Счупен преден зъб,помогнете

• 17 514
  • 30
  •   1
Отговори
Здравейте ,днес си счупих предния зъб и се видях в чудо ,говорих със стоматолжката си и тя ми каза,че ще направи металокерамика на зъба ,аз обаче се разрових в и-нет и видях ,че пише че металокерамиката на преден зъб е остаряла и естетически не е издържана.Понеже освен металокерамика друго не ми предлага ,искам да ви попитам за някой стоматолог във Варна,който прави керамика и да е добър и да ме насочите какви пари да си приготвя долу-горе.И последен въпрос ,към тези които са си правели металокерамика ,наистина ли изглежда неестествено,така или иначе трябва да го оправя тоя зъб някак ,понеже съм като хокеист сега.

# 1
Дали ще стане естетически красиво зависи от зъболекаря и зъботехника. Аз имам 4 предни зъба и съм много доволна. При моя зъболекар металокерамика е 200, керамика 300. Имало и коронки , които само отпред са керамика- 100.

# 2
Здравейте ,днес си счупих предния зъб и се видях в чудо ,говорих със стоматолжката си и тя ми каза,че ще направи металокерамика на зъба ,аз обаче се разрових в и-нет и видях ,че пише че металокерамиката на преден зъб е остаряла и естетически не е издържана.Понеже освен металокерамика друго не ми предлага ,искам да ви попитам за някой стоматолог във Варна,който прави керамика и да е добър и да ме насочите какви пари да си приготвя долу-горе.И последен въпрос ,към тези които са си правели металокерамика ,наистина ли изглежда неестествено,така или иначе трябва да го оправя тоя зъб някак ,понеже съм като хокеист сега.
       Кой Ви каза, че металокерамиката  днес 2015 год стои неестествено??? Аз имам прекрасна металокерамика

# 3
Ами не знам,така пише из Интернет на доста места ,все пак това ми е предния зъб ,дори само като кажа Здравей се вижда и затова искам да го оправя възможно най-добре.

# 4
Ами не знам,така пише из Интернет на доста места ,все пак това ми е предния зъб ,дори само като кажа Здравей се вижда и затова искам да го оправя възможно най-добре.
Съветвам Ви да посетите някой модерен стоматологичен център и да ви обяснят как стоят нещата, изключително много е важен зъботехника, но те там си работят в екип и си знаят работата. Не се плашете естетичната стоматология в днешно време е на високо ниво , както ви казах моята металокерамика стои изумително естествено и красиво, само керамика също е перфекна , но там ще ви обяснят , че тя е малко по-крехка от металокерамиката Simple Smile

# 5
Благодаря ,а можете ли да ми препоръчате такъв във Варна. Честно казано на моята стоматоложка нямам голямо доверие,тя от пломби и кариеси разбира ,но от естетични процедури не мисля ,че е много навътре.

# 6
Благодаря ,а можете ли да ми препоръчате такъв във Варна. Честно казано на моята стоматоложка нямам голямо доверие,тя от пломби и кариеси разбира ,но от естетични процедури не мисля ,че е много навътре.
   Аз съм от София и не знам за Варна , но такъв голям град съм сигурна , че имате хубави такива центрове, дано някой от Варна ти препоръча.Пак ти казвам не се притеснявай , аз преминах през това и и съм много доволна Simple Smile

# 7
Ок,Благодаря и дано някой от Варна се включи с добър стоматолог.

# 8
  • Варна
В моята клиника металокерамика за едно тяло е около 350 лв. За керамика-двойно, най-малко.
 Добрѝ са, ако искаш координати, ще пиша на лични.

# 9
Задъллжително ли е да е металокерамика? Аз съм виждала случаи на възстановени счупени предни зъби с бондинг. Така не се пилят зъбни тъкани и изобщо не си личи, че зъбът е бил счупен. Но не съм стоматолог и не мога да кажа, какво е подходящо във Вашия случай. Ако желаете мога на лично да Ви дам сайта на моят стоматолог, той се занимава с естетична стоматология, да разгледате негови случаи и да прецените дали да го посетите.

# 10
  • Варна
Аз знам обаче,че на 1 зъб само неможе да се сложи металокерамика,трябва да са поне 2.

# 11
Ами само един е зъба ,както ви казах моята стоматоложка не вярвам да се е занимавала много с естетика ,повече е слагала арсен и правила пломби.Давайте или на лично или тук координати ,кой каквито има на добри стоматолози.Благодаря  ,че пишете ,между другото съм мъж и се регистрирах преди 1 час ,но форума е супер  Simple Smile

# 12
  • Варна
Аз знам обаче,че на 1 зъб само неможе да се сложи металокерамика,трябва да са поне 2.
Няма такова нещо. Скоро махнах стар мост, а после го раздробих на мост и коронка. Всичко е металокерамика, защото имам много проблеми и не мога да си позволя най-доброто в момента.

# 13
А ти от къде знаеш , че  на един зъб не може  да се прави корона??? Всичко може да се прави

# 14
  • Варна
Ами така ми беше казал стоматолог.Моя предния зъб единия беше умрял,навремето имах киста и ме оперираха и с времето потъмня.Исках да си направя металокерамика,но ми казаха че трябва поне на 2 зъба да направя и аз се отказах,защото не исках да ми пипат другия здрав зъб.Накрая решех проблема с фасета,получи се страхотно.

Общи условия

Активация на акаунт