Работа, CV-та, HR-и, съвети - 42-ра тема

• 49 245
  • 694
  •   1
Отговори
# 60
Няма грешно написано CV. Има неподредено, нечетливо, грозно, неоформено.....
Важното е да е четливо и да се открояват важните за работодателя неща.

# 61
  • Варна
Благодаря ви много! Късмет на всички.. Wink   bouquet

# 62
И аз не пиша адрес в автобиографията. Предпазна мярка за всеки случай (знам ли у кого точно попада).
И-мейл и мобилен тел.

# 63
Момичета, мисля радикално да сменя подредбата на резюмето си в духа на английско-американските традиции Grinning
Всъщност, видях няколко резюмета на хора, живеещи в тези страни, които изглеждат така: 2 колони, тясна лява колона със снимка и под нея лични данни и умения; широка дясна колона с образование и стаж.
Обмислям го, понеже ми се струва, че тези формати, които ползваме тук, съдържат доста информация най-горе, която не (би трябвало да) касае пряко работодателя.
Какво мислите?

# 64
  • София
Момичета, мисля радикално да сменя подредбата на резюмето си в духа на английско-американските традиции Grinning
Всъщност, видях няколко резюмета на хора, живеещи в тези страни, които изглеждат така: 2 колони, тясна лява колона със снимка и под нея лични данни и умения; широка дясна колона с образование и стаж.
Обмислям го, понеже ми се струва, че тези формати, които ползваме тук, съдържат доста информация най-горе, която не (би трябвало да) касае пряко работодателя.
Какво мислите?

Бих казала, че резюме се преработва взависимост от позицията и работодателя, за които се кандидатства. С едно и също резюме не може да се кандидатства навсякъде. Търсенето на работа е работа само по себе си.

# 65
Работодателят изобщо не (би трябвало да) го интересува физическия ви адрес. Не съм го писала откакто имам какво друго да пиша в CV-то си.

Моето CV е на две колони, но и като не беше, пак си имах голям успех с него. Сега е така, защото събира повече данни.
Не го преработвам всеки път, но преди го правех. Сега просто нямам достатъчно време и читав компютър. Направих го още докато ходех на работа, така, че да съдържа всичко.

# 66
  • София
Ще ходите ли на дните на кариерите другата седмица?

# 67
Работодателят изобщо не (би трябвало да) го интересува физическия ви адрес. Не съм го писала откакто имам какво друго да пиша в CV-то си.

Моето CV е на две колони, но и като не беше, пак си имах голям успех с него. Сега е така, защото събира повече данни.
Не го преработвам всеки път, но преди го правех. Сега просто нямам достатъчно време и читав компютър. Направих го още докато ходех на работа, така, че да съдържа всичко.
Аз също не виждам смисъл да го преработвам. Нито сменям сферата, нито опитът ми е толкова разнороден, че да трия и добавям стаж за всеки поотделно. Мисля, че това са съвсем обективни причини. Има и субективни - кандидатствам на такива места, където имам поне 100 конкурента, а самото място не предполага космична квалификация. Не си струва труда да се преработва.
И аз мисля, че с 2 колони ще събира повече. Като си гледам сега резюмето, 2/3 от редовете са на 2/3 запълнени.
Това за адреса го кажете на джобса. Имат задължително поле "в момента живея в". Да, живея и работя на това място, но след месец се местя на друго. На работодателя обаче не му пука, че ще се местя, той вижда, че не съм там и не се обажда.

# 68
За последен път съм си търсила работа преди почти шест години. Записвам се в темата, защото имам нужда от осъвременяване на знанията си за написване на CV, явяване на интервю и т.н.
Разгледах обяви в популярните сайтове и с изненада установих, че се търсят главно младши юристи с малък стаж. А аз имам 12 години юридически стаж.
Радвам се видя колега в темата Simple Smile Добре дошла и дано скоро да намериш работата, която те удовлетворява!

В крайна сметка не се явих на теста за НАП. Не ме устройва работното време и психически не се чувствам готова да се върна на онзи вихър от преди няколко месеца.  Crazy Реших, че в крайна сметка не мога да вървя срещу себе си. Иска ми се вярвам, че съм направила правилния избор.  Rolling Eyes

# 69
За последен път съм си търсила работа преди почти шест години. Записвам се в темата, защото имам нужда от осъвременяване на знанията си за написване на CV, явяване на интервю и т.н.
Разгледах обяви в популярните сайтове и с изненада установих, че се търсят главно младши юристи с малък стаж. А аз имам 12 години юридически стаж.
Радвам се видя колега в темата Simple Smile Добре дошла и дано скоро да намериш работата, която те удовлетворява!

Забелязвам, че или се търсят млади специалисти или с обявите са с огромни изисквания. За съжаление се оказва, че последните са с прекалено малко пари за длъжността и задълженията и се въртят постоянно в джобса. Аз поне вече над година виждам обявите на 5-6 фирми, публикувани през известно време. Явно хората не се задържат дълго.....

# 70
 Natali_, caprice   bouquet
Споделете фирмите с повтарящи се обяви, за да ги избягвам  Hug

# 71
Започвам с Британика, Съдърланд също  Peace

# 72
  • София
Съдърланд са огромни и наистина търсят много хора и често не могат да намерят хем с два езика, хем и с още неща.

# 73
Е, тези две фирми едва ли търсят юристи  Laughing
Виждам, че най-много са обявите, свързани със събиране на вземания, а това определено е нещо, с което не искам да се занимавам, дори и в банка. Държавния сектор също не ме привлича.
С удоволствие бих се върнала в сферата на недвижимите имоти, строителството и инвестициите, където работих три години, но този сектор още е в криза.

# 74
  • София
О, ядосах се!
Ноември бях кандидатствала на едно място с една статия и те ми казаха, че не им трябвали такива материали, а нещо "по-така". Сега гледам, декември са публикували в блога си много подобна, но по-малка и по-смотана даже статия!

Общи условия

Активация на акаунт