Работа, CV-та, HR-и, съвети - 42-ра тема

• 49 252
  • 694
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря ви за мненията!
Леко се раздвоявам в мислите си относно работата.... Не знам как да го обясня. Но, за да стигна да питам за мнения във форума, ясно е, че нещата не отиват на добре.  Confused

Наистина не се знае на новото място как ще е, може и по-зле даже....
На сегашната ми работа има и други недостатъци, които не написах - осигуряване на прага, отпуски и болнични не се заплащат, да ме питате защо изобщо се хванах там.... ooooh!

И все пак не ми се минава пак през процеса на търсене на работа - ходене по интервюта, разпити за живота и стажа ми, изпити като в университета, подигравателното отношение на някои интервюиращи.... Tired

# 16
Лесно няма.Човек трябва да си заслужи нещо с труд, ако го иска много. Като не ти се ходи на интервюта, се адаптирай на тази работа. Това как ще се чувстваш там, зависи повече от теб. Добрата работа нма да ти падне от небето. Освен това, за да е доволен, човек трябва да е адаптивен.

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 09:19 от celika

# 17
Именно заради това обмислям ситуацията и претеглям нещата. Честно казано не се виждам на тази работа години.... Tired

# 18
 Здравейте!
 Аз се включвам със странично питане относно Кока Кола България. Назад в темите четох, че не са много читави като работодател, но нямашео бяснение защо. Някой може ли да сподели опит от интервю с тях или работа там? За счетоводните позции се отнася  Wink
Успех на всички в търсенето на работа  Peace

# 19
И пак да питам: Защо не се доверявате на писаното в БГ работодател?

# 20
А ти защо се доверяваш?

# 21
  • София
Просто е. Защото зад анонимноста или измислено име човек може да напише всичко. Това от една страна. От друга страна адът за едни е рай за други. Не би трябвало човек да се доверява на субективното мнение на друг човек напълно.

# 22

....защото там пишат обикновено недоволни служители. Ако си доволен, не се занимаваш с това!  Peace

# 23
А ти защо се доверяваш?

Защото по подразбиране съм доверчив човек, а и съм честен. Обикновено честните хора са и доверчиви и обртно.А и всичко, което съм чела, звучи правдоподобно, но пък не съм чела много там.

Просто е. Защото зад анонимноста или измислено име човек може да напише всичко. Това от една страна. От друга страна адът за едни е рай за други. Не би трябвало човек да се доверява на субективното мнение на друг човек напълно.

А тук кое е по-различно?

....защото там пишат обикновено недоволни служители. Ако си доволен, не се занимаваш с това!  Peace

А ако си доволен, дали ще пишеш в тази тема?

# 24
Тази тема е/беше за полезни съвети от специалисти и за въпроси от хора, които са на пазара на труда. Специалистите май се оттеглиха леко, защото предишната тема се превърна в спамо-чат. Така, както и тази, вероятно.

# 25
Всеки има право да вярва на каквото си поиска, вкл. и на бгработодател.  Peace

Аз лично съм скептично настроена, но това е мое мнение.

Не е въпросът дали тук пишат доволни или недоволни, въпросът беше за мненията в бгработодател. Peace

# 26
  • в 1001-та нощ
Анонимен, можеш да се оглеждаш за по-добро място, без да напускаш  настоящото Peace  Би имало смисъл да пробваш някъде, където осигуровките не са на прага и т.н. условия са приемливи  Peace  Ако се оглеждаш за по-добра алтернатива -  предполагам и напрежението в теб ще спадне, защото ще имаш спасителна въдица - поне в мислите.

Честно казано - за толкова години трудов стаж - не ми се е случвало да бъда в някакъв супер колектив и съответно никъде не предлагат удобно кресло, в което да се настаниш комфортно. С времето се променя гледната точка - как ти гледаш на средата, в която си, какви очаквания имаш и т.н.

# 27
  • София

А тук кое е по-различно?

....защото там пишат обикновено недоволни служители. Ако си доволен, не се занимаваш с това!  Peace

А ако си доволен, дали ще пишеш в тази тема?

По първия ти въпрос - аз и тук не се доверявам. Вадя си някакви изводи, които евентуално бих могла да приложа при нужда. И съм използвала. 
По втория ти въпрос - да, аз съм доволна от работата си и пиша в темата, защото ми е интересна. Ако не се лъжа от 2010 започнах, когято се регистрирах във форума.

Тази тема е/беше за полезни съвети от специалисти и за въпроси от хора, които са на пазара на труда. Специалистите май се оттеглиха леко, защото предишната тема се превърна в спамо-чат. Така, както и тази, вероятно.
Темата не се е променяла. Специалистите се отдръпнаха, заради нападки от списващите, които не харесват отговорите им. Някои от тях се връщат периодично и все пак отговарят на въпроси.

# 28
Малко са тези, които пишат тук, защото темата им харесва.
Да, въпроса е за БГработодател, но го зададох, защото тук постоянно се задават въпроси, чиито отговори могат да се намерят там.

Аз също пишех тук защото темата ми харесва. И сега ми харесва, но пиша основно защото съм безработна.

# 29
  • София
Скрит текст:
Е, да, ама те нали казват, че този закон не е влязъл в сила?

Няма да ме е яд, ако изберат другия кандидат (нищо, че ще загубя много време в четене),но ще ме е яд, ако работата е нагласена. Много ще ме яд а въпросно загубено време.
Закона който от април влиза в сила ,забранява назначаване на лица по определени длъжности без необходимо образование. На практика тази забрана според мен говори много. Факт е ,че се назначават лица без необходимо образование и умения. Жалко е ,че закон трябва да забранява такива назначения, този факт говори сам по себе си. А още по фрапиращо е ,че това се прави от държавна институция , а не говорим за частна фирма в която собственика сам решава и определя свои правила . Въпроса е принципен и ако се назначи учител в болница на длъжност лекар , реакцията ще е на възмущение на минутата, защо при останали професии да се приема за нормално? Всеки е вложил в образование и този факт на практика не се уважава. Както някой по горе беше писал:Тук не се работи това което си завършил , а каквото се намери. После се жалваме,че не ни обслужват на ниво.

В такъв случай - къде трябва да се подаде сигнал и ще има ли ефект?!?  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт