Работа, CV-та, HR-и, съвети - 42-ра тема

• 49 267
  • 694
  •   1
Отговори
# 600
celika  ако още не интервюто не си харесаш работодателя, хич не ти трябва да започваш работа при него. Ти му продаваш умения, той ти дава заплата, 8 часа на ден е това, ако не си уважавате взаимно труда, за какво изобщо си там  Naughty

Аз, както вече писах, щом съм стигнала до интервю, зачи вече съм харесала работодстеля. Кандидатствам само в"добри" компании, което си личи от техния профил.
 Решаващата дума, все пак е на работодателя, защото ти и да не го искаш, той може да избере теб, но ако той не те иска, ти няма как да го избереш. Когато ТОЙ избере теб, ти можеш да приемеш или да откажеш. Но за целта, той трябва да е избрал теб.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 21:51 от celika

# 601
  • Сф
Когато ТОЙ избере теб, ти можеш да приемеш или да откажеш. Но за целта, той трябва да е избрал теб. Но пак крайната дума е твоята

И аз винаги съм демонстрирала, че срещата между мен и работодател е равностойна, както те подбират, така и аз. Свестният работодател ще разбере какво му говоря, ако не разбера- не си струва тогава въобще да се хващам с такива хора.
Мен ме питат, и аз питам. Всички карти са на масата. Ако искат да се крият- довиждане и следващата фирма.

# 602
Добре де, вероятно на вас повече ви харесва ходенето по интервюта, но аз ако съм на интервю, значи искам тази работа със сигурност. Вече сто пъти пиша едно и също. Няма какво да питам. Каквото и да питам, какъвто и да е отговора, пак ще я искам. Просто нищо не ме интересува повече. Единствено остава да разбера дали работодателя ще избере мен или някой друг. Разбира се, че последната дума е моя, но аз бих отказала, само ако получа по-добро педложение. Говоря за случаите, в които аз съм кандидатствала. Не бих си губила времето да кандидатствам за позиции, на които не знам дали искам да работя.

# 603
Цитат
Аз, както вече писах, щом съм стигнала до интервю, зачи вече съм харесала работодстеля. Кандидатствам само в"добри" компании, което си личи от техния профил.

Celika, явно не ти се е случвало досега да се разочароваш. Наскоро имах такова интервю в "добра" компания, много стисках палци да ми се обадят точно оттам и съответно отидох с голям интерес. Срещнах се с пълна неадекватност и некадърност, арогантност и т.н. Докато чаках г-жата, почаках известно време близо до част от другите служители във фирмата и малко или много видях каква е и атмосферата в офиса. Като цяло след интервюто се чудих тези изобщо как се водят за една от "добрите" фирми и защо преобладава такава заблуда  ooooh! - явно от стари лаври...Още на изхода бях сигурна, че и да ми се обадят ще откажа, а на отиване бях харесала работодателя. Ето затова интервюто е полезно и за двете страни - няма как да знам харесва ли ми или не дадена компания, преди да съм ги видяла и да съм си направила съответните изводи на място.

# 604
Ами аз по принцип съм адаптивен човек и се справям във всякакви ситуации. Не се сещам какво толкова може да ме откаже атмосферата, ако ми предложат голяма заплата.

# 605
  • Сф
Celika, може и да искам в лонкретна фирма да почна, но не на всяка цена. Това че са с гплямо име не означава, че и условията са добри, точно както спомена поста над мен.и аз оринципно мисля, че голямата заплата може да компенсира мн недостатъци, но все пак компромисите да са в разумните граници. Именно на срещата с работодателя става ясно ти с кое можеш да се примериш и с кое не
 П.п. Вчера цял ден исках да се включа по темата, но имам мн работа и само вечер мога да пиша.

# 606
И как голямата заплата ще компенсира например извънредния труд, който не се заплаща? Ако е по изключение - да, но, ако е системно?!?!...да оставаш например до 21-22 ч всеки ден!?!?!....или например шефа темерут, който не е доволен от нищо...?!? newsm78

# 607
Не кандидатствам във фирми, в които се работи редовно извънредно. Нито една уважаваща себе си компания не би го допуснала. Така че, няма за какво компенсиране да говорим в този случай.

# 608
Не кандидатствам във фирми, в които се работи редовно извънредно. Нито една уважаваща себе си компания не би го допуснала. Така че, няма за какво компенсиране да говорим в този случай.

А откъде знаеш това преди да си почнала работа там? При положение, че не питаш и на интервюто?

# 609
Сигурна съм. Просто би било смешно. Най-малкото е незаконно. Никоя "добра" компания не би си го ппзволила. Една такава компания винаги плаща или компенсира извънредния труд и би си наела повече персонал, ако не и достига ресурс.

# 610
Добре де, питам те откъде си сигурна в това, че именно тази фирма е добра, че спазва КТ и зачита правата на работника, след като дори не задаваш въпроси на интервюто. Освен да имаш вътрешна информация отнякъде?!?  newsm78

# 611
Тук говорим само за извънреден труд. Ами просто приемам, че е така, защото тякъв е закона. Аз пък не разбирам каквиса тези предразсъдъци за нарушаване на закона. Приемате го, а после се оплаквате, че го има. Ами нито един човек не познавам, който да работи в такива условия.

# 612
Не искам да споря с теб!  Peace
Попитах те прост въпрос, на който ти явно не желаеш да отговориш, защото увърташ вече в няколко поста.... Peace

# 613
celika, какви са тези сериозни компании, които си фантазираш. Много големи фирми, уважавани на пазара, като работодатели са гола вода, среда, условия, заплащане, отношение, развитие... Или нямаш голям трудов опит да говориш така? Все едно ще ходиш на любовна среща с Колин Фарел,  и каквото и да става си готова дори да се омъжиш за него.  ooooh! Работодатели как '' От Пръв Поглед" си подбираш, не ми става ясно на мен.  Joy

А за това как всички било ясно от автобиографията.. Първо много си ги попълват фалшиво, второ са прегледали поне 50, интересно как да помнят с подробности точно вашето. И да го има пред тях да чете, пак въпросите са от сорта: ''Имаш 15 минути да ме накараш да наема точно теб" Също като се чете, липсват невербалните знаци, които са повече показни и от вербалните.

# 614
Нищо не увъртам. Когато ми свърши работното време, аз просто бих си тръгнала, освен ако няма извънредна ситуация или нещо, което трябва да довърша и ще отнеме не повече от час. Така би направил всеки нормален човек. Ако не мога да се справя, бих казала на шефа, че трябва да наеме още един човек. Ако той не го наеме, ще си намеря друга работа. Не виждам как някой ще ме държи да стоя по 12 часа на ден на работа. Просто не го проумявам. Не го приемам и не мисля, че някой би го правил. Що за тартор, ще завързва всеки ден служителите си на един стол да стоят 3 часа след работно време?

Общи условия

Активация на акаунт