Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 702
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Musle, брееей това педи много умно Grinning  Whistling Crazy
И аз давам да гризка бисквити, давала съм и солети и приготвени от мен овесени блокчета. Корички хляб също дъвче.
Имаше една седмица, през която плачеше, ако изляза от стаята. Добре, че премина. Но започна да се усеща, когато остане с баба си и после тя ми казва, че повтарял само "маммамамма "

# 76
А дали е добра идея да направя сухари от хляба който ядем ние? Оня ден пратих ММ да купи сухари от аптеката, но били свършили и взел бишкоти. Аз ги опитах и супер много ми харесаха. Тази сутрин правя попарата на малката и си набивам от бишкотите и, а ММ като ме видя и вика да не подяждам детето   Naughty  Ми хубаво ама на обяд пак налазих бишкотите и ММ пак ме смъмри. Бе чудя се какво му става, това не е в стила му, а то какво се оказа - стрували 4 и нещо си. Емиии спирам да ям от бебешките бишкоти
Трябва да видя в нета как се правят разни такива бебешки неща.
Да ви попитам - бебоците спят ли в странни пози? Елена от както спи при мене и само на челна стойка дето не застава. Но поне спи.
А за плод в кашите нямам нищо против да слагам, но не знам дали всеки плод се съчетава с мляко. Дали не може да го пресече, или само с цитрусите е възможно това явление.
Не съм давала да гризе разни храни още, мислех, че е рано, но утре още ще пробвам с банан.
Иначе за сега момата се справя с отсъствието на мен или баща и. Така като гледам даже като отида да я взема от баба и въобще не се трогва от това че не ме е виждала от предишния ден. Аз за сега 4 пъти съм я оставяла при родителите ми за през нощта.
Мирче-Немирче а ти баш овесени ядки от супера ли взимаш, в смисъл - нищо по-спецялно?

# 77
Кой ме попита за граха - купувам замразен на Bonduelle, варя го на пара, супер вкусен и сладък става.
Овесените ядки - също много вкусни с масло и сиренце. Огладнях  Mr. Green

# 78
Здравейте, ние почваме кухня от април месец, нямам търпение вече. Грах, зелен фасул, лук и домати, въведох с готови пюрета, въведох и карфиол и броколи, спанак... всъщност не съм давала фасул, леща, риба и кис. Мляко. Но първите две мисря да не давам скоро, а и зеле, дано не ги готвят често в кухнята. Когато готвя, гледам да отделям за малката преди подправките. Аз за закуска редувам амарант, попара и кус кус. За следобедна закуска каша от спелта или елда на хумана. Купих манго, но чакам да узрее, почнах по смело да въвеждам храните, че не остана до кухнята...
Иначе си виснем по кошарата, по мама и тате се катерим, но ако й хвана ръцете да ходим, сяда, не е готова още, но не бързам изобщо де...
А и Теди е в период на търсене на мама най-вече, как седна на дивана и веднага идва при мен да я гуша или да се катери по мен. Стои и в други, но види ли ме и веднага протяга ръчички, а ако й се спи, излезна ли от стаята, почва да плаче..
Все така се буди по сто пъти през нощта, не знам вече дали чакаме зъби, че назад нищо не мога да видя Peace

# 79
Ние почваме с държавната кухнята от 16.03, сега яде частна.
За гризане давам бисквитки от бебешките, солети, банан, краставица, общо взето всичко, което може да се предложи в ръка. Следя я разбира се с да не се задави, за сега не е имало драми.
Мусле аз пак да кажа, че хемоглобина ви не е нисък, предлагам даже да пуснем анкета за да се убедиш  Peace Повечето бебета са с такъв хемоглобин  Hug

# 80
Мики, благодаря за успокоението. Но  притеснението ми идва от това, че за 2мес падна от 116 на 112, при положение, че почна месото, кашите и много др. Иначе според таблици в нета  нормата е от 99 до 145.

# 81
musleto Благодаря за рецептата. Трябва да пробвам аз с бисквитки, да видим как ще се приемат.
chilimura съвсем обикновени овесени ядки. Нищо специално, само гледам да са от по- финните, че да се сваряват лесно.
Иначе и ние вече спим в причудливи пози. Преди не беше така. Сега както спи и става, още преди да се е разсънила и после пак заспива по средата на пълзенето, обикновено нагъзунчена. Много мила картинка.  Heart Eyes

# 82
Здравейте!
musleto,   bouquet . И аз може би ще пробвам рецептата.
За странните пози - чак се чудя понякога как може да и е удобно и така сладко да спи.  newsm78

# 83
  От два дни се каня да пиша и немога да стигна до вас.Дори не съм ви честитила Баба Марта.
На трети бях рожденничка,но изобща не ми беше до празник,малкия се разболя.Друг път от зъбите има сополи,но сега си се разболя сериозно и аз бях много притеснена и все още съм.На втори му текнага сополите и вдигна Т,така цяла нощ,после започна повръщане,разтройство и висока Т и това в разгара на празниците.Добре,че в болницата беше нашата лекарка.За щастие вече няма Т,но разтройството го има и то с малко кръв.Давам му много малко от лечебната каша на Хумана и само кърма.Днес е по-добре.Аз също съм на диете и умирам от глад Crazy
Иначе и ние плачем когато някои друг го вземе и баба ми казва"брей т'ва лапе що така реве и неиска при друг"-нали само аз си го гледам иска мама Laughing
Това с овесените ядки за закуска ми харесва като идея и аз ще ги предложа,но да се оправи малко.
Сори,че се пооплаках но ми е мъчно да си гледам децата болни(като на всички де)
Хубав ден  bouquet

# 84
Tyra, благодарности за труда   bouquet
chilimura, как замразяваш плодовете?
Мирче-Немирче, добре, че повдигна темата за диастазата. Не бях чувала, за това, но проверих, че и аз имам. Разстоянието не е голямо, половин пръст на ширина, но отива доста нагоре Sad. Ще питам гинеколожката, не знам защо нищо не ми каза, хем и се оплаках за корема. И това с упражненията и снимките ми хареса като идея.
ribkata87, бързо оздравяване. И аз забелязах, че децата все се разболяват по празниците или почивните дни. Много неприятно това с повръщане и разстройство, особено когато са толкова мънички.

# 85
  • в Кошера
Момичета, сложих нова анкета.  Hug

Има ли друго бебе, категорично отказващо да се изправя?  newsm78 Ще ме побърка направо!  Tired

# 86
  • София
Tyra, нашият бебок също  не може да се изправя, нито от легнало да седне, нито от седнало да се катери по мебели и изправя. Дори не може да пълзи. Само застава на четири крака и се клатушка напред назад. Иначе се върти от гръб на корем и обратно и така обхожда пода. Седи стабилно седнал на земята без никаква опора и така си играе. Има ли иидруги дечица които като нас не са толкова напреднали двигателно. И да ви питам с пълзящите бебета, как се справяте с хигиената на пода. Колко често чистите?
За храните до тук съм дала: зеленчуци-зелена чушка, картоф, сладък картоф,морков,пащърнак,тиква,тиквичка,броколи,карфиол,грах,зелен фасул; месо-пуйка,заек,пиле,телешко. Дала съм жълтък. Каши-царевица,ориз,елда,спелта,ечемик,овес. Вече два пъти давам попара сутрин с масло,сухар от спелта,чай шипка и сиренце.
А и на тази възраст господинът има цял един зъб. Нищо не мога да му дам да гризка,няма с какво. Дори и попарата му пасирам, защото иначе се дави. Други беззъби?

# 87
Здравейте, отдавна не ми е оставало време да драсна някой ред. Ние в понеделник сме на преглед за мерене и теглене. През почивните дни ни избиха първите 3 зъбчета. Общо взето мина сравнително спокойно. Само от време на време помрънкваше, но не ни е будел нощем и сякаш знаеше, че са почивни дни и спа до към 9 сутринта та да се наспим и ние. Използвахме почивните дни и хубавото време за разходки, взехме му маратонки и като го гледам как напредва скоро ще проходи самичък. За сега ходи хванат само с едната ръчичка за мен или баща си. Сам реши да пусне едната и да тръгне само с една. Няма спирка. Иначе не сме боледували, ядем вече всичко, от което ядът мама и тати.

# 88
  • Пловдив
Има ли друго бебе, категорично отказващо да се изправя?  newsm78 Ще ме побърка направо!  Tired

И ние не се изправяме сами и не лазим на четири крака, но пълзим по корем и освен това  обикаляме с проходилката. Много обича да си играе с пластмасова бутилка от 2 л. Joy

# 89
И Елена е без зъби. Замразявала съм от плодове само сливи и праскови, като сливите измих и махнах костилката и в пликчета, а прасковите обелени, без костилка и в пликче за лед, но още не съм давала от тях. Май беше излишно да го правя. Иначе скоро замразих и тиква - сварена и пасирана, че започва да липсва по пазарите, а е много полезна. Замразих я в едни контейнери на авент. Те са пластмасови буркани с капак на винт и са много удобни.
Чудя се да правя ли хляб домашен и после на сухари или от готов хляб да направя сухари. И ако е от готов, дали задължително да е бял?   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт