Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 402
  • 913
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Разбира се,че е по-добре с жлеза,но аз лично нямах избор.Така че ще се пригаждам  Rolling Eyes

# 121
То и аз нямах избор с тези възли, не решавам аз как да е , а хирурзите. Бяха почнали много да ми пречат на преглъщане на всичко, гърлото ми съхнеше и какво ли не....

# 122
  • Бургас
Здравейте момичета взех че оживях ☺за сега всичко е ок, говоря си с моя глас  не ме боли усобенно, доктор Табаков каза"Много хубава работа съм свършил, всичко съм ти махнал"☺
 Веднага ли изследват за ракови клетки или......

# 123
  • Варна
Браво Вили,ти си герой.Няма да те заболи спокойно.Вече всичко е наред.
Цялата жлеза ли са ти махнали или част ?
По принцип по време на операцията правят един бърз тест,но той не е сигурен.Най-сигурна е хистологията след около седмица.
Не я мисли сега  Hug

# 124
Вили, най-страшното е минало! Добре дошла в клуба на без-щитовидните  Joy  Joy Joy

# 125
  • Милано
Браво,Вили!!!Най-страшното е минало!Пожелавам ти бързо и безпроблемно възтановяване Hug Hug Hug

# 126
  • Бургас
Цялата жлеза е махната. Благодаря ви!
Глухарче аз ли трабва да поискам изседвания или то си има ред. Всъщност много не се напъват да обясняват ако не питам, затова. Какво следва след операцията, какъв е пътя, че да не изтърва реда на събитията.

# 127
Момичета както вече  съм казвала по голямата част от жлезата ми е махната преди 4 месеца постепенно ми увеличаваха еутерокса докато стигнахме до 100мг. пих го така около месец но след това запо4на да ми става много зле треперене загуба на орентация сърцебиене и много ниско кръвно и така два дни съм добре два дни зле вече ми омръзна пия си рокалтрола 2по 1 и калции 2 по 1 доктора дига рамене защото имам дата за СОФИЯ Тироидна клиника за 26.03 и той казва че там ще определят точната доза на хормона!Та питането ми е дали според вас е от хормона малко ли е много ли как мислите?
А на ВИЛИ радвам се че всичко ме минало успешно!

# 128
  • Варна
Влитоооо юхууууууу, радвам се че се чувстваш добре Hug Hug Hug Hug

Хистологията е задължителна по принцип, но не е задължително да има ракови клетки. Wink
Споко съм вече, че ще пием бира "без щитовидна жлеза" Mr. Green

# 129
  • София
Вили, добре дошла в клуба и бързо възстановяване! Стискам палци хистологията да е добра!
Назначиха ли ти л-тироксин и каква доза? Питай дали трябва да пиеш калций, защото при отстраняване на цялата жлеза се нараняват паращитовидните и се получава изтръпване на крайниците.

donidaniil, аз съм с изцяло отстранена жлеза и съм със 100мг л-тироксин, веднага след операцията бях със 120мг, но ТСХ-то ми падна много и ми свалиха дозата на 100мг. Аз се чувствам добре, може би при 120мг ме мъчеше безсъние, иначе и тогава не съм имала някакви оплаквания. Щом имаш останала част от жлезата, сигурно е висока дозата и ще трябва да ти я намалят. Пиши после как е минало.

Глухарче, мисля те и стискам палци  Hug

# 130
  • Варна
Благодаря ти Мемчо,обичам да те чета отбивай се по-често Hug
donidaniil пусни си едно ТСХ да видиш на къде си,от хормона е.И благодаря  Simple Smile
Вили хистологията ти я записват в епикризата,така че ще си я получиш искаш не искаш  Peace
Момичета обхванало ме е едно странно спокойствие,приготвям си багажа сякаш отивам на почивка.
Чак се притеснявам от себе си  Rolling Eyes

# 131
Благодаря ти Мемчо,обичам да те чета отбивай се по-често Hug
donidaniil пусни си едно ТСХ да видиш на къде си,от хормона е.И благодаря  Simple Smile
Вили хистологията ти я записват в епикризата,така че ще си я получиш искаш не искаш  Peace
Момичета обхванало ме е едно странно спокойствие,приготвям си багажа сякаш отивам на почивка.
Чак се притеснявам от себе си  Rolling Eyes
Благодаря много за отговора !Ендокринолога ми каза че съм нямала право повече на изследвания и ще чакам да постъпя в клиниката а последното фт4 ми беше 12.29 а тсх7.32 но това беше преди месец!Аз си мисля да взема да ги пия по 75 мг за да видя как ще се чувствам?А и забравих да добавя че това състояние се получава винаги около 2 3 часа след като съм си изпила хормона и това ме навежда на мисълта че е от него!

# 132
  • Варна
Защо в 2-3 си пиеш хормона,малко странен час.По принцип се пие сутрин.
Най-вероятно ти е висока дозата,за да трепериш и да имаш сърцебиене.Не знам колко струва изследването,питай.

# 133
Защо в 2-3 си пиеш хормона,малко странен час.По принцип се пие сутрин.
Най-вероятно ти е висока дозата,за да трепериш и да имаш сърцебиене.Не знам колко струва изследването,питай.
Имах предвид че го пия сутрин към 7 часа и два три часа след като съм го изпила започвам да се чувствам зле!Ще изчакам още една седмица да отида в София и там ще го уточнят!Аи да попитам Глухарче ти в коя болница влизаш и кога?

# 134
  • Варна
Аааа извинявай не съм те разбрала.Цял месец без хормони и такива чудесии правя.В състояние съм и името да си забравя , а че хляба го прибирам в съдомиялната е друга работа  Simple Smile
Аз влизам в Терапията в отделението за нуклеарна медицина,утре сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт