Работа, CV-та, HR-и, съвети - 42-ра тема

• 49 253
  • 694
  •   1
Отговори
# 645
Кога пък съм казала, че всички фирми са перфектни?
Really, точно обратното нещо съм се опитвала да обясня винаги.
Не разбирам защо приемате нещата само като бели и черни. Има и сиви. И определено, това, че си работил в смотана, но голяма и доказала се на пазара, компания, може да е огромен плюс за теб.

А спора беще за това, дали интервюто е равностойно за двете страни. Ами не е.

# 646
Общо взето малко коментирам, повече чета, но понякога не се издържа! Celika, не знам на колко години си, какво работиш и изобщо какъв опит имаш, но не забелязваш ли, че явно си някакъв единичен случай? Ако изобщо нещата ти са реални... Какво демонстрираш тук, където хората споделят, търсят подкрепа, отчасти надежда и т.н. Колко са смотани да започват нископлатени работи, с лоши условия в "лоши" фирми? Всеки втори коментар е твой, все по- и по-компетентен!
+1

# 647
От безсмислените спорове и разсъждения на въпросната Селика, постовете на останалите потребители остават незабелязани! Такива чаршафи на никой не им се четат!

# 648
От безсмислените спорове и разсъждения на въпросната Селика, постовете на останалите потребители остават незабелязани! Такива чаршафи на никой не им се четат!

Според мен някой се е отказал, ако не си кандидатствала втори път, вероятно са преразгледали старите молби. Ако е нова фирма няма как да се знае, бих отишла на интервю но с едно на ум. Седмица обучение, то от първия ден ще си проличи как седят нещата. Ако те извикат на обучение не си длъжна да седиш до края или да започваш работа. Ден 2 изгубено време няма да ти навреди толкова, иначе по кол центровете, знам са доволни. Понякога и служителите са си мислели едно, излязло е друго, намерили са си по-изгодно, или просто не са ги харесали след обучението. Може и за нищо да не става фирмата, без да отидеш няма да знаеш. А това, че могат да обучават до безкрай, го има. Мен са ме викали след едноседмично обучение, да им работя месец пак пробно и пак без пари, като не отидох ми се разкрещаха  Mr. Green Та фирмата е голяма и просперираща за протокола Naughty Mr. Green.. без да споменавам имена. На интервю бяхме 100 човека поне, чак да се чудя как свисше на мен са се спрели, а то май най на голям балък съм приличала.  Peace Успех!

# 649
Интервюто е в петък, бих искала да ви помоля коментирайте по темата, без излишни спорове, каквото е заглавието това трябва да има и като коментари.  Peace

# 650
Ами мисля, че интервютата са си точно по темата, но някои се отклониха от темата.

# 651
+1
Крайно време е да си пусне собствена тема - "Съвети и идеи на работна тематика".

# 652
Да добавя понеже клоним към 43-та тема ако намерите полезна информация за търсещите или нещо което досега не съм сложила пишете ЛС  Rolling Eyes

# 653
Да ви призная за близо 2 години ходене по интервюта (10) месеца от тях работех, като в началото не търсех сериозно. Само на настоящата ми работа ми предложиха 5 дн. раб. седмица, на осем часа и осигуровки върху пълна заплата. С отпуските и всичко така както е според КТ.
Без да е проблем детето(болничните).
За всяко друго интервю ; работа в събота, повече от 8 часа, осигуровки на минимума за длъжността.
На въпроса за отпуски срещаш намусена физиономия.
Стигала съм до извода, че малцинство са фирмите където всичко е по закон.

# 654
Преди като бях в темата, помагах, не само със съвети. Пращаха ми св-та да преглеждам и други неща. Тогава имах свободно време да помагам така. Сега нямам. Никога няма да забравя, как една дама си беше сложила снимка на св-то, на която изглежда чисто гола. Паспортна снимка с голи рамене. Казвам го защото станахте много против мен. Предполагам, че на всеки бих могла да дам конкретен съвет, ако знам повече за случая, но нямам време. Говоря общо, защото толкова време мога да отделя.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 19:23 от celika

# 655
Искам да ви измрънкам, че ми писна хора на държавна работа от татово време да ми дават съвети как да търся работа. Ама много ми писна!

# 656
Дано да не става въпрос пак за мен, защото не съм рабоитила на държавна работа, като изключим работата в университет за малко в самото начало на кариерата ми.

# 657
Цял ден пълни темата с глупости и после нямала време... И защо си мислиш, че всички говорят и визират теб? Спри да пълниш темата с лични разсъждения, ако обичаш!

# 658
Кое е глупост?

# 659
  • София
Може ли да запазим чистотата на темата?
Селика беше едно от момичетата, което преди 4 години даваха съвети, когато аз се записах в темата. Цял ден не бях влизала и 50+ поста лични нападки срещу нея (или друг, който и да е) не са приятно четиво.

Вивиан, форумът е място, на което по принцип се изливат лични разсъждения, а не цитати на закони. Ти нещо полезно успя ли да кажеш днес тук?

Моля ви, нека продължим да споделяме личен опит и да се учим от останалите спокойно, без да се нападаме. Пазарът на труда и без това не е цъфнал и вързал.

А колкото до БГ работодател - не всичко, което пише вътре е чистата истина и не мога да разбера как може възрастни хора да правят изводи само на принципа ЕЖК (една жена каза). Ако мъжът ми беше чел бг работодател в момента щеше да е без работа, защото за фрмата, в която той работи с доста приятни условия, пишеше пълни щуротии.

Общи условия

Активация на акаунт