В момента чета... 37

• 48 822
  • 750
  •   1
Отговори
# 630

Моля за отзиви после, Лофче   bouquet

# 631
  • Дъблин
Прочетох и не ми хареса. До средата вървеше добре, дори прескачането от миналото в настоящето и обратно беше интересно и правеше четенето по-динамично. След това обаче ми стана много размито, дори наивно.
Скрит текст:
Разбира се, че темата за войната и евреите сама по себе си е тежка и тъжна, но просто драмата на Джулия ми дойде малко в повече. Трудно ми е да повярвам в тази празнина и болка, която все чувстваше, може авторката да не го е предала убедително. Confused
Дразнеха ме прекалено кратките изречения, все едно четях телеграма.

Започвам "Изумление и трепет" на Амели Нотомб, втори шанс, след разочарованието ми от "Кралска воля".

# 632
Чета:

Първата "Училище за вкусове и аромати" не беше нищо особено като сюжет (като отделни разказчета за различни хора, които ги свързва готвенето), но е много приятен стилът на авторката и затова реших да прочета и втората част.

Smurfieta, подобно беше и моето мнение за "Ключът на Сара", даже дискутирахме и с други по-назад.

# 633
Smurfieta, на мен "Изумление и трепет" ми хареса много Simple Smile

Някой чел ли е:

Такива откъси прочетох, че не знам дали да си го причинявам. От друга страна ми се чете някой български роман, а творчеството на Димова не познавам въобще, за разлика от това на баща й. 

# 634
# 635
  • София
Ronique, не ти препоръчвам "Майките", никак даже. Не успях да я прочета, втрещи ме още в началото и я оставих... За мен има нещо супер истерично в Теодора Димова, да не говорим каква царица е на драмата и на засилване на негативизма до крайни предели... Нищо общо няма между нейното творчество и това на баща й...

Прекрасна българска книга е "Трънски разкази" на Петър Делчев. Не е роман, но разказите са свързани и е великолепно написана. Препоръчвам ти нея, ако не си я чела.

# 636
Благодаря, Петя, набелязвам си "Трънски разкази", не съм я чела.

# 637
  • Belgium
Smurfieta, хубава е "Изумление и трепет", но как да кажа - шокираща ми дойде, нагнети ми безпросветна тъга. Така и не станах фен на Нотомб.

# 638
Ronique, аз не съжалявам, че прочетох "Майките"!  Peace Да, тежка е, но мен лично ме впечатли. Допадна ми как е написана, начинът, по който е изградена книгата, изреченията без точки, които използва, допълнително подсилват въздействието и не само те. Различна книга, опитай! Друго не съм чела от авторката, просто не ми е попадало, но бих прочела, за да видя дали следва този стил на писане или е характерен конкретно за тази книга.

# 639
Много мерси, Сиси, ще взема да се пробвам с нея, после ще дам отзив.
Лу, защо шокираща "Изумление и трепет"?

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 14:00 от Ronique

# 640
  • Belgium
Roqniue, заради погледа на японската корпоративна култура. Не че не бях чувала за отношението им към работата и пълната отдаденост на фирмата, но самият начин, по който беше описано
Скрит текст:
падението на главната героиня от уважаван чуждестранен специалист до жената, която сменя тоалетната хартия просто ме остави така  Shocked

# 641
Забравената градина на Мортън. Харесва ми.

# 642
Има нещо такова, Лу. Обаче беше поднесено с такова забавно чувство за самоирония, че на мен ми беше смешно и ненатоварващо.
Скрит текст:
Описанието на "счетоводния дзен" искрено ме разсмя. Може би защото аз самата съм точно толкова безсилна с цифрите.

# 643
  • Belgium
А за мен не беше никак леко поднесено,
Скрит текст:
още ми е запечатана сцената от филма пред прозореца в цял ръст в тоалетната. И усещаш как се колебае дали да не се хвърли и да приключи един път завинаги с всичко.
Заглавието си е перфектно, точно "Изумление и трепет" усетих  Laughing

Та като цяло ми е мъчна и депресивна за четене Нотомб, инак има стил не мога да и го отрека. Но приключих с нея.

# 644
Хм, аз филма не съм гледала  Confused. Може би затова в моята глава описанията в книгата звучаха забавно.

Общи условия

Активация на акаунт