Баба Марта бързала, на ЮНЧЕТАТА мартенички вързала - 10

• 38 983
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Аз до 6-ия месец преварявах чешмяна вода, а от тогава - давам изворна.  Peace

# 496
Бях купила веднъж на Бебелан и пишеше, да се консумира до 48ч след отваряне на шишето, а Славян пиеше тогава съвсем малко. Сега пие по 150мл на ден и пак не е много рентабилно. Вие коя марка купувате?
За кашичките пък нали трябва да е прясно преварена и то става двойна работа, така или иначе се вари за тях...
Какво готово нещо в бурканче може да замести кашата? Предстои ни пътуване и да съм подготвена.

# 497
Това за Бебелан даже не съм го видяла, никога не е пил 1 бутилка за 48 часа, а за поне 4 дни. Иначе само Бебелан пие, вода не му преварявам, че става гадна. Купих готова каша в бурканчета - овесена каша с нещо си, но на коя марка не се сещам, а вече съм стегнала багажа  Blush Ето вариант http://www.zabebo.bg/products/yabalka-morkovi-i-oveseni-yadki-bebivita

# 498
  • Варна
И моето дете изпива една половинка на Бебелан за няколко дни. Ако живеехме в София, бих му преварявала чешмяна, но във Варна водата е много варовита и не ми се иска да му давам от нея.

Като пишете, че юнчетата ви щъкат из кухните, аз да "похваля" моето каква я свърши. За обед зеленчуците му ги варя в тенджера на пара, сигурно ги знате - пластмасови, на няколко нива. След като 2 часа нямаше ток, в най-неподходящото време преди обяд, много бързах да сложа зеленчуците и да излизаме. Та - приготвила съм ги аз, само да врътна копчето, но исках да е непосредствено преди разходката. Облякла съм и малчо, и той готов. Отивам в коридора да си облека якето, а от кухненския бокс чувам силен шум. Отивам - целият бокс в лук, моркови, картофи, чушки. Момчето вир вода, а по лицето му огромна драскотина. Той, естествено, ревеше. Просто не ми се мислеше, ако водата беше вряла. Вече 3-4 месеца му готвя, а от около 2 - щъка около мен. И през ум не ми е минало, че точно това може да направи...

# 499
  • София
От вчера купихме изворна на Девин. Това пък за 48 часа на Бебелан ми звучи пълна глупост. Какво ли не измислят, само и само, родителите да си харчат парите.
Аз разтворими каши до ден днешен не съм давала, децата не ги харесват.
Давам само готови каши от бурканче. Гаги, съвсем спокойно можеш такива да купиш за пътуването, също и йогурти има в бурканче.
Напоследък сме основно на ДК де, рядко давам готови каши.

# 500
  • Пловдив
аз вода преварявах само първите дни след като се родиха децата, ужасна ми се виждаше, цялата тенджера побеляваше, тогава научих за бебелан и се родих, дълго време използвах само нея и за приготвяне на млякото, и за пиене. Та при нас горе-долу си вървеше за 48 часа, не се е застоявала Laughing но някъде към седмия месец /по спомен/ започнах да давам девин изворна, купувала съм и михалково изворна.
За кашите на нас педито ни каза, че инстантните са по-добри и гледах да приготвям главно от тях, инцидентно съм купувала готови в бурканчета когато сме се хранили някъде навън, което зимата почти не се случваше. Сега с кухнята и аз не стигам до каша, имах сумати отворени кутии и ги изхвърлих Rolling Eyes

# 501
  • в Кошера
Дребсън пие "2 вида"  Mr. Green вода - изворна Девин (непреварена), филтрирана чешмяна от филтърна система, не от кана (преварена).

Бебеланската вода с 48-те й часа годност... маркетингов трик, естествено. Айде нЕма нужда!  Naughty

# 502
  • Стара Загора
Мен ме интересува нещо, вие поскарвате ли се на бебчетата, предполагам всички дребчовци вече проявяват характер  Thinking Аз се поскарвам на Дани и бих казала, че има ефект - разбира и по често спира да проявява инат като му се скарам, защото иначе даже и памперса не мога да му сложа от лигавщина  ooooh! А като му се скарам ми става гузно пък, защото сякаш е прекалено малък... не знам дали постъпвам правилно  Praynig

# 503
  • София
На малката още не сьм се карала, обаче като викам по батковците и тя онемява. Crazy Стои си тихо, гледа ме невярващо и мига на парцали.  Mr. Green
Коментирате водата, болна тема ми е, защото Мими все още не иска да пие вода. Успявам да пробутам по малко с обикновена чаша, а вчера се научи да пие сьс сламка. Иначе давам чешмяна, филтрирана през кана. Понякога директно от чешмата, но софийската вода е хубава и затова си позволявам да давам от чешмата.
С отбиването сьм доникьде, отказва всички шишета. #Crazy

# 504
Да, уж хубава се води софийската, но при нас ако не съм търкала душ кабината една седмица, се насъбират кафеви останки от водата по улеите. Същото и по плота на мивката в банята...а сме в нова кооперация, от 2006г. Та...не знам.
Исках да ви питам - от къде и какви предпазители за шкафове и чекмеджета купувате? Дребсън започна да отваря с едната ръка чекмеджето, а с другата го затваря докато първата бърка вътре  Crazy
Не съм му се карала до сега, щото ефект няма, не се хабя  Laughing Редовно ходи и дърпа рутера, аз викам не, а то още по-интересно става  hahaha Гледам да му отвлека вниманието с нещо, вместо да се карам, ще си запазя силите за по-натам  Twisted Evil
Памперс сменям само като му дам играчка до се занимава, та понякога цял куклен театър правя, иначе настава едно пънене и въртенеее  Crazy

# 505
Инче и на мен ми се случва да и се карам и ми е много тъпо след това. Но като съм недоспала и изморена...  Sad

За водата - за нея обикновено розова Девин или друга розова ако няма такава.

Tyra каква филтърна система ползвате?

# 506
  • в Кошера
Tyra каква филтърна система ползвате?

Тази.  Peace

# 507
gallizia, леле - кошмар си е било.  Rolling Eyes
Моята принцеса преди започваше да плаче, когато се карах на батко и.   ooooh! Напоследък като повиша тон и тя идва при мен и започва да ми вика.  Shocked Когато се карам на нея се прави на разсеяна, милва ме, пляска си - баламосва ме...  Rolling Eyes

# 508
Здравейте, видях, че коментирате понамирисването на крачетата, една позната, която е кожна лекарка каза крачетата да се обтриват внимателно със сода бикарбонат. А содата създава неблагоприятна среда за  развитие на бактериите.

# 509
Наглеждам ви редовно, но бяхме малко на почивка и нямах време да пиша  Hug
Маги в хотела се пусна да ходи самичка и вече прави тигели по 4-5 крачки м/у мебелите  bowuu
Падна два пъти по глава директно, но мерак голям и сега не смея да я оставям и за минута.Реших да и слагам коланите за прохождане за да мога да я следя да не се пребие сериозно :thinking
Вода давам розов Девин от около месец!

Общи условия

Активация на акаунт