Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 986
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Наистина е улеснение кухнята. Аз готвя всеки ден за нас, но ми е трудно да се сьобразявам и с нейните критерии за храна. С по-малко подправки, безсолно, с по-малко мазнина...От 14.04 започва дьржавна кухня.
От няколко дни Мария се изправя на крачета и й е много интересно, чак без рьце иска. Mr. Green
Довечера отиваме на гости на Мама. Нямам тьрпение.  Heart Eyes

# 481
Де и при нас да имаше кухня.Викам на мъжа дай да видим да направим може да спечелим много пари хахаха
Аз като гледам вън децата,моето е най-облечено.Аз съм зиморничева малко,но обличам така и детето като мен.До сега не се е разболявала.Аз й купих по-дебело долнище ....еми пише,че е за 12-18м,а то и е точно.
Вчера бутна сушилника с дрехи,добре че падна така,че мина през нея,но през отвор,толкова се изкефи стана и започна да се клати  Joy
Добре,че пасаторът се развали,та да започне да яде,явно не е искала бебешките пюрета,а само намачкана храна.Вчера ядохме пилешки дроб и на нея много й хареса два пъти го яде.
В панкейковете слагам цяло яйце,не съм се замисляла за белтъка,яде по две,няма никаква странична реакция.
Да питам нещо много важно,някой питал ли е педиатъра,кога може да даваме само изворна вода?
Също по време на ядене не може да не пие вода....и започва да се уригва често,това означава ли,че се е нахранила,не мога да разбера....Наистина,да не се изложа,но имам голям проблем да позная кога е гладна и кога се е нахранила.
Минаваме този месец на Хип 3 ,но реших след сравнение с хранителните стойности,че ще преминем на Лактана 2.Пие много мляко,трябва да го намаля и да увелича храната,че е щъркел,но тя обича да си цока млекце...
Понякога прави много мили жестове към мен,изкарала съм я на терасата,тя само там заспива,заспа,събуди се,извади си ръчичката погали ме по лицето и пак заспа,такъв мил момент беше,защото през повечето време ме щипе Grinning

# 482
  • Пловдив
ceylin, аз от доста време давам изворна водичка, педито даде зелена светлина отдавна Simple Smile
иначе и моето едното момче много ме гали и се гушка, другия не е по тази част, той е по-бойна натура Laughing
за нахранването не знам какво да кажа, този дето ме гали никога не е гладен и е вечно наяден Laughing

# 483
Аааа добре тогава,и аз да започвам вече да давам.В България няма много видове,но тук почти има само изворна,за това трябва да избера един вид,да ги проуча и да ползвам една марка за нея,защото ние все различни пием.
Мами,споделете малко графика на храненето и количествата.
Малката сега яде,но не цялото количество и често и давам...примерно:
9-10ч Попара с яйце,авокадо и бабан с бисквити (без тях не яде),просо или каша
13-14ч. Месно пюре или супа с месо,с един или два сухара
16-17ч. Кисело мляко с бисквити и плод,каша с плод,или от скоро панкейк с гроздов пекмез (почти навсякъде го слагам) и лабне(като маскарпоне мисля,че е)
19-19:30ч. Малко от обяда или само зеленчуци
Количество няма,винаги правя по 200 грама,но не го изяжда.След това преди 00ч пие мляко,към 1-2ч мляко,6-7ч мляко.През деня понякога дохранвам с мляко отново,защото отказва храна,а ако по често я слагам на стола,буквално започва да се изнервя

# 484
Хъм, че аз само изворна давам от както се е родила.... така де, от както пропи вода, т.е. от 6-тия месец. Педиатърката така каза, не е моя хрумка. Не трявало минерална да се дава.

# 485
Така ли как може Simple Smile аз изворната я кипвам от както се е родила.Разбира се,че не трябва минерална до 7 години май,не виждам да е ставало дума за минерална вода

# 486
И ние за пиене даваме само изворна. Друга - не.

# 487
Ми не, изворната ми каза, че си се пие така, без да се налага да се кипва. Нали за това са с розова капачка, вода за бебета. Иначе вода която трябваше да я преварявам беше чешмяната, но 15 минути минимум.
Елена влезна във фазата мама - ако излезна от стаята и се почва рев без сълзи. Много е досадно   Laughing И от скоро я пускам да вършее на всякъде из апартамента, а и научи пътя до кухнята. Вече докато готвя имам бебе в краката. Много и е интересно

# 488
Чилимура и ние сме така. То одавна съм я пуснала и щъка навсякъде, понякога ме преследва из стаите.
А за бебе в кухнята... редовно ми виси на гащите.

Да питам тези, които дават от кухня - има ли сол в мандичките?

# 489
  • Стара Загора
Ние до 9-ия месец пихме чешмяна преварена вода, а след това минахме на изворна, без преваряване.
И ние в кухнята сме мама и бебе.., направо е чудо, само ме хваща за крачолите, хапи ме, и се засилва с всичка сила с паяка по теракота и се удря в мен, което определено е много болезнено.Има две чекмеджета, в които постоянно рови, но шкафовете не може да ги отваря заради паяка, но само да ме види да отварям шкаф и съм премачкана и обожава да затваря хладилника, като го види отворен и направо съска от радост  Mr. Green
Не съм сигурна дали слагат сол в детската кухня, но ако слагат ще е съвсем символично, защото аз не я усещам.Определено е много лесно с кухнята иначе винаги по 2 яденета да се готвят не е приятно, айде зимата ок, ама идва хубаво време и ще сме повече навън...нека лелите да готвят, а ние да се разхождаме Simple Smile

# 490
Баууу аз пък от началото давам само кипната чешмянка, че дори я завирам в чаша в микровълновата  Embarassed
Ще купя изворна, дано не съм направила беля...

# 491
  • София
Е каква беля да си направила?
Аз също все още съм на преварена чешмяна. Тия дни се каня да купя изворна и все забравям ooooh!

# 492
  • Стара Загора
Аз също не мисля, че си сгрешила.Аз чешмяната я преварявах в ел.каната, просто я пусках за по дълго време да поври.А минах на изворна само, защото е по-лесно за мен - не ми се налага да чакам да изстива, често ми се случваше да забравя да преваря, а да искам да му сменя водата в шишето и се дразнех, че пак ще я слагам в купичка студена вода за по-бързо охлаждане.., а сега само си наливам и готово Laughing

# 493
  • София
На мен, докато сме вкъщи ми е по-лесно да преварявам чешмяна, вместо да се занимавам с туби, пък да забравям да купя и т.н. Ама за навън и за пътувания е по-лесно с изворна.

# 494
  • Пловдив
Аз купувам изворна розов етикет от раждането и я преварям все още, според първоначалните препоръки на педи. Преварявам всеки ден, знам горе-долу какво количество ми трябва. И шишетата все още стерилизирам. Grinning

Когато съм в кухнята малката я слагам на столчето за хранене, което държа там, не че го ползвам по предназначение. Grinning С проходилката влиза също, обаче ако готвя или правя нещо повече време я слагам да седне.

Тези дни нещо намали храната, изяжда си закуската, а на обяд не иска да яде, затваря уста и върти главата наляво и надясно. Започвам да отварям различни бурканчета, само и само да хапне нещо. Не ги тачи тия зеленчуци. Grinning Лошото е, че и следобед на кашата взе да се мръщи. А преди как си хапваше...дори млякото не си изпива всичкото и сутрин и вечер. Намалила го е от 200 мл на 150 мл.
На последната консултация преди две седмици ни изкараха, че въобще не сме пораснали и все още си стоим на 68 см. Започвам да се притеснявам вече с тоя ръст, като ви чета тука сте с около 10 см повече.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт