Работа, CV-та, HR-и, съвети - 42-ра тема

• 49 238
  • 694
  •   1
Отговори
# 660
Не желая държавна институция да ми е работодател. Участвах в конкурс, защото по някаква случайност отгоравях на условията ( бяхме само двама човека, които отговарят на условията). Щях да вземам по-малко пари отколкото от НОИ. Щях да пътувам. Единственото, заради което кандидатствах, беше, че позицията е началник. Нямаше да е лошо да сложа в СВ-то си опит като шеф.

# 661
Дано да не става въпрос пак за мен, защото не съм рабоитила на държавна работа, като изключим работата в университет за малко в самото начало на кариерата ми.
Не, говоря за човек на 50, на когото са му ДАЛИ първата работа преди 89а. Този човек си позволява да ми говори как не трябва да подбирам работните си места и трябва да работя за МРЗ - той би работил за МРЗ. Да, но не работи. АЗ съм човекът с МРЗ в случая.

# 662
МРЗ е по-добре от нищо, но да си стоиш така, без да търсиш друга работа не е добре.

# 663
За търсенето - търся.
Разговорът е дълъг и включва обяснения за самостоятелност, осъзнаване с какви пари разполагам, търсене на работа и др.под. Това са все неща, от които този човек няма реална представа, защото - никога не е живял сам, не е плащал сам сметки, не е търсил работа. За сметка на това взима двойно и тройно на моята заплата. Ако някой не осъзнава АЗ с какви пари разполагам, това е той.

# 664
Аз както обикновено съм съгласна с поста на Ваня (в цялата му част).

Не разбирам защо нападате Celika, тя изразява своето мнение и има право да го направи. Не ми е известно да има ограничения в броя постове newsm78

Аз също не бих се доверявала изцяло на писанията в bgrabotodatel.

# 665
Аз се доверявам, т.е., не мисля, че някой лъже, но всеки там пише през неговата си гледна точка. А някои тук приемат нещата много"буквално"." + значи става, - значи няма да кандидатствам". Това е грешно мислене, ако искаш добра работа. Такова мислене може да си позволи само някой, който е на пзиция, която го задоволява, но пък търси нещо повече. Ако нямаш никаква работа и доходи, не е желателно да подбираш по този начин. Ако нямах опита от компанията с големия минус, никога нямаше да стигна до компанията с големия плюс.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 20:20 от celika

# 666
Аз както обикновено съм съгласна с поста на Ваня (в цялата му част).

Не разбирам защо нападате Celika, тя изразява своето мнение и има право да го направи. Не ми е известно да има ограничения в броя постове newsm78

Аз също не бих се доверявала изцяло на писанията в bgrabotodatel.

Защото не пропуска да изтъкне колко е най, а съветите й някак си не са много приложими на практика!

# 667
Въпрос на гледна точка  Peace
Аз го възприемам като споделяне на опит. Според мен всяко споделяне на опит може да е полезно за някой. И изхождам от това, че съветите се дават с желание да се помогне (дали на практика ще помогнат е друг въпрос, защото няма универсални съвети)
Все едно ти да дадеш съвет (разбира се той ще е даден от твоя гледна точка) и аз да ти кажа, че се правиш на повече от другите и не са ти полезни съветите ...
Не е приятно.

Дадос, сега е моментът за новата тема  Wink
Как мина интервюто ти, сякаш не прочетох.

celika, все си мисля, че човек пише в bgrabotodatel при някакъв афект. Може и да греша, но си представям, че един доволен служител няма да тръгне да пише много-много там.
Та и за това оценките са предимно отрицателни  newsm78

# 668
celika, ще си позволя и аз да изкажа мнение, най-вече защото ще го направя за някой, който неведнъж е изказвал доста категорично мнение по отношение на другите.

Струва ми се малко шикалкавиш и си ту така, ту иначе като те хванат натясно. Ясно е, че никой не е по-компетентен от теб. Но аз се замислям за евентуалния профил на човек, който показва следните характеристики:
- интересува се нееднократно от държавната администрация
- повтаря многократно едно и също мнение в една и съща тема от 2011-та година досега
- счита себе си за много адаптивен и изтъква непрестанно продължителността на професионалния си стаж
- демонстрира системно и непрестанно присъствие с години във форума в работни часове.

Аз лично не смятам за нищо повече от проформа стаж професионален опит, който е прекъсван от майчинство и непрестанни коментари в работно време из форума. Определено говори за отлична адаптивност, но не и за подчертан интерес към обективната истина колко време някой реално е работил.

Аз наистина съм шашната как за толкова години в темата грам не си еволюирала. Наистина мненията от сега и отпреди 3-4 години са едно към едно. Средата се променя и някои разбирания, не говорим за закони, са коренно несъстоятелни.

Знам, че това, което казвам, не е приятно, но не се въздържах... извинявай!

# 669
  • Сф
Не познавам Селика отпреди 3-4 години, но мога да кажа защо ме подразни. Дава изключително крайни мнения, които си противоречат, и които са по-скоро изключение, а не правило. Всеички сме тук да споделяме, но някои прекаляват с обсебването на форума с тяхното мнение.  Peace

# 670
celika вярно е малко досадна през ред да е тя, но има бебе и е в майчинство като че ли
преди ме дразнеше повече, сега не  Flutter

# 671
За едно е права, и то от последния си пост, че трябва да се работи и гадна работа , за да я има хубавата. На мен например много ми пречи, имам еди какво си образование и знания, и съм преценила, че дадена длъжност мога да я работя и кандидатствам. Да, обаче ми искат стаж. Е как да го набера този стаж, като никой не ме взема без стаж. Така се набарбальоквам в някоя фирма, където условията не са добри, но пък са ме взели мен,макар и без стаж. Набирам въпросния стаж, и после отивам на по-хубаво място. То и нищо ново под слънцето, хората са казали" За лудо работи, за лудо не стой".

# 672
Абе лошото е, че напоследък и стаж да имаш, пак не те вземат на хубаво място. Като съм набрала стаж, не съм забелязала да имам по-висока оценка на пазара на труда. Ясно ми е, че винаги има по-добри от мен, но за толкова години все на боклучави фирми и шефове да попадам е демотивиращо. Хем ми се иска да вярвам, че проблемът е в мен, хем - ето, на тази работа - некадърност и мързел сред колегите в неприемлива за мен степен. Ами не мога да си затворя очите и да кажа, че проблемът е в мен.

# 673
...../ ей че ник Mr. Green/, масово е така, то като е хубаво мястото текучество няма. Затова първи признак е, че пускат много обяви. От джобс като кандидатсвам има по 500 прегледали, 250 кандидатствали. Не си мисли, че някой гледа 250 СВ-та, че и ги чете подробно. Наслуки отварят и който им хване окото. Има си и късмет голяма доза, а всеки си е в правото да избира. От тебе и мене, при приблизително равни други условия, ако ти имаш стаж, аз нямам на теб ще се спрат.

# 674
Чете ли ми мнението от предните страници за кифлата, дето искаше да съм отговаряла за чутовни суми, пък не искаше ТЯ да ми завърти телефон? Е, и стажът не помага.
Как да започнеш работа на място, където уж се връткат стотици хиляди месечно, даже милиони, но се скръндзят да се обадят на 10 човека за интервю? Още ме е яд, че не й теглих една мазна благословия, каквато заслужаваше.

Общи условия

Активация на акаунт