Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 178
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте мами,
Да се отчета от днешния преглед.Много сте изписали и няма да коментирам назад някои спорченцаа.Като цяло се радвам,че в нашата темичка запазваме добрия тон.
Маце сега на Ани и е неудобно да пише.Хахах.Шегувам се,разбира се.

Днес ми казаха,че бебето е 2600,в норма и плацентата е взела да узрява.Мери ми таза и каза,че е нормално и няма показания за секцио.Понеже бяхме коментирали прегледа за разкритие,мен като ми взимаше секрет и ми каза,че ще ме види и аз веднага попитах "За разкритие ли?"Е не било.Каза,че шийката е още нагоре и главичката на бебка също.Предупреди ме,че не е приятно,но беше кратко.
Гиада с теб сме в една болница с еднакви термини и еднакви бебета.Остава и в  един ден да родим.Хах.

# 451
  • София
Спок го има е Читанката.

Аз нещо не мога да заспя:(

Днес бях на запис на тонове и в болницата коментираха, че за 25 март, Благовец, имат много насрочени Цезарови сечения. Изглежда майките масово си избират тази дата, така че побързайте да резервирате, ако ви е на сърце Sunglasses

Взехте ли вече столчета за кола? Ние май за начало ще сме с тези тип кошница, пък по-натам ще му мисля какво да се купува за след първата годинка заради новите изисквания. Продължавам да не си представям как дете на 18 месеца се вози обратно на движението и къде са му краката.

# 452
Взехте ли вече столчета за кола? Ние май за начало ще сме с тези тип кошница, пък по-натам ще му мисля какво да се купува за след първата годинка заради новите изисквания. Продължавам да не си представям как дете на 18 месеца се вози обратно на движението и къде са му краката.
Не е никакъв проблем, синът ми е почти на 2 и е висок за възрастта си (90+см) и си се вози на обратно, познавам и 4+ годишни деца, които се возят на обратно, ние също планираме минимум до 4 години така да ги возим, може и повече, сега точно търся подходящо столче за баткото, което да се монтира на обратно до 25кг, което ориентировъчно е към 6г. Ето една полезна статия със снимки на по-големи деца: http://csftl.org/rear-facing-car-seat-myths-busted/ Да не забравяме, че това, което е удобно на тях не винаги е удобно на нас поради годините заседяване Simple Smile Никое от децата, които аз познавам, возещи се назад, не би пропуснало да се оплаче, ако не му е ок Simple Smile

Като изключим това - доколкото проучих въпроса от любопитство, статиите пак търсиха сензация, а не толкова да дадат реална информация. Истината е, че се променят генерално европейските стандарти за класификация на столчета с цел подобряване на сигурността, т.е. вече до по-големи кг столчетата ще гледат назад (примерно 0-15, вместо досегашните 0-13). Планира се няколко години да съществуват двата стандарта паралелно, за да имат производителите възможност да се преориентират към новата класификация, а след това да махнат стария стандарт и да направят задължителен новия. Така че нашите няма да ги хване задължителността на пътуване обратно след годинка. Поне това е планът за Европа. Чета обаче, че при нас вече се гласуват промени, та няма да се учудя някой от нашите министерства да е останал "загубен в превода" и да преизпълнят петилетката преди да се смени официално стандарта. С което обаче ще поставят на тясно родители, които искат да спазват закона, но нямат финансовата възможност за това, тъй като в момента при действащия стар стандарт има сравнително малък избор на столчета за наобратно след годинка. Та ако се получи така предполагам, че ще се оспори този закон и ще се върне стария вариант или поне до годинка, вместо 9м.

Въпреки това мисля, че е добър повод родителите да проучат този вариант и да го обмислят, ако имат възможност. За съжаление в момента вариантите за возене назад след годинка са сравнително малко и сравнително скъпи, така че не всеки може да си ги позволи. Друг е въпросът, че хората често са готови да дадат 1000лв за количка, а столче за кола купуват от там, откъдето си купуват зеленчуците, от възможно най-евтината марка, която не минава почти никакви тестове за сигурност, но мисля, че това по-скоро се дължи на липса на информация, отколкото че не им пука за сигурността на детето.

Хм, с тази книга на Сиърс ме заинтригувахте. Аз подарих на мъжа ми "Първите стъпки на таткото" - още не я е свършил, но аз си я изчетох с удоволствие. Макар че нямаше в нея някакви практични съвети, а по-скоро за отношенията татко-бебе и татко-мама.  Но като подход ми харесаха възгледите и мисля, че "Книга за бебето" би ми допаднала..
Ако нямаш проблем с английския, бих могла да ти я пратя в оригинал (т.е. непреведена),  а като я прочетеш, ще ми я върнеш (няма нужда да е преди ражането, може и по-нататък). Така ще си прецениш и доколко отговаря на твоите възгледи и дали си заслужава купуването.

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 08:21 от ada_smiles

# 453
Simple Smile)Я, тук още преди няколко странички сте неутрализирали вредителя. Добро утро и слънчев ден !!!***

# 454
Добро утро   bouquet

Тези, които смятат да раждат на 25.03. Смятате ли да кръстите детето на празника? Знам, че сме обсъждали темата, но вече не помня. Уж не съм суеверна, пък взех да се замислям, не си ли идва с името детето, ако се роди на голям празник?

# 455
Simple Smile)Я, тук още преди няколко странички сте неутрализирали вредителя. Добро утро и слънчев ден !!!***
hahaha hahaha hahaha
Добро утро и от мен!  Hug
Виждам, че за луксация сте говорили. Аз също съм с вродена двустранна луксация на ТБС. Заключението на ортопедите беше категорично - секцио.
Да се похваля, че най-накрая получих превод от НОИ на болнични, които са занесени на 10 февруари. Дано послужи на някой като ориентир как се движат във времето.
Маце ти не спирай да ги изнасилваш  Joy
Нашите бебетата вчера бяха измерени по 2500 гр. всяко, продължават да вървят едрички и също ги гласят за края на март. Още нямам дата за секцио, док каза поне още две седмици да издържим. Не знам дали ще избера 25-ти, ако мога да избирам. Че може и сами да си тръгнат дотогава  Simple Smile
Но и да избера тази дата бебчовци вече си имат имена, които не смятам да променям само заради празника   :bouquet
П.С. Май най-накрая успях да намеря педиатър за бебетата, след Н-ти откази  Sad Ще отида тези дни да се видя със жената. Това с намирането на педиатър се оказа приключение, за което дори не подозирах....  #2gunfire #2gunfire
Хубав ден на всички   bouquet

# 456
  • Пловдив
Добро утро,то дано да е добро де.Да се оплача и аз от вчерашния преглед,за 36седмица още се движим в долната граница и тежим пооочти 2,400кг,пак има напредък за една седмица 200-300гр,ако му е верен апарата ,че вече и в това се съмнявам,миналата седмица бе 2,100кг.Но каза ,че до термина ще мине 2,500кг(ако изкарам дотогава,според мен поне).Даде ми вече документите за болницата,и аз му викам ,ами вагинални изследвания(секрет и т.н)няма ли да правим ,а той ми вика късно  е вече,бил написал каквото трябва в документа,е аз пък нищо не разбрах да пише за това там.Едвам ходя и обличам дори бельото си толкова ме боли междукрачието,а и от пред коста,а той ми вика главата му притиска там и за това.Не ми е мерил нито таза,нито шийката за разкритие или каквото и да е било.Много съм разочарована  и като родя определено няма да ходя повече при него,вика ме да отида чак след 2 седмици,ако изкарам дотогава с тези контракции,а и кръста ме наболява,ако имам проблем направо в Окръжна ще ходя.Айде свършвам ,че се отплеснах,ама да се оплача пък малко да ми олекне.

# 457
Добро утро! Hug
Аз имам въпрос към момичетата от Пловдив - Някоя смята ли да ражда в Хирургиите на Пещерско?
Като чета оставам с впечатлението, че май предпочитате повече Окръжна болница?
Аз предният път раждах в Хирургиите и сега смятам пак там да се озова, но вие май не сте на това мнение.Интересно ми е защо предпочитате Окръжна?

# 458
  • Пловдив
Добро утро! Hug
Аз имам въпрос към момичетата от Пловдив - Някоя смята ли да ражда в Хирургиите на Пещерско?
Като чета оставам с впечатлението, че май предпочитате повече Окръжна болница?
Аз предният път раждах в Хирургиите и сега смятам пак там да се озова, но вие май не сте на това мнение.Интересно ми е защо предпочитате Окръжна?

Почти всички около мен, които са раждали, са били в Окръжна. Всички са останали с хубави впечатления от отношение, престой и компетентност. Позната неонатоложка също ми препоръча там, ако искам да е държавна блница. За Хирургиите от няколко места чувам и ми прави впечатление, че не са доволни от отношение, мкого бързо решават да те режат /аз съм против това/ и като цяло нищо хубаво не съм чувала.

# 459
  • София
Някой ползвал ли е/мисли ли да ползва цикабио лосион за пъпчето вместо спирт?

# 460
Шльоки_Пльоки много странно  Shocked Хирургиите се славят точно с това, че те режат в много краен случай...

# 461
Добро утро...да се оплача, докторът днес ми назначи Амоксигард заради някакви бактерии. Някой пил ли го е това? Аз цяла бременност толкова се пазех от лекарства, един парацетамол не съм си позволявала, а сега -бам- антибиотик!

Ada_smiles, благодаря ти за предложението. Нямам проблем, че е на англ, но сигурно ще си я купя направо ако реша да я чета. Много обичам да си купувам книги (повече от дрехи, хи-хи) и след това да си знам, че са ми винаги по ръка да си ги препрочитам.

# 462
Привет! За тези, които не са във Фейснук- бях малко в болница, че малкия бе решил да излиза за 3ти март. Спряха нещата засега. Ще си полежа 10на дни. Вчера ми отне цял следобяд да ви наваксам,защото от тела следях само групата във фейсбук.
metlichina Амоксигардът е добър АБ. Комбиниран е,аз го харесвам.(тва как прозвуча)В пикочните пътища ли имаш инфекция? Преди раждане епо-добре в някои случай да се приема АБ, отколкото да си се множат. Пиеш го, минава и забравяш  Hug
Карамел` аз и преди съм казвала,сигурно ще се повторя,ама ...  Embarassed Аз лично не съм раждала там, стажът по АГ ми бе там и кумата ми роди там. Не бих отишла да раждам там, ако имам избор. Мое мнение ,не го налагам.
djeska15 Малчо ще е добре, не се тревожи  Hug
Щях да захапя Ани Иванова, но Мацето добре се е справила   Wink
Все си мисля, че ако човек не знае и не разбира от нещо,ако не е чел достатъчно и не е добре информиран по дадена тема, по-добре е да си замълчи или да попита,за да научи. /b]

# 463
  • София
Добър ден, момичета!

Jasmin - дай моля те линк, или поне имената на тези книжки, за които спомена. Много ще съм ти благодарна, мен точно такива неща ме интересуват

Аз вчера реших да дообразовам майка си. Толкова я обичам, а е станала толкова твърдоглава. Не ми се разправя сега какво си говорихме вчера за храненето (при големите) и разговорът завърши с "аз така цял живот си ям, нищо ми няма". Тя, въпреки че е адски учена, интелигентна, рови се в интернет, чете книги, с някои неща си седи на едно място и то от инат, та искам малко да я зарина с инфо, барем го прочете:) Веднъж даже като си говорехме за бебешкто хранене и казах нещо, свързано със СЗО И репликата беше "аз тебе само със сзо съм те отгледала...". Чак съм втрещена, че това са думи, които идват от устата на моята си майка. Направо съм ей така.

Нали някой писа, че се оплакваме само от свекървите:)Simple SmileSimple Smile на ви:)

И аз бях на док - само за тонове пак и да ми даде 45-дневния. Доволна е, изследванията минса ок, беба ще я гледаме другия път Sad
Говорих с нея за раждането, реших да е с избор на екип, съгласна е, даже е дежурна май по Великден. Успокои ме, че вероятността да родя преди термин е минимална, най-много 10 дена по-рано:)
Казах й, че искаме да дарим стволови клетки към държавната банка и тя така ме погледна, с такава възхита. Зарадва се, че тази идея се прокрадва все повече сред хората. Даже я разпространявала сред нейни пациенти:)
И така... Пита ме и защо оня ден съм ходила до спешното, обясних й, говорихме и ме помоли да си спазвам диетата стриктно, че с тея черва... Ще си докарам много главоболия. И така.
Вече съм доволна и спокойна.
Деугата седмица чакам час за отоневролог, че едното ми ухо продължава да пищи:(

# 464
Kalitarka, мерси за вкл. То си има антибиограма, тея бактерийки май от доста неща се влияят (към голяма част съм алергична. Grinning) Четох листовката, не пише да е забранен за бременни, а да се консултира човек. Ще го пия, искам, не искам.
При изсл на микробиология, във влагалището излезна бактерията. Кръв и урина са перфектни. Изписа ми и някакви глобулки, че можел да предизвика гъбички (тъкмо изчистих едни!)
Ох, такива проблеми никога не съм имала, явно бременността си каза думата.
Супер, че теб вече са те изписали. При кой лекар мислиш да раждаш в Селена? 

Общи условия

Активация на акаунт