В момента чета... 37

• 48 824
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Миж, харесва ли ти "Лейди Макбет"? Аз щях да ти я давам, но виждам, че някоер друго добро другарче се е погрижило за теб.  Wink

Да, Лу, много  Heart Eyes По същия начин се чувствам както когато четях Другата Болейн - тогава бях споделяла, че така се бях потопила в атмосферата на тази книга, че се стрясках като някой ме заговореше докато я четях и не знаех къде се намирам  Grinning
Та и сега така  Laughing
Прекрасна е Лейди Макбет, прекрасна  Heart Eyes

# 661
  • София
Миж, когато си говорихме за викингите, толкова бях сигурна, че ще ти допадне "Лейди Макбет"! Радвам се, че я започна в момент, в който си в настроение за нея, защото настроението и нагласата понякога много влияят върху усещането за книгата  Peace.

Аз приключих с "Катерина Де Медичи. Кралицата, подвластна на Дявола". Дадох й оценка 3/5, но ако имаше как, щях да отметна 3,5 Simple Smile. Хареса ми книгата, но сякаш очаквах да е повече исторически достоверна, а тя май не е.
През цялото време наричаха сина й Анри с името Едуар. Не знам защо така... Може би, защото Анритата в този период са много и за да отличават...

# 662
  • Belgium
Миж, много се радвам, че така те е увлякла  Party

На мен на места ми идваше мудничка, но иначе наистина е оригинално попадение, не бях чела нещо подобно.

# 663
Аз прочетох Каменоделецът и много ми хареса, но аз съм фен на Легберг, интересни са й винаги историите, не пише на конвейр като някои други Wink

Започнах чик-лит, имам нужда от разтоварване с нещо леко Rolling Eyes
Харесва ми книгата, има драма, неочаквани обрати, интересна история като цяло, макар да не е нищо особено, пак те грабва и не е толкова наивно написана като че ли...

# 664
Довършвам "Последното убежище" на Нури и ако другите му са поне наполовина толкова добри, май ще стана фенка на автора Simple Smile А после сигурно ще прочета "Колекционерът на парфюми", че ми се чете нещо за Париж.

# 665
Мижжж,защо така с "Малкия непознат" ?
Толкова много ти харесваше. А аз чаках да изкажеш цялостно мнение...  Peace

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 15:38 от nezito

# 666
Включвам се след дълго отсъствие като отново прекъснах това, което четях, за да се потопя в дълго отлагана и набелязана книга.
Прочетох "Хана сама вкъщи" от шведската авторка Карин Герхардсен. Ето и мнението ми - https://www.goodreads.com/review/show/1245428097   Peace  

Говорихте си за "Майките" на Теодора Димова и аз само искам да кажа, че няма по-истинска книга от тази. Аз я четох с много дълго прекъсване, но сега осъзнавам, че не е трябвало, само че наистина не можах да я понеса при първия прочит. Не бях обръгнала достатъчно.
Обаче си иска малко твърдост на характера и някак .. усещане за яснота, че животът е такъв. Явно ние самите сме такива, след като го правим такъв  Peace
Заслужава си всяка дума! Не съм чела други книги на авторката и не знам как се справя в тях, но тази е нещо уникално  Peace

С тази "Лейди Макбет" ще ме изкушите, значи! "Другата Болейн" беше прекрасна, обожавам такива романи  Heart Eyes Хвърлила съм око на една поредица на Кристофър Гортнър за Тюдорите - засега има две "Тайната на Тюдорите" и "Интригите на Тюдорите" като втората е съвсем нова.  newsm78 Интересно ми е дали ще са по-скоро тип исторически чиклит или ще са повече в стила на Филипа Грегъри, все пак исторически издържани  Peace

Миж, "Малкият непознат" е книга, която си иска потапянето и отдадеността. Хубаво си направила, продължи я, когато усетиш, че й е време  Peace Hug

Ronique, зависи какъв тип български роман ти се чете. Предложението на Петя сърчице е чудесно, доколкото чувам, не съм чела още "Трънски разкази", но аз мога да ти препоръчам с две ръце "Лисицата" на Галин Никифоров. Изобщо не усещаш, че четеш български автор, което за мен лично е плюс. Роман, който е издържан и написан блестящо.  Heart Eyes Peace

# 667
  • Belgium
А после сигурно ще прочета "Колекционерът на парфюми", че ми се чете нещо за Париж.

MilaE, дай после отзиви за тази книга, моля те  Laughing

По принцип от Бард очаквам само безмислени масовки, но знае ли човек.

Бъбли, добре завърнала се, липсваше  Hug

# 668
Рони  Hug Последното българско, което ме очарова, беше "Нестинарка" на Кармен Мишу. Но не е светла книга, а подтискаща, описваща демоните в душата. Езикът, за сметка на това, е великолепен.
Прочетох "Печатна грешка" на Людмила Филипова. До средата се чудех дали много ми харесва, или изобщо не  Mr. Green Спрях се на първата опция в крайна сметка. Смесица между ".. галактическия стопаджия", Алиса, и "Това се случи на 31 май" на Ерих Кестнер. Определено няма да ми е последна среща с авторката.

# 669
Започнах Пържени зелени домати. Бързо ще я изчета
Два пъти в темата Познай книгата слагат цитат от нея за някакъв куршум та е време да видя за какво иде реч.

# 670
Два пъти съм чела Майките на Т. Димова. Много ми харесва тази книга
За разлика от Трънските разкази, който даже не можах да довърша

+1, както се казва по тези места. Laughing

Първият трънски разказ успя така да ме отегчи, че да се откажа от другите. Не ги разбирам тези сюжети и това си е.
Намирам, че Теодора Димова увлича страхотно, всички нейни книги чета "на екс".

Иначе съм си набелязала "Лисицата" още от предишни коментари на Бъблчето. Имам желание да прочета определено.

Днес си купих "Приказки от оная гора" на Мая Дългъчева. Толкова очарователна книжа, толкова деликатни малки приказки + илюстрации. Разбира се, ще я прочета на дъщеря ми, но само в името на убеждението ми, че добият вкус се възпитава, историите не са детски и не могат да бъдат разбрани в тяхната фина цялост без нужния житейски опит.

# 671
Аз и Лисицата не харесах, може би защото имах големи очаквания. Прехвалена е, според мен.
"Вечерята" не мога да я намеря за ел. книга. Т.е. намерих я, но във формат, който не се отваря. Някой може ли да ми помогне Embarassed

# 672
Виж в дата бг или в книги спасете ме.
Провери сайтовете от първия пост на Търся ел. книга.

# 673
Точно от книги спасете ме я свалих
Благодаря! Ще разгледам  bouquet

# 674
Г-жа Рамацоти, в какъв формат я търсиш? Ползваш ли Калибре?

Общи условия

Активация на акаунт