В момента чета... 37

• 48 786
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Айрис Мърдок - "Святата и скверната"
Боже, а аз прочетох първоначално "Сватята и свекървата"  ooooh!
Ако искаш вярвай, но и аз! Laughing

# 706

О, благодаря за препоръката, Пете! Бях чела преди дооооста време някакви ревю за "Океан, море" и си бях казала, че трябва да я погледна. В електорнен вариант ли я чете?

# 707
Айрис Мърдок - "Святата и скверната"
Боже, а аз прочетох първоначално "Сватята и свекървата"  ooooh!
Ако искаш вярвай, но и аз! Laughing

Joy Разсмяхте ме!  Hug

# 708
  • София
Скарамуш,
Скрит текст:
не в електронен, на хартия я четох, от библиотеката.

# 709
Цитат
Нези, за себе си ще продължавам да твърдя, че книгата беше загуба на време за мен. Кой както ще да погледне на това изречение, ако ще и преувеличено да е. Не ангажирам никого. А ти не се чувствай, че си ме подвела, в никакъв случай. Че тя книгата беше спомената тук от не един човек, ти защо поемаш такава вина.  Hug

Нели,едно е да кажеш,че за теб е загуба на време, а друго ,цитирам те:"Не я препоръчвам, просто не си струва загубата на време да се чете, в случай, че няма развитие на действието.  Peace " Това вече е доста ангажиращо.  Peace
Вина чак не чувствам,но все пак и моите коментари допринесоха за това да пожелаеш да четеш книгата.
А за мен тя наистина беше интересна. Смятам,че фабулата е атрактивна- като една паяжина ,която нишка по нишка се разплита. Героите за мен бяха като живи хора,всеки един от тях,дори и второстепенен герой, беше описан и представен в детайли. Мислех за тях,дори когато не четях книгата.
И накрая финала -за мен абсолютно непредсказуем. Вярно е този жанр не е от най-четените от мен,затова сигурно и шестото ми чувство не  е много развито.  Peace
Нямах проблеми и с обема на книгата. Даже ,изпитах леко съжаление ,че свърши.
Но така е,както и друг път съм казвала-различни сме и е хубаво е да уважаваме различията си.   Hug

# 710
И аз да се отчета Simple Smile Прочетох Невидимите ...
Има ли я електронна?

# 711
Прочетох "Влакът на сираците" и ми хареса. Мога да я сравня с доста подобни книги, които съм прочела наскоро като "Изгубената съпруга", "Момичето, което бях" и т.н. Макар, че тук темата не беше евреите пак ми бяха сходни историите. Определено харесвам книги в които се развиват две сюжетни линии, една в миналото и една в настоящето  Heart Eyes Дадох и 5/5 в ГР

Още не съм решила с какво ще продължа сега  Mr. Green

# 712
Много ми беше интересна дискусията ви за "Истината за случая „Хари Куебърт"!  Hug И макар че с Нели имаме сходни вкусове, вкл. и като усещане към Г. Мюсо, все пак ме заинтригувахте цялостно с коментарите си и мисля да я прочета, когато ми попадне.

# 713
  • София
Аз пък забравих да кажа, че никаква прилика не откривам с Мюсо, ама никаква   Simple Smile
По-скоро с Джилиан Флин като многословност.... и като изненадващ финал   Hug

# 714
  • София
И аз да се отчета Simple Smile Прочетох Невидимите ...
Има ли я електронна?
Естел, аз я четох на хартия, нямам представа.

Междудругото, и мен ме зачопли да го прочета този Хари  Laughing Ама засега имам много неща подготвени, кое от кое по-хубави  Party

# 715
И аз се запалих по този Хари  Laughing, ще търся книгата. Искрено се надявам да не прилича на Мюсо, с който никак не се разбирам.

# 716
  • Belgium
Аз пък забравих да кажа, че никаква прилика не откривам с Мюсо, ама никаква   Simple Smile
По-скоро с Джилиан Флин като многословност.... и като изненадващ финал   Hug

Съгласна и аз не виждам общо с Мюсо  Laughing

Откъм изненади наистина се доближава до Джилиан Флин, обаче на мен не ми беше многословен  Laughing
Трябаше си обем, за да обясни всички врътки, които беше навъртял из действието, минало, настояще и т.н.
Не ми беше и бавен като действие, това си класически page-turner, всяка страница те дърпа да обърнеш следващата и да видиш какво се случва. И понеже точно при дебелите книги е най-трудно писателят да поддръжа това темпо, за това и ми харесва.

Иначе не е някой шедьовър на литературата, който заслужава особени отличия, даже не знаех, че бил награждаван. Някой по-назад го спомена.

Ще ми е интересно да прочета и други мнения, има какво да се дискутира по сюжета, който освен всичко друго е и оригинален.

# 717
Не съм чела Мюсо и Флин и не мога да направя паралел.

Ох, моля ви, не мислете, че се заяждам, не се, обаче нищо оригинално не видях. Имах чувството, че съм го гледала поне в три филма всичко Rolling Eyes даже мислех да се ровя да намеря поне един, в който има подобни обрати.

# 718
  • Belgium
Ули, дай конкретни примери  Wink

И аз не се заяждам, ами искам да ги прочета, ако има такива. И филм няма такъв, доста филми гледам, ако съм пропуснала също ще се радвам да ме опровергаеш.

Виж ако бях филмова къща до сега да съм купила правата за филмиране.  Laughing

# 719
Ами, Лу, ако се сетя ще дам.
Може да не съм се изразила ясно, но аз не казвам, че има такъв филм, а че всички обрати ми бяха страшно познати и неизненадващи, сякаш всичко вече съм го гледала или чела поне веднъж.

Не се съмнявам, че скоро ще има купуване на правата Simple Smile ако не от Холивуд, то от Европа.

Общи условия

Активация на акаунт