябваше наново да почнем с процедурите. Е да ама как да го държа гол 30 мин, след като той вече легнал и в кошарата не иска да седи-само на пода  newsm78 А и темп в стаята трябва да е 23градуса, а аз се побърквам в такава жега.
Не съм експерт по пълзене и изправяне, ама ми се струва, че ако децата се слагат в проходилка, по-трудно ще ги усвоят, защото с нея стигат до всички места.

# 104
  • София
Мирче, супер за упражненията. Някои ги правя и аз, въпреки, че не знаех досега за тази диастаза.
Ти при коя мацка ходиш, ако става въпрос за София де newsm78

Общи условия

Активация на акаунт